Elveda Kastamonu Belediyespor...;

Elveda Kastamonu Belediyespor...

Türkiye Kadınlar Hentbol Ligi’nde 2015 yılından itibaren mücadele veren ve ülkemizi ve şehrimizi gururlandıran Kastamonu temsilcisi Kastamonu Belediyesi GSK, iddiaların üzerine kulübü kapatarak Lig’e veda ediyor....

İDDİLARIN PEŞİNDEN KAPATMA KARARI

Ülkemizi ve şehrimiz Kastamonu’yu Avrupa’da başarılara imza atarak temsil eden Kastamonu Belediyesi GSK, Kastamonu Belediyesi üzerinden yapılan iddiaların üzerine kulübü kapatma kararı aldı.

Yapılan iddialara göre, yeni Belediye yönetimi belediye bütçesine yıllık maliyeti 20 milyon TL’yi bulan kadın hentbol takımından desteğini çektiği ve mevcut şartlarda takımın yeni sezonda devamının mümkün olmadığını kulüp yönetimine açıkça söyleyerek, Sponsor bulmalarını önermişti.

2015 YILINDA KASTAMONU’YU TEMSİL ETMEYE BAŞLADI

2020-2021 sezonunda Hentbol Kadınlar Süper Ligi şampiyonu olan ve Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nı da müzesine götüren Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden ilk ve tek Türk takımı olmuştu.

2020-2021 sezonunda Hentbol Kadınlar Süper Ligi şampiyonu olan ve Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nı da müzesine götüren Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, EHF’den yapılan açıklamaya göre Kastamonu Belediyesi GSK, 2021/22 sezonunda, kadınlar kategorisinde, Türk hentbolunda ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden takım olma unvanına sahip oldu.

2020 yazında Danimarkalı hentbol antrenörü Helle Thomsen'in kulübe yeni baş antrenör olarak katılacağı açıklandı. İsveçli hentbolcu Julia Eriksson da Aralık 2020'de Lugi HF'den transfer olarak kulübe katıldı. Ocak 2021'de kulüp, Győri ETO KC'den Norveçli hentbol yıldızı Amanda Kurtović'i satın aldı. 2020-21 Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamladılar.

2015 yılında kurularak 2015-16 sezonunda faaliyetlerini sürdüren Kastamonu Belediyesi GSK, iddiaların üzerine kulübü kapatma kararı aldı. Kapatılacak olan kulübümüz Kastamonu Belediyespor, Ankara'da yapılan son müsabakasının ilk yarısını 16-15 önde tamamlayarak karşılaşmayı da 38-30 kazandı. Altın kızlar son sezonu olan 2023-2024 sezonunu dördüncü sırada tamamladı.

Öte yandan temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, kulübün kapatılma tarihinin henüz netleşmediği öğrenildi. Kulübün kapatılma tarihi önümüzdeki günlerde yetkililer tarafından açıklanması bekleniyor.

İYİ Kİ VARDIN KASTAMONU BELEDİYESPOR…

Açıksöz ailesi olarak, Kastamonu ve ülkemizi Avrupa’da gururlandırarak temsil eden kulübümüz Kastamonu Belediyesi GSK’nın kapatılmasına üzgün olduğumuzu bildirerek; ‘yolunuz açık olsun’ diyor, 2015 yılından itibaren Kastamonu’muza getirdikleri başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum