Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  
ATAUZDER Kadın Kolları’ndan yürek burkan açıklamalar
Türkiye’nin dört bir yanından Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kadın Kolları İl Başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapmış ve ailevi sebeplerle istifa etmek zorunda kalan eski uzman çavuşların aileleri, yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.
Kastamonu'dan hasta sevkleri tarih oluyor!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni bir döneme giriliyor. Yetersiz yoğun bakım yatağı sebebiyle şehir dışına yapılan sevkler, artık tarih olacak.
Karadeniz bir can daha aldı! 3 çocuk annesi toprağa verildi
Denizde boğulan 3 çocuk annesi Tuba Yukarıharman (36), son yolculuğuna uğurlandı.
Tuana Yiğit adına düzenlenen turnuvada, ödüller sahibini buldu
Kastamonu'da Tuana Yiğit adına düzenlenen Tuana Yiğit’i Anma Hentbol Turnuvası sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.
Ünal Silver yaşamını yitirdi! Usta oyuncu Ünal Silver kimdir? kaç yaşındaydı?
Bir süredir tedavi gören usta oyuncu Ünal Silver'den acı haber geldi. 75 yaşındaki ünlü oyuncu hayatını kaybetti. Acı haberi, oyuncunun menajerlik ajansı duyurdu.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı hayatını kaybetti
İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan ve 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.
Tuba Büyüküstün hayranları, İnebolu’da kütüphane yeniledi
UNICEF İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün’ün yurt dışındaki hayranları, sanatçının doğum gününde kendisine hediye olarak İnebolu Evrenye Mehmet İnce İlk-Ortaokulu kütüphanesini yenilediler.
Kastamonu’ya Madalya kazandırdı
Erzurum’da düzenlenen Gençler B Kategorisi Boks Türkiye Birinciliği’nde Sporcumuz Eflin Özcan Türkiye 3.’sü oldu.
EN GÜZEL CUMA MESAJLARI RESİMLİ 2023 (Kurban Bayramı'na özel cuma günü kutlama sözleri) | 'Hayırlı Cumalar' dilemek için anlamlı, etkileyici, ayetli, farklı, dualı, hadisli, yazılı, yeni cuma mesajları
Cuma mesajları 2023 resimli, kısa... Bir cuma gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Müslümanlar, en güzel cuma mesajlarına ilgi gösteriyor. Mübarek Kurban Bayramı'nın 3. gününde sevdiklerinin hem bayramını hem de cuma gününü tebrik etmek isteyenler, dualı, ayetli ve hadisli cuma mesajlarını tercih edecek. Anneye, babaya, patrona, arkadaşa ve akrabalara cuma dualarını iletmek isteyenler için fotoğraflı, görsel, en şık cuma mesajlarını derledik... Sizler de 'Hayırlı Cumalar' ve 'Cumanız Mübarek Olsun' gibi cuma sözlerini yakınlarınıza iletebilirsiniz. İşte, 30 Haziran bayramın üçüncü gününe özel en güzel, hadisli, dualı, hem görsel hem yazılı cuma mesajları ve cuma günü kutlama sözlerinden alternatifler.
Erdoğan'dan Tanju Özcan'a 'heykel' cevabı
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından verilen cevapta, heykel için harcanacak masraf tutarının ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması istendi.
Acı dolu anlar!
Mardin Nusaybin kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astubay Üsçavuş Mehmet Gündüz, memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı ve toprağa verildi.
AK Parti’nin il il milletvekili adayları
AK Parti, milletvekili listelerini YSK'ya teslim etti.
İşte il il MHP 28. dönem milletvekili adayları
MHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday listesi yayımlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye 1. sıradan aday.
"Projenin kadınlarımıza yeni bir soluk getireceğini umuyorum"
Tarım ve Orman ​İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya başlanılan "Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi Paydaş Bilgilendirme Toplantısı", 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Proje Paydaşı Sarıkonak Kadın Kooperatifine ait Konakta düzenlendi.
KÜ projesi 60 bin Avro’luk hibe desteği kazandı
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) ormancılık ve tabiat turizmi sahasında bir AB projesi daha desteklenmeye hak kazandı.
Siz yine de düşmeyin!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) omurga kırıklarının tedavisi hız kesmeden devam ediyor. En güncel tedavi yöntemlerinden biri olan ve dünya çapında yaygın olarak uygulanan çimentolama ameliyatı (kifoplasti), KEAH Beyin Cerrahi Ünitesinde bir yılı içinde 100’ü aşkın vaka sayısına ulaştı. Yapılan başarılı ameliyat ve tedaviler sonrası hastaların yüzü gülerek hastaneden taburcu edildiler.
TÜRKAV, Turan hayalini canlandırdı
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından 9. Tarih ve Kültür Gecesi yapıldı. Programa Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, MHP il Başkanı Emin Çınar, Ülkü Ocakları il Başkanı Fatih Yiğit, Kamu-Sen Başkanı Nedim Afacan ve Kamu-Sen’e bağlı sendika başkanları, Şeyh Şabanı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çifçi, Kutlu Bilgi Derneği Başkanı Ahmet Emiralioğlu, Kastamonu Üniversitesinden öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
“Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır”
29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kan bağışı etkinliği düzenlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel; “Azalan kan stoklarına dikkat çekmek amacıyla kan bağış organizasyonu düzenledik. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi de kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” ifadelerine yer verdi.
Genç girişimcilerin önünü açacak büyük güç birliği
Bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalarını hızla sürdüren Kastamonu Üniversitesi (KÜ), paydaşları ile iş birliklerine devam ediyor.
İslam Astronomisi konuşuldu
Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK/ 1003 119K835 No’lu Ortaçağ İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri projesi kapsamında düzenlenen “İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri Çalıştayı’’, 13 Eylül 2022 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kara Cumartesi
Türkiye dün Gaziantep ve Mardin’den gelen iki benzer kaza haberiyle yasa boğuldu. İki şehirde de kaza yapan araçlara yardıma gidenler faciayı yaşadılar.
Ünlülerin düğüne katıldığı otelde yangın
Ünlü sanatçı ve mankenlerin düğüne katıldığı otelde yangın çıktı. Yangında Tuba Özay dumandan etkilenmezken Sanatçılar Nevzat Soydan, Hamiyet ve Benhur'un da aralarında bulunduğu 23 kişi dumandan etkilenerek tedavi edildi.
7 sanatçı geliyor
Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 34’ncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Kültür ve Sarımsak Festivali’nde sahne alacak sanatçılar belli oldu. 18-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde; Haluk Levent, Tuba Yurt, Mustafa Yıldızdoğan, Ekin Uzunlar, Elif Buse Doğan, Ankaralı Yasemin ve Ertunç sahne alacak.
“Özümüzü hatırlatan her şey kıymetli”
Kastamonu Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Merkez Kütüphanesi'nin ikinci katında bulunan alanda düzenlemesi yapılan “Uygulamalı Türk Halk Bilimi Müzesi’nin” açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün; “Kültürümüzü yaşatan, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmamızı sağlayan, bizlere özümüzü hatırlatan her şey bizim için çok kıymetlidir” ifadelerine yer verdi.