Arama
Arama Sonuçları
Liselerin futbol mücadelesi nefes kesti
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler Futbol İl Birinciliği sona erdi. Erkeklerde 42, kızlarda ise 14 olmak üzere 56 takım ile oynanan karşılaşmalar toplamda 672 sporcu ile rekor bir katılım ile gerçekleşti.
Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi.
Wushuda iki Türkiye şampiyonluğu
Kastamonu’dan antrenörler Emrah Şahanoğlu ve Bekir Shukakize eşliğinde katılan sporcularımız turnuvada kıyasıya mücadele etti.
Taşmektepliler Togg servisine talip
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ OLAN ELEKTRİKLİ MOTORLARI TAMİR EDECEK USTALAR BU OKULDA YETİŞİYOR
‘Tam bağımsızlığın yolu yerli ve milli teknolojiden geçiyor’
AK Parti Kastamonu 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Fatma Serap Ekmekci, Taşmektep MTAL ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, “TEKNOFEST Kuşağı gençlerimizin bilim ve teknoloji yolculuklarında yanlarında olacağım” dedi.
Teknofest liderlerinden, Vali Çakır'a ziyaret
Teknofest'te dereceye giren öğrenciler, Vali Avni Çakır'ı makamında ziyaret etti.
Mahalli Lig maçlarında büyük çekişme yaşandı
25-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen maçlar Atatürk Spor Salonunda oynandı.
Taşmektep gururumuz
TEKNOFEST Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışması'nda İSTİKLAL EC isimli aracıyla yarışan Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "ivmelenme" yarışında Türkiye 1'incisi, genel klasmanda ise Türkiye 5'incisi oldu.
Göl Anadolu, gruplarda
Okul spor faaliyetleri kapsamında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Gençler-A Futbol İl Birinciliği karşılaşmaları sona erdi.
Taşmektep’in sobaları Hatay’a gitmek üzere yola çıktı
Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ürettiği sobalar Hatay iline doğru yola çıktı.
Taşmektepin ürettiği sobalar afet bölgesine gidiyor
Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın şartnamesine uygun olarak öğrenci ve öğretmenlerinin hummalı çalışmalarıyla üretilen 51 adet iç mekan, 53 adet dış mekan sobası afet bölgesine yarın sevk edilecektir.
269 kütüphanede kitap sayısı 500 bine yaklaştı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi çerçevesinde yapılan yeni kütüphanelerle birlikte Kastamonu’da mevcut kütüphanelerin zenginleştirilmesiyle kitap sayısı 492 bin 331’e yükseldi.
Taş Mektep, 120 bininci oyuncağı gönderdi
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretim haneye dönüştürülen spor salonunda öğrenciler tarafından üretilen 120 bininci oyuncak, tıra yüklenerek anaokullarına gönderildi.
Taşmektep’ten çocuklara en güzel hediye
Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanında öğretmen, teknisyen ve öğrencilerin üretimini yaptığı “Taşmektep Oyuncaklar” 11 Ağustos 2021’deki sel felaketinde hayatlarını kaybeden öğretmen Duygu Çelikel’in isminin verildiği Bozkurt Duygu Çelikel Anaokulu ve öğrenci Rabia Aydemir anısına İnebolu/Özlüce Ortaokulu’nda kurulan kütüphaneye teslim edildi.
25 bin oyuncak yola çıktı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (MTAL) Türkiye genelindeki okullarda kullanılmak üzere 150 bin adet oyuncak siparişi verilmişti. Taşmektep MTAL, ilk olarak 10 bin adet oyuncağı göndermişti. Şimdi ise 25 bin adet oyuncağı, çocuklara ulaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Yola çıkan 25 bin oyuncak çocuklar ile buluşmayı bekliyor.
İlk maaşıyla ihtiyacı olan telefonu aldı
Ahşap Oyuncak Projesi kapsamında, ilk ahşap oyuncak ürünlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderim programında Vali Avni Çakır’ın “İlk maaşınla ne alacaksın” sorusuna, telefonu olmadığını ve ilk maaşıyla telefon alacağını belirten Taşmektep MTAL 11’nci sınıf öğrencisi İlkay Kocamanoğlu, alın teriyle kazanmış olduğu maaşıyla kendisine telefon aldı.
“Hızlı ve Elektrikli Kırmızısı”
Taşmektep MTAL öğrencileri tarafından geliştirilen İstiklal EC, TEKNOFEST’in yüzü oldu.
Suudi Arabistan'dan bayilik talebi
Kastamonu'da meslek lisesi öğrencileri tarafından üretilen ahşap oyuncaklar, Almanya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edilecek.
İstiklal EC, ilk 10’da
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapımı tamamlanan elektrikli araç Teknofest Liselerarası Elektrikli Araç Fşnal Yarışması’nda 37 araç içerisinden 10’ncu oldu.
Bravo gençler
Taşmektep Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bünyesinde kurulan İstiklal EC Takımı, TÜBİTAK Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışması'nda, 5 kontrolden de geçip Kocaeli Körfez pistine çıkmaya hak kazandı.
Üretime geri sayım başladı
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 150 bin adet ahşap oyuncak üretimi yapılacak.
Pistler ağlayacak!
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapımı tamamlanan elektrikli araç yarışa hazır.
Taş Mektep, imkansızlıklardan dolayı Amerika'ya gidemedi
Kastamonu’nun adeta işleyen fabrikası Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özellikle son yıllarda Türkiye çapında önemli başarılara imza atarak adından söz ettirmeyi başardı.
Taşmektep'te hedef: Teknofest'te ilk üç
Adeta bir fabrika gibi üretim yapan Tarihi Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şimdilerde geleceğe dönük projelerin yarışmalarında dereceye giriyor
Kastamonu’ya ahşap oyuncak sektörü kazandırılacak
Orman ürünleri ve ahşap geleneği ile öne çıkan Kastamonu’ya ahşap oyuncak sektörünün kazandırılması amacıyla 15 firma ile görüşen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) girişimlerini sürdürüyor.
Taş Mektep'in oyuncağı Dünya'ya açılıyor
Kastamonu'da hayata geçirilen proje ile meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, 81 ildeki anaokulu öğrencileri için ahşap oyuncak üretimine başladı.
“Satranç yaşamımın bir parçası”
Kastamonu Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Kastamonu Satranç İl Birinciliği yarışmaları, Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda devam ediyor.
Taş Mektep'te Siberay eğitimi
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Taşmektep Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerinde öğrenim gören 120 öğrenci ve 3 öğretmene SİBERAY farkındalık eğitimi verildi.
Taşmektep'in oyuncaklarına Bakan Özer'den onay
Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen ahşap oyuncaklar, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sunuldu
“Amacımız, daha çok öğrenciye yardımcı olmak”
Özel TEMA Koleji Lise Müdürü Ezel Karabay, okul idaresi odasında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, okulun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.