Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum";

Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi....

" YKS’NİN SON ÜÇ YILINDA ALINAN VERİLER MEMNUNİYET VERİCİDİR"

Eski Kastamonu Milli Eğitim İl Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu'nun açıklaması şöyle; "Bakanlığımızın tensipleri ile Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinde görevlendirilmem nedeniyle 2015 yılında devraldığım ve 8,5 yıldır görev yaptığım İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevimden 8 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla ayrılıyorum. Geldiğimiz noktada görev yaptığım süre içerisinde kadim şehrimiz Kastamonu’ya mesai mefhumu gözetmeksizin çalışma arkadaşlarımla birlikte hizmet etmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyim. 'Eğitimde Marka Şehir Kastamonu' vizyonuyla başlattığımız proje ve çalışmaların sonucunda Kastamonu’nun idealimiz olan marka şehir hedefine doğru ilerlediğini görmek bizleri mutlu etmektedir.Görev yaptığım 8,5 yıl içerisinde Bakanlığımız uzmanlarının desteğini alarak akademik başarının artırılması adına 2016 yılından itibaren hayata geçirdiğimiz ve ilimizde görev yapan öğretmenlerimize “Ölçme, Değerlendirme ve Soru Hazırlama Eğitimleri” düzenlenmiş, LGS-YKS’ye yönelik çalışmalara hız verilmiştir. Başlatılan bu çalışmalara büyük ivme kazandıran ve 2021 Ocak ayı itibarıyla il genelinde başlattığımız EBİDEP projesi ile LGS ve YKS’ye dönük kapsamlı bir çalışma hayata geçirilmiştir. Başlatılan bu proje 3 yıl boyunca disiplinli bir şekilde uygulanarak ilimizin akademik başarısına büyük katkılar sağlamıştır. EBİDEP projesi ile 2021 yılı LGS için belirlenen ilk 10 il,2022 yılı LGS için ise belirlenen ilk 5 il hedefine ulaşıldığı görülmektedir.2023 yılı verilerine göre istatistik çalışmaları devam etmekte olup alınan ön verilere göre ilimizin başarı sıralamasının yine üst sıralar içerisinde olduğu ön görülmektedir. Aynı şekilde EBİDEP kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda YKS’nin son üç yılında alınan veriler memnuniyet vericidir."

"KASTAMONU, EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR OLMA İDEALİNDE ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAT ETMİŞTİR"

Bahçacıoğlu açıklamasının devamında;  "Akademik başarının yanında meslek liselerimizin gerçek anlamda bir üretim merkezi haline dönüştürülmesi ile ilgili başlattığımız projeler sonunda, Taşmektep MTAL, Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek MTAL, İnebolu Mecit Çetinkaya MTAL, Cide Bayram Yusuf Aslan MTAL, Tosya MTAL,10 Aralık MTAL’nin döner sermaye gelirleri toplamının 20 milyonu aşan bir noktaya gelmesi ilimiz adına son derece önemlidir. Taşmektep Oyuncak isminin bir markaya dönüşmesi hepimiz için mutluluk vericidir. Aynı şekilde ilçelerimizdeki imam hatip ortaokulu sayılarının artırılması, proje imam hatip lisesi sayımızın artırılarak sınav puanı ile öğrenci alan okul sayımızın artırılması da hayata geçirdiğimiz önemli çalışmalar arasında yer almaktadır. İlimizde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, eğitim ve istihdama yönelik alan olarak mesleki eğitim merkezlerinin üretimi destekleyici kalifiye personel yetiştirme fonksiyonlarının artırılmış olması ayrı bir çalışma alanımız olmuştur. Bunun yanında ilimiz, AB projeleri, TÜBİTAK projeleri, yerel projeler ve TEKNOFEST Projeleri ile eğitime maddi katkıda bulunurken, alınan başarılı sonuçlar ile eğitimde marka şehir olma idealinde önemli bir aşama kat etmiştir. Hayat boyu öğrenmenin diğer bir kolu olan ve kadim şehrimiz Kastamonu için çok önemli bulduğumuz 'Kastamonu Olgunlaşma Enstitüsü'nün açılarak ivedilikle çalışmalarına başlaması, başarılı sporcuların yetişmesi adına ise 'Kastamonu Spor Lisesi'nin açılması ilimiz adına çok kıymetli çalışmalar arasında bulunmaktadır" dedi.

"2023'E KADAR YENİ YAPILAN EĞİTİM YAPISI SAYISI 59'DUR"

Bahçacıoğlu devamında; " Bir diğer başarı hikâyemiz ise ilimiz fiziki alt yapısının yenilenmesi ve iyileştirilmesi adına başlattığımız çalışmalar sonunda 2015 yılından 2023 yılına kadar yeni yapılan eğitim yapısı (okul derslik binası, pansiyon, spor salonu, yemekhane, atölye, hizmet binası) sayısı 59’dur.Yine bu süre içerisinde ilimize kazandırılan derslik sayısı 550 adettir. Depreme dayanıksız olması sebebiyle il genelinde yıkımı yapılan eğitim binalarımızın yerine yenileri yapılmış ve bunların haricinde çoğunluğu okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlanan 17 okulumuzun yapımı devam etmektedir.  Bunların dışında güçlendirme gerektiren okullarımız ve pansiyonlarımız için yapılan çalışmalar büyük oranda tamamlanmış ve bu alanda geriye kalan az sayıdaki binalarımız ile ilgili çalışmalar devam etmektedir."

"EĞİTİMİN TÜM KADEMELERİNDE GÖREV YAPMANIN VE BU GÖREVİ ZİRVEDE NOKTALAMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİM"

Bahçacıoğlu son olarak;  "Görev yaptığım süre boyunca Bakanlığımız ile güçlü bir iletişim ve iş birliği içerisinde çalışmalarımızı yürüterek ilimiz eğitimi adına gereken doğru kararların alınması ve hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini hep yanımda hissettiğim saygıdeğer bakanlarımıza, bakan yardımcılarımıza, genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza, valilerimize, belediye başkanlarımıza ve ilimiz kurum/kuruluş yöneticilerine, siz çok değerli hemşehrilerime, kurumumuz paydaşlarına ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile başlattığımız projelere sahip çıkarak ilimiz eğitiminin büyük mesafe kat etmesinde en büyük pay sahibi çok kıymetli meslektaşlarıma ve mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum