İlk maaşıyla ihtiyacı olan telefonu aldı;

İlk maaşıyla ihtiyacı olan telefonu aldı

Ahşap Oyuncak Projesi kapsamında, ilk ahşap oyuncak ürünlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderim programında Vali Avni Çakır’ın “İlk maaşınla ne alacaksın” sorusuna, telefonu olmadığını ve ilk maaşıyla telefon alacağını belirten Taşmektep MTAL 11’nci sınıf öğrencisi İlkay Kocamanoğlu, alın teriyle kazanmış olduğu maaşıyla kendisine telefon aldı....

Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Ahşap Oyuncak Projesi kapsamında 150 bin adet oyuncağı Türkiye’deki çocuklara ulaşması için kısım kısım göndermeye devam ediyor. İlk olarak 10 bin adet oyuncak gönderilmişti. Son olarak 25 bin adet oyuncak da çocuklara ulşatırılması amacıyla yola çıktı. Mobilya Atölyesinde üretimi yapılan ilk ahşap oyuncak ürünlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderim programında Vali Avni Çakır, 11’nci sınıf öğrencisi İlkay Kocamanoğlu’na; “İlk maaşınla ne alıcaksın” sorusunu yönetmişti. İlkay Kocamanoğlu ise telefonu olmadığını ve ilk maaşıyla telefon alacağını söylemişti. İlkay Kocamanoğlu, alın teriyle kaznadığı ilk maaşıyla telefon aldı.

KOCAMANOĞLU; “BÖLÜMÜMLE GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUM”

Taşmektep MTAL 11’nci sınıf öğrencisi İlkay Kocamanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;  “Okumuş olduğum bölümden gurur duyuyorum. Arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, arkadaşlarımızın ailelerimiz ile ortak bir çalışma sürdürüyoruz. Ahşap oyuncaklar üretiminde yer alıyoruz, bu oyuncaklarda her hangi bir katkı maddesi olmadan sahada yerini alıyor. Tetris oyuncağını burada ben yapıyorum. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Benim bir telefonum yoktu, burada kazandığım para ile ilk hedefim kendime telefon almaktı ve bunu başardım çok mutluyum. Köyde yaşadığım ve telefonum olmadığı için  ailem bana öğretmenlerim aracılığıyla ulaşıyorlardı. Şimdi ise ailem merakta kalmıyor” diye konuştu. (Banu Türkmenoğlu/ÖZEL HABER)

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum