“Amacımız, daha çok öğrenciye yardımcı olmak”;

“Amacımız, daha çok öğrenciye yardımcı olmak”

Özel TEMA Koleji Lise Müdürü Ezel Karabay, okul idaresi odasında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, okulun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu....

2022-2023 eğitim öğretim yılında Özel TEMA Koleji’nde burslu olarak öğrenim görecek öğrenciler için bursluluk sınavı düzenleyeceklerini söyleyen Karabey; “Hem akademik anlamda hem de sosyal anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek amacındayız. Daha çok öğrenciye yardımcı olmak daha çok öğrenciye ulaşabilmek adına 15 Ocak 2022 tarihinde bursluluk sınavı yapacağız. Her sınıf düzeyi için katılabilecek olan sınava okulumuz internet sayfasından kayıt olunabilecek” dedi.

KARABAY ; “MUTLU OLAN ÖĞRENCİ BAŞARILI OLUR”

Özel TEMA Koleji’nin Kastamonu’da 3 yıldır hizmet verdiğini belirten TEMA Koleji Lise Müdürü Ezel Karabay;“Bu sürenin 1,5 yılı tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinde geçti. Pandemide okulların kapatılmasının ardından uzaktan eğitim daha bilinmezken bir hafta içerisinde hazırlıklarımızı yapıp bir haftanın sonunda ders programı ile eğitim-öğretime başladık. Öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları ile gece bile ders yaparak bütün öğrenciler koordine olarak eş zamanlı evlerinden sınavlara girdiler. Güzel bir birliktelikle seneyi tamamladık ve sayılı üniversitelere öğrencilerimizi gönderdik. Bu başarıda öğrencilerimizin öğretmenleriyle arasındaki iletişimin kuvvetli olmasının etkisi oldukça fazladır. Çünkü okulumuza sabah giriş yapan öğrencilerimiz bir aile ortamı gibi kendilerini rahat hisseder. Saygı çerçevesinde öğretmenleri ile iletişim halindedirler. Bu durum akademik başarının yanında sosyal gelişimlerinde de etkilidir. ‘Mutlu olan öğrenci başarılı olur’ düşüncesi anasınıfından lise son sınıf öğrencisine kadar her sınıf kademesinde geçerlidir. Akademik kadromuz senelerini geçirmiş tecrübe sahibi olmuş uzman öğretmenlerden oluşmaktadır. O yüzden öğrencilerimizin akademik açıdan donanımlı hale gelebilmeleri için tüm enerjileriyle çalışmaktadırlar. Bunun sonucunda da başarı kaçınılmazdır” dedi.

“SPOR VE SANAT DALINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN UFKUNU AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ”

TEMA Koleji’nin akademik eğitimin yanı sıra spor ve sanat anlamında da etkinliğine değinen Karabay ;  “Tabi bütün bu akademik başarının yanı sıra öğrencilerimizin sosyal yönden de gelişebilmeleri adına spor ve sanat dalında öğrencilerimizin ufkunu açmaya çalışıyoruz. Şuanda da devam etmekte olan il müsabakalarında okul takımlarımızla yer almaktayız. Lise kız voleybol takımımız il genelinde 4’ncülük, lise erkek basketbol takımımız il genelinde 1’ncilik kupasını almıştır. Hala devam etmekte olan futsal (erkekler) takımımızda okulumuzu temsil etmektedir. Spor bizim desteklediğimiz bir alandır. Bunun yanında sanatla da öğrencilerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimiz ders programımızda olan yetkinlik dersi adı altında kendilerini geliştirebilecekleri etkinlikler yaparak yaşayarak, öğrenme sağlıyorlar. Bu etkinlikler okul hemşiremiz tarafından verilen ilk yardım dersleri, okul insan ilişkileridir. Bunun yanı sıra görsel sanat öğretmenimiz yardımı ile lise öğrencilerimiz anaokulundaki küçük kardeşleri için okul duvarlarına birbirinden sevimli çizgi film karakterlerini boyayıp okulumuzu renkli hale getirmek, yine yetkinlik dersinde yapılan bir etkinliktir. Okulumuzun mutfağına girip sağlıklı beslenmeyi öğreniyorlar hem de hazırladıklarını yiyerek güzel anılar biriktiriyorlar” diye konuştu.

“ÜRETTİKLERİ OYUNCAKLARI KÖY OKULLARINA BAĞIŞLAYACAKLAR”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Hami projesi kapsamında Kastamonu Taşmektep Meslek Lisesi ile ortak bir projeye imza attıklarını ifade eden Karabay şöyle devam etti; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hami projesi kapsamında Kastamonu Taşmektep Meslek Lisesi ile ortak olarak imzalanan proje için de geri sayım başladı. Bilişim dersinde öğrencilerimiz kendi tasarladıkları oyuncakları 3 boyutlu yazıcı ile hayata geçirip Taşmektep Lisesi2nde okuyan arkadaşlarıyla beraber hazırlayacak. Birlikte bir ürün oluşturma keyfine varacaklar. Hem de sonuçta açığa çıkan oyuncakları da köy okullarında okuyan öğrencilere dağıtarak yardımlaşmanın güzelliğini yaşayacaklar” dedi.

“HEM SOSYAL HEM AKADEMİK ANLAMDA DONANIMLI BİREYLER YETİŞTİRME HEDEFİNDEYİZ”

15 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek bursluluk sınavı hakkında da konuşan Karabay, son olarak şunları ekledi; “Sonuç olarak hem akademik anlamda hem de sosyal açıdan donanımlı bireyler yetiştirmek amacındayız. Günümüz pandemi koşullarına uygun dersliklerimizde hijyen koşullarına uyarak eğitim öğretim veriyoruz. Daha çok öğrenciye yardımcı olmak daha çok öğrenciye ulaşabilmek adına 15 Ocak 2022 tarihinde bursluluk sınavı yapacağız. Her sınıf düzeyi için katılabilecek olan sınava okulumuz internet sayfasından kayıt olunabilecek.”

BURSLULUK SINAVINA SON BAŞVURU TARİHİ 14 OCAK

2022-2023 eğitim öğretim yılında Özel TEMA Koleji burslu olarak öğrenim görecek öğrenciler için Bursluluk sınavı başvuruları devam ediyor. Sınava 2021-2022 Eğitim-öğretim yılında 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler başvurabiliyor. Sınav başvuruları online olarak yapılıyor.  Bursluluk sınavı başvuruları 14 Ocak saat 18.00 itibariyle bitiyor. “Sınav Giriş Belgesi” 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren web sayfasından (www.temakoleji.k12.tr) çıktısı alınabilecek. Özel Tema Koleji’nden yapılan bilgilendirmede Bursluluk Sınavı’nın ücretsiz olduğu ve katılım durumunda veliye herhangi bir maddi yükümlülük getirmeyeceği kaydedildi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum