25 bin oyuncak yola çıktı;

25 bin oyuncak yola çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (MTAL) Türkiye genelindeki okullarda kullanılmak üzere 150 bin adet oyuncak siparişi verilmişti. Taşmektep MTAL, ilk olarak 10 bin adet oyuncağı göndermişti. Şimdi ise 25 bin adet oyuncağı, çocuklara ulaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Yola çıkan 25 bin oyuncak çocuklar ile buluşmayı bekliyor....

Okul öğretmeni Mustafa Alibaş yaptığı açıklamada; “Kastamonu'da her evin altında atölyeler oluşturup, Kastamonu'yu ahşap oyuncak kenti haline getirmeyi hedefliyoruz” diy ekonuştu.

ALİBAŞ; “PROJEMİZ BİR ÜST SEVİYE İVME KAZANMIŞ OLDU”

2019 yılında Mesleki Teknik Eğitim'de başlatılmış olan paradigma değişikliği kapsamında, ülke genelinde teknik Anadolu liselerinin yoğun bir şekilde üretime başladıklarının vurgusu yapanTaşmektep MTAL Öğretmeni Mustafa Alibaş;“Taş Mektep oyuncak projemiz, 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca okulumuz pilot okul seçildi. 3 yıl süre  zarfı içinde Arge ve tasarım sürecimiz devam etti. Bu süreçte yaklaşık 25 oyuncağı inovasyon ile kendimize özel hala getirmiş olduk. Bakanımız Mahmut Özer Beye, Milli  Eğitim Müdürümüz Cengiz Bahçacıoğlu 3 Şubat'ta oyuncakları tanıtmaya götürdü. Bakanımız oyuncakları çok beğendiğini söylediler. Budan sonra ise sipariş sürecimiz başlamış oldu. Tabii bu süreç içerisinde Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Bahçacıoğlu'un çok büyük katkıları ve emeği çok  fazla oldu. Özellikle Bakanımızın mesleki eğitime önem vermesinden dolayı oyuncak projemiz bir üst seviye ivme kazanmış oldu. Okulumuz ve Taşmektep oyuncak adına her ikisine ve özelliklede Valimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÜSTÜN BİR PERFORMANS GÖSTEREREK HEDEFİ YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beğenilen oyuncaklardan sonra üretim sürecinin hızlandığından bahseden Alibaş; “Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaptılar ve okulumuza 5 çeşit oyuncak çeşidinden, her birinden 30 bin adet olmak üzere, toplam 150 bin adet oyuncak siparişi verildi. Okulumuz ve atölyemizin kapasitesi 150 bin oyuncağa göre fiziki imkanlarımızınyok. Bu aşamada ek binalarımız yapılıyor şuanda.Kapasitemiz, aylık 5 bin adet ama biz kapasitemizi üst seviyelere çıkarmayı hedefleyerek,  32 öğrenci ve 21 öğretmenimiz ile üstün bir performans göstererek şuan bu hedefi yakalamaya çalışıyoruz”dedi.

“AĞUSTOS AYINDA 30 İLA 40 BİN HEDEFİNE ULAŞMAYI İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz ay 10 bin adet oyuncağı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderen Taşmektep bu ay 25 bin oyuncağı göndermek için hazırlandıklarını dile getiren Alibaş; “Bu ay 10 gün süren bayram tatili ve okul içinde yaşanan tadilatlar nedeniyle biraz geriden gidiyoruz. Hedefimiz 30 bindi ama şuan  25 bin'e yaklaştık. İnşallah bir aksilik olmaz ise Pazartesi günü 25 bin adet oyuncağımızı Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etmeyi planlıyoruz. Bu oyuncaklarımızın içerisinde, 5 bin neşeli küpler,4 bin ahşap denge, 6 bin 350 sihirli raket,5 bin Tetris, 5 bin 280 Bak Yap olmak üzere toplam 25 bin adet oyuncak teslimi  gerçekleştireceğiz. Bu rakamı Ağustos ayında 30 ila 40 bin hedefine ulaşmayı istiyoruz” diye konuştu.

“ÜRÜNLERİMİZ ÇOCUK DOSTU”

Ahşap ve orman denildiği zaman akla il gelen Kastamonu şehri olduğunun vurgusunu yapan Alibaş; “Kastamonu’da ham maddemiz ve ürünümüz var ama bunları birleştirecek insan gücü ve kitlemiz yok.Bizler Kastamonu Taşmektep olarak buna öncülük yapıyoruz. Türkiye organik zararsız, her şeyi ile ahşap içerinde plastik içermeyen, çocuk dostu oyuncakları üretiyoruz ve üretmeyede devam edeceğiz. Yabancı ülkelerden gelen oyuncak üzerinde kanserojen maddeleri bulunuyor. Bunlarda çocuklarımızın hastalanmasına sebebiyet veriyor. Bizim ürünlerimizde E71 standartlarında vernik ve boya kullanıyoruz. Ürünlerimiz çocuk dostu zararsız, Avrupastandartlarında kaliteli oyunca üretmiş oluyoruz. Kullanmış olduğumuz kutular, dış ambalaj hepsi üst düzey kalitede üretim gerçekleştirmemizi sağlıyor. Yurt dışında ve illerimizde gelen diğer insanlar  bu şekilde üretim nasıl yapıldığını merak ediyor ve şaşırıyorlar. Kısa süre içerisinde üst düzeye çıktık” ifadelerine yer verdi .

“KASTAMONU'YU AHŞAP OYUNCAK KENTİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Taşmektep MTAL’in hedeflerinden de bahseden Alibaş; “Kastamonu'da her evin altında atölyeler oluşturup, Kastamonu'yu ahşap oyuncak kenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Okuldan mezun öğrencilerimiz kendi evinin bir odalarında bile üretime devam edebilir, para kazanabilirler. 1053 yıllık okulumuzu kuruluş ruhunu, felsefesi oluşturarak Taş Mektep okulunu marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Ağustos hedefimiz olan 40 bin de inşallah gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

EFE; “ÇOK GÜZEL BİR PROJENİN İÇERİSİNDEYİZ”

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Sibel Efe ise; “Mobilya bölümünde bu seneye kadar hiç çalışmamıştım. Arkadaşlarımın ve öğrencilerin ne kadar yoğun çalıştığının farkında değildim. Çok güzel bir projenin içerisindeyiz. Burada çalışmak çok zevkli ve çocuklara bu oyuncakların çok güzel geleceğini düşünüyorum. Bizim çocukluğumuzda böyle renkli ve güzel oyuncaklarımız yoktu. Eve gittiğimizde bile aklımız burada kalıyor.  Yola çıkmak için paketlenen oyuncakları gördüğümde içim tuhaf olmadı diyemem. Onlar bizim bir emeğimiz. Umarım çocuklar için güzel olur. Anaokuluna gidecek öğrencilere şimdiden iyi eğlenceler diliyorum" dedi.(Banu Türkmenoğlu)

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum