Arama
Arama Sonuçları
Liselerin futbol mücadelesi nefes kesti
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler Futbol İl Birinciliği sona erdi. Erkeklerde 42, kızlarda ise 14 olmak üzere 56 takım ile oynanan karşılaşmalar toplamda 672 sporcu ile rekor bir katılım ile gerçekleşti.
İl Müdürü Gümüş'ten Meslek Lisesi vurgusu....
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Tosya İlçesindeki Hasan Rıza Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni (MTAL) ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş açıklamasında, Türkiye Yüzyılını inşaa edecek geleceğin mimarlarını yetiştirme de meslek liselerinin eğitimde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.
İnebolu MTAL Okul Müdürü kazada yaralandı
İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Kazım Açıkgöz, Seydiler'de geçirdiği trafik kazasında yaralandı.
Yeni Müdür: Hakan Civelekoğlu
Hakan Civelekoğlu, İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı
İnebolu Piri Reis MTAL'a yakın mercek
Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Göktaş, ilçede yapım-onarımı devam eden Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşaatına incelemelerde bulundu.
Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi.
İHALE İLANI
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yiğit Şişman, Türkiye şampiyonu
Okul Sporları Faaliyetleri Gençler B Muaythai Türkiye Birinciliği Ankara’da düzenlendi.
Liseler, badmintonda kozlarını paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ‘Mahalle Ligi Projesi’ adı altında düzenlenen kız ve erkek sporcuları kapsayan Badminton maçı 12 Mayıs Cuma günü Hasan Doğan Spor Kompleksi Badminton Salonumuzda oynandı.
Mahalli Lig maçlarında büyük çekişme yaşandı
25-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen maçlar Atatürk Spor Salonunda oynandı.
Genç Erkekler Ragbi Türkiye Birinciliği Kupası sahibini buldu
Okul Sporları kapsamında Taşköprü ilçesinin ev sahipliği yaptığı Genç Erkekler Ragbi Türkiye Birinciliği Kupası sahibini buldu.
Ragbi heyecanı sona erdi
Okul Spor Faaliyetleri kapsamında ilimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genç Erkekler Ragbi Türkiye Birinciliği sona erdi.
Göl Anadolu, gruplarda
Okul spor faaliyetleri kapsamında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Gençler-A Futbol İl Birinciliği karşılaşmaları sona erdi.
Özlem Burma MTAL, 4 gün Avrupalı misafirlerini ağırladı
Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), geçtiğimiz hafta boyunca Avrupa Birliği’nden gelen misafirlerini ağırladı.
25 bin oyuncak yola çıktı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (MTAL) Türkiye genelindeki okullarda kullanılmak üzere 150 bin adet oyuncak siparişi verilmişti. Taşmektep MTAL, ilk olarak 10 bin adet oyuncağı göndermişti. Şimdi ise 25 bin adet oyuncağı, çocuklara ulaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Yola çıkan 25 bin oyuncak çocuklar ile buluşmayı bekliyor.
İlk maaşıyla ihtiyacı olan telefonu aldı
Ahşap Oyuncak Projesi kapsamında, ilk ahşap oyuncak ürünlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderim programında Vali Avni Çakır’ın “İlk maaşınla ne alacaksın” sorusuna, telefonu olmadığını ve ilk maaşıyla telefon alacağını belirten Taşmektep MTAL 11’nci sınıf öğrencisi İlkay Kocamanoğlu, alın teriyle kazanmış olduğu maaşıyla kendisine telefon aldı.
Suudi Arabistan'dan bayilik talebi
Kastamonu'da meslek lisesi öğrencileri tarafından üretilen ahşap oyuncaklar, Almanya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edilecek.
İstiklal EC, ilk 10’da
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapımı tamamlanan elektrikli araç Teknofest Liselerarası Elektrikli Araç Fşnal Yarışması’nda 37 araç içerisinden 10’ncu oldu.
Üretime geri sayım başladı
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 150 bin adet ahşap oyuncak üretimi yapılacak.
Pistler ağlayacak!
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapımı tamamlanan elektrikli araç yarışa hazır.
Gazi'de atletizm şöleni
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Küçük, Yıldız ve Gençler Kız-Erkek Puanlı Atletizm İl Birinciliği Yarışmaları yapıldı.
ODTÜ’DE Özlem Burma rüzgârı
18-19 Mart tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve robotik yarışmaları arasında Türkiye’nin en üst organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 18’nci Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine Kastamonu’yu temsil etmek üzere Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.
Nilgün hocayı kaybettik
Kastamonu'nun önemli eğitimcilerinden Nilgün Arıcıoğlu hayatını kaybetti.
Taş Mektep üretiyor, okullar kütüphanelere kavuşuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen proje doğrultusunda Kastamonu İl Milli Eğitim müdürlüklerince kütüphanesi bulunmayan okullar belirlendi