Taş Mektep, imkansızlıklardan dolayı Amerika'ya gidemedi;

Taş Mektep, imkansızlıklardan dolayı Amerika'ya gidemedi

Kastamonu’nun adeta işleyen fabrikası Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özellikle son yıllarda Türkiye çapında önemli başarılara imza atarak adından söz ettirmeyi başardı....



Okul öğrencilerinden oluşan ‘İstiklal Eri’ takımı daha önce 7’nci oldukları, 2022 Teknofest Elektrikli Araç Yarışması’nda bu kez ilk 3’ü hedefliyor.

İstiklal Eri takımı üyelerinden öğrenci Recep Gökırmak, bileklerinin hakkıyla aldıkları derecelerde, yalnız bırakılmak istemediklerini kaydetti. 2019 yılında dünya genelinde gerçekleştirilen Robotik Kodlama Yarışmasında Türkiye genelinde birinci olarak Amerika’ya gitmeye ve orada yarışmaya hak kazanan Taşmektep öğrencileri, maddi nedenlerden dolayı Amerika’ya gidemeyince, yerlerine İstanbul Pertevniyal Lisesi gitti.

“6 BİN DOLARI BULAMADIĞIMIZ İÇİN KATILAMADIK”

Bu durumun kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Gökırmak, durumu şu sözlerle anlattı; “2019 yılında ekip olarak Robotik Kodlama Yarışmasına (FRC) katıldık. FRC, dünya genelinde yapılan bir yarışmaydı. Türkiye’de ilk 3’e girenler Amerika’da dünya şampiyonluğuna gidiyordu. 2019’da Türkiye’de birinci olduk. Fakat maddi imkânsızlıklar nedeniyle Amerika’ya yarışmaya gidemedik. Gitseydik, o yarışmaya girdiğimiz robot, büyük ihtimalle derece alacaktı. En kötü yarı finallere kadar çıkabilecektik. Ancak maddiyat buna engel oldu. Biz o robotu yarışmaya yetiştirmek için emek sarf ettik, üzerine çok çalıştık. Türkiye’de birinci olduk. Kastamonu olarak değil, Türkiye olarak bakıyorduk olaya. Çünkü ülkemizi temsil edecektik. Bundan dolayı çok üzgünüz. Bizim yerimize İstanbul Pertevniyal Lisesi Amerika’ya gitti. Bu sene de katılacaktık FRC’ye, ama onun da giriş ücreti 6 bin dolar. O 6 bin doları bulamadığımız için katılamadık. Yine engel. Hem elektrikli aracımızı yapacaktık, hem de FRC’ye katılacaktık. Planımız buydu. Ancak maddi nedenlerden dolayı gidemedik.”




 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum