Arama
Arama Sonuçları
Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Samsunlu Kadınlar da Önemli Rol Aldı
Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Samsunlu kadınlar da yer aldı.
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı
TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
TKDK İl Koordinatörlüğü'nden bilgilendirme ziyaretleri
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü, KATSO ve Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.
Fındıkoğlu'ndan tarım ve balıkçılık işletmelerine proje çağrısı
KATSO Başkanı Fındıkoğlu TKDK’nin “IPARD 2” kapsamında 13’üncü hibe çağrısına çıktığını ifade ederek; “Tarım ve balıkçılık sektöründeki işletmelerimizi makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımı ihtiyaçlarını karşılamak üzere proje hazırlamaya çağırıyorum. Tarım ve Orman Bakanımız sayesinde Kastamonu’nun tarım ve orman sektörlerinde büyük gelişme sağlayacağına olan inancımız tam” dedi.
Kastamonu'nu dikkatine! 20 Milyon Avro’luk Hibe için başvurular başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 16.08.2023 tarihinde 20 milyon avro hibe bütçeli 13. proje başvuru çağrısını ilan etti.
KÜ ve TKDK işbirliğinde ‘proje hazırlama’ eğitimi
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile TKDK işbirliğiyle IPARD Programı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi.
Kastamonu'da konuşuldu! Planlamaya uymayan çiftçiye büyük yaptırımlar gelecek
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Kocaeli, Karabük ve Sakarya’dan yetkililer ile sektör temsilcilerinin katıldığı “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
Devlet desteği ile ürünlerin zarar görmesi önlendi
İhsangazi ilçesinde hibe desteği ile alınan makine sayesinde çiftçilerin ürünlerinin yağış sebebiyle hasar görmesi önleniyor.
Afyonkarahisar'da YEG bilgilendirme toplantısı
IPARD Yönetim Otoritesi tarafından LEADER tedbiri kapsamında kurulmuş olan 100 Yerel Eylem Grubunun (YEG) bilgi ve tecrübelerinin paylaşılması adına 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da 'Yerel Eylem Grubu Temsilcileri ve Ortaklarının Eğitim ve Bilgi Paylaşımı' konulu toplantı gerçekleştirildi.
Bakan Yumaklı’ya ‘Kastamonu’ raporu sunulacak
KATSO’DA ‘TARIM, ORMAN VE HAYVANCILIK ZİRVESİ’ TOPLANDI
Cide YEG IPARD III tanıtım toplantısında
Cide Yerel Eylem Grubu, IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na katılım sağladı.
Kırsaldaki ürünlerin pazar payı bulmasına katkı sağlanacak
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yerel eylem gruplarına yönelik teknik destek projesinin açılış toplantısı yapıldı
6 atölyede, Kastamonu'ya özgü ürünler üretiliyor
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi (HEM), son zamanlarda açtığı kurslarla farkını ortaya koyuyor. Kuzeykent'te bulunan ek hizmet binasında 6 ayrı atölye ile üretim de yapılıyor. Ek hizmet binasında, sedef, telkari, ahşap oymacılığı, ahşap boyama, tekstil atölyesi, Geleneksel Türk Sanatları atölyeleri faaliyet gösteriyor. Bunların yanı sıra 2 ay sonra da seramik atölyesinin kurulacağını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Yiğit; "Amacımız Kastamonu'ya özgü olan ürünleri çıkarmak" ifadelerine yer verdi.
KÜ ile TKDK arasında iş birliği protokolü
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü arasında proje hazırlama eğitimi iş birliği protokolü imzalandı.
2022’de üreticiye 1,55 milyar TL destek sağlandı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu başkanlığında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ve TKDK uzmanları, il müdürlüğü şube müdürleri, ilçe müdürleri ve ilimizde LEADER tedbiri kapsamında kurulan Yerel Eylem Grupları (YEG) Başkan ve çalışanlarının katılımı ile 2022 yılı değerlendirme ve 2023 yılı planlama toplantısı yapıldı.
TKDK seçme sınavı 4 Şubat'a ertelendi
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) "uzman personel" alımı amacıyla gerçekleştirilecek sınav ertelendi. Denetçi Personel Seçme Sınavı ise ilan edildiği gibi 4 Şubat'ta yapılacak.
Özvar, rektörlerle birlikte Pınarbaşı’nı ziyaret etti
Çeşitli temaslarda bulunmak için Kastamonu’ya gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Pınarbaşı ilçemizi ziyaret etti.
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.
TKDK, 11 yılda tarımsal kalkınmanın itici gücü oldu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, bugüne kadar IPARD Programı destekleri ile ülke genelinde toplam yatırım tutarı 25 milyar TL, toplam hibe tutarı 12,5 milyar TL olan 23 bin 233 adet proje ile sözleşme imzalandığı kaydedildi.
KÜSİ Kurulundan Eti Bakır’a Ziyaret
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında çeşitli kamu kurum paydaşlarından oluşan kurul, 14’üncü ziyaretini Eti Bakır A.Ş.’ye gerçekleştirdi.
Bu yıl 12 bin dekar alanda ekildi
İhsangazi ilçesinde çiftçilerin üretim maliyetini düşürerek daha fazla gelir elde edebilmeleri için kurulan İhsangazi İlçe Merkezi ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, hazırladığı proje sayesinde hem siyez üretiminin ekiminin artmasını sağladı hem de çiftçinin üretim maliyetini düşmesini sağladı.
5.500 TL’ye varan promosyon imkanı
Türk Ekonomi Bankası Kastamonu Şube Müdürü Mustafa Ertürk , TEB’in emekli promosyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Ertürk , konuyla ilgili açıklamasında; “Türk Ekonomi Bankası (TEB), emeklilere yönelik yeni kampanyası ile 5.500 TL’ye varan promosyon sunuyor” dedi.
Ticaretin kalbinde, güneş enerjisi semineri
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Kastamonu Enerji Makine öncülüğünde Avrupa ve Türkiye'nin en büyük güneş paneli üretim firması olan CW Enerji tarafından oda üyelerine güneş enerjisi hakkında seminer verildi.
'Genç girişimcilerin projelerine ışık tutacağız'
Genç MÜSİAD Kurum İçi İnovasyon Komisyonu'nu, Kastamonu'ya gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu ve Genç MÜSİAD üyeleriyle iftar programında bir araya geldi.
Tarıma dayalı OSB, ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacak
Devrekani Tarıma Dayalı, İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı salonu'nda yapıldı.
Taşköprü'de sarımsak semineri
Kastamonu'da Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneğince organize edilen Taşköprü Sarımsağının marka değerinin korunması ve örgütlü hareket etmenin önemi konulu seminerin Taşköprü etabı gerçekleştirildi.