Fındıkoğlu'ndan tarım ve balıkçılık işletmelerine proje çağrısı;

Fındıkoğlu'ndan tarım ve balıkçılık işletmelerine proje çağrısı

KATSO Başkanı Fındıkoğlu TKDK’nin “IPARD 2” kapsamında 13’üncü hibe çağrısına çıktığını ifade ederek; “Tarım ve balıkçılık sektöründeki işletmelerimizi makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımı ihtiyaçlarını karşılamak üzere proje hazırlamaya çağırıyorum. Tarım ve Orman Bakanımız sayesinde Kastamonu’nun tarım ve orman sektörlerinde büyük gelişme sağlayacağına olan inancımız tam” dedi....

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nün (TKDK) 'IPARD 2' kapsamında ilan ettiği 13’üncü çağrıya ilişkin ilimizdeki tarım ve balıkçılık işletmelerine proje hazırlama çağrısında bulundu.

"İŞLETMELERİMİZİ ÇAĞRIDAN FAYDALANMAYA DAVET EDİYORUM"

KATSO Başkanı Fındıkoğlu, TKDK’NİN “IPARD 2 13’üncü Başvuru Çağrı İlanı” yayımlandığını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti: “’Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ ve ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar’ tedbirinden bu çağrıda yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteklenecek. Tarımsal işletmelere yüzde 60-80 destek oranı ile toplamda 8 milyon Avro, tarım ve balıkçılık ürünleri işleyen ve pazarlayan işletmelere ise yüzde 50-60 destek oranında toplam 12 milyon Avro bütçe ayrılmış durumda. İlimizde söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerimizi 14 Eylül’de başvurusu süresi başlayan çağrıdan faydalanmaya davet ediyorum.”

“KATSO OLARAK İŞLETMELERİMİZİ BU TÜR DESTEKLERE YÖNELTMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN EMEĞİ SUNUYORUZ”

KATSO Başkanı Fındıkoğlu kırsal ekonomiyi kalkındırmanın il ekonomimizi büyütmek açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Tarım, hayvancılık, balıkçılık, orman hammadde potansiyeli yüksek olan sektörlerimizdeki işletmelerimizin gerek kuruluş gerekse kapasitelerini artıma süreçlerinde TKDK destekleri son derece verimli olanaklar sunmakta. Bu sayede ilimizin göç ibresi de tersine dönecektir. KATSO olarak işletmelerimizi bu tür desteklere yöneltmek için elimizden gelen emeği sunuyoruz” dedi.

“BAKAN YUMAKLI SAYESİNDE KASTAMONU’NUN TARIM VE ORMAN SEKTÖRLERİNDE BÜYÜK GELİŞME SAĞLAYACAĞINA OLAN İNANCIMIZ TAM”

KATSO Başkanı Fındıkoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ilimize gösterdiği ilgi ve destekten dolayı da teşekkür ettiği açıklamasında, “Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı sayesinde Kastamonu’nun tarım ve orman sektörlerinde büyük gelişme sağlayacağına olan inancımız tam. KATSO olarak sektördeki tüm işletmelerimizle hem firmalarımızı rekabet edebilir hale getirmek hem de bu sayede il ekonomimizi büyüterek milli bütçeye katkı sağlamak için var güzümüzle çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum