20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı;

20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı

TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı....

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı. Yatırımcılara yüzde 50-80 oranlarında hibe desteği verilecek. Sağlanacak mali desteğin kaynağı, AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşuyor. Bu destek tutarı geri ödemesiz hibe olarak yatırımcılara kullandırılacak.

TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğünden verilen bilgiye göre; 13. çağrıda “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)” tedbirlerinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecek.

Bu kapsamda; Süt üreten (inek, koyun, keçi, manda) , kırmızı et üreten(sığır, koyun, keçi, manda), kanatlı eti ve yumurta üreten (broyler et tavuğu, hindi, kaz, yumurta tavuğu)tarımsal işletmeler ve süt ve süt ürünlerini (süt toplama merkezleri,  süt işleme ve peynir altı suyu işleme tesisleri), kırmızı et ve kanatlı etini (büyükbaş, küçükbaş kanatlı kesimhaneleri, parçalama tesisleri, salam, sucuk, sosis gibi ürünler üreten işleme tesisleri), su ürünlerini (balık, yumuşakça gibi su ürünleri işleme tesisleri) meyve-sebze ürünlerini (meyve ve sebzelerin depolanması, tasnif edilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi, soğuk hava depoları gibi meyve sebze işleme tesisleri) işleyen ve pazarlayan işletmeler desteklenecek.

Kastamonu TKDK açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “İşleme sektörlerinde frigorifik araçlar, süt toplama merkezleri için soğutma tanklı süt toplama araçları vb. araç alımları da destek kapsamında olup, tüm uygun harcamalar ÖTV ve KDV’den muaftır. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar  (101) için başvurular 04.09.2023 tarihinde başlamış olup, son teslim tarihi 28.09.2023’tür. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) için başvurular 18.09.2023 tarihinde başlayacak olup, son teslim tarihi 12.10.2023’tür. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberleri Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir. Aynı adresten ilave duyuru ve bilgilendirmeler de takip edilmelidir. TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü olarak İlimizin hibe desteklerinden daha fazla faydalanmasını, İlimizde Avrupa Birliği standartlarında daha fazla sayıda işletmelere sahip olmayı, daha fazla çiftçiye ve işletmeye destek olmayı istiyoruz. Hibelerden yararlanmak isteyen bütün üreticilerimizi, yatırımcılarımızı, şirketleri, kooperatif ve birliklerimizi TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz. Ayrıca 366 214 0109 ve 444 8535 numaralı hatlardan da bilgi alınabilir. 13. başvuru çağrımız ilimize hayırlı olsun.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum