Arama
Arama Sonuçları
"Azdavay'ın geleceği, doğa turizminde marka şehir olmak"
Tarım ve Orman Bakanlığı Uzman Osman Demirel, Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Küre Dağları Milli Park Şube Müdürleri Erman Çokluk ve Ahat Deliorman Azdavay ilçesini ziyaret etti. Heyet, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile Cam Teras bölgesinde yapılacak yeni yatırımları istişare etti. Civelek açıklamasında; "Azdavay ilçemizin geleceği doğa turizminde marka şehir olmaktır" dedi.
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
Azdavay'ın turizm merkezlerine güneş enerjisi kurulacak
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçenin önemli turizm merkezleri Atlı Turizim Merkezi ve Suğla Yaylası’da güneş enerji sistemlerinin kurulumu üzerine ilgili firmaların yetkilileriyle istişarelerde bulundu.
Turizm yatırımlarını inceledi
Kastamonu'da aşırı yağış nedeniyle yaşanan sel felaketi sonrasında Kastamonu'ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Azdavay ilçesini ziyaret etti.
"Başkanlarımız, turizm projesi üzerinde yoğunlaşmalı"
KASTAB Encümen Üyesi Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçe belediye başkanlarına turizm konusunda tavsiyelerde bulundu.
"Suğla Yaylası, yıl sonunda hizmete açılıyor"
Azdavay ilçesinde Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in girişimleriyle Strateji Başkanlığı'ndan alınan kaynakla yapılan Suğla Yaylası Doğa Turizm projesinin bu yıl sonu itibariyle hizmete açılacağını duyurdu. Başkan Civelek konu hakkındaki açıklamasında; "Bu projemiz, Kastamonu'ya gelen, özellikle Azdavay Pınarbaşı bölgesine gelen insanlarımıza, doğada kaliteli konaklama imkanı sağlayacak. Bolu'dan sonra en kaliteli doğa konaklaması Kastamonu'da Azdavay'da sağlanmış olacak" dedi.
Cam teras, 120 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu Azdavay İlçesinde bulunan Çatak Kanyonu yaklaşık 450 metre yükseklikte ve üzerine kurulan cam terası 2022 yılında 120 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan Çatak Kanyonu'nun cam terası, yeni hazırlanan proje sayesinde yaklaşık 300 bin turistin ziyaret etmesi hedefleniyor.
Azdavay'da “Tabiat Kampı Projesi”
Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Tabiat Kampı Projesi kapsamında öğrenciler, hem Kastamonu’nun turizm potansiyelini hem de doğa turizmini öğreniyor.
Üniversiteliler, tabiatın kalbinde kamp yapacak
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı, Rektörlük ve Azdavay Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Tabiatla Buluşuyor” Projesi kapsamında öğrenciler, tabiatın kalbi olarak adlandırılan Azdavay ilçesi Atlı Turizm merkezinde kampa gidilecek. Burada hem bilimsel anlamda çalışma yapılacak hem de doğa turizmi konusunda uygulamalı bilgi ve tecrübe sağlanacak.
‘Kastamonu, Türkiye’nin karavan cenneti olacak’
Azdavay Belediyesi’nin çalışmalarına devam ettiği ‘Atlı Turizm Merkezi’, henüz resmi açılışı yapılmamış olmasına karşınşimdiden karavan turizmcilerinin uğrak noktası haline geldi.
Suğla, 2 yıl içinde göz kamaştıracak
Azdavay ilçesinde Suğla Yaylası içerisinde ciddi bir turizm yatırımı yapılarak inşa edilen ‘Doğa Konaklama Projesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Yüzde 40’lık bir kısmı kalan proje,yaklaşık 2 yıl sonra doğaseverlerle buluşacak.
Atlı Turizm Merkezi Eylül’de hizmete açılıyor
Asırlık ahşap malzemelerle yapılan Azdavay Atlı Turizm Merkezi, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olmaya aday. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Atlı Turizm Merkezi’nin resmi açılışının Eylül ayında gerçekleşeceğini söyledi.
TUYED, Pınarbaşı ve Azdavay ilçesindeydi
Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerini ziyaret eden TUYED Yönetim Kurulu Üyleri, ilçedeki doğal güzellikleri yerinde gördü. TUYED Yönetim Kurulu Üyeleri, Pınarbaşı ve Azdavay Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. Ziyarette TUYED üyeleri, ilçelerdeki doğal güzellikler ve turizm üzerine bilgi aldı.
Yaralı halde bulundu
Kastamonu’da dün akşam saatlerinden beri ailesinin haber alamadığı iş adamı, jandarma ekiplerinin araması sonucu ormanlık alanda aracı takla atmış halde yaralı olarak bulundu. Araç tanınmaz hale gelirken iş adamı ise hastaneye kaldırıldı.
300 bin kişi ziyaret edecek
Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu’nda 450 metre yükseklikte kurulan cam teras, ziyaretçilerine yazın renkleriyle bezenen doğanın güzelliğini seyretme imkânı sunuyor. Şu anda Türkiye’de hiç örneği olmayan Çatak Kanyonu’nda kanyon içerisinde kaya üzerine 2 kilometre uzunluğunda C şeklinde yapılacak kaya yolu ile 3 bin nüfuslu ilçenin 300 bin turisti ağırlaması bekleniyor.
Hedef: 'Doğa turizminde marka şehir olmak'
Azdavay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Tanıtım ve Kültür Merkezi ilçeyi ziyaret eden misafirlerin yöresel ürünleri kolaylıkla temin edebilecekleri yöresel mimarinin bir minyatürü olarak ilçe merkezinde hizmete açıldı.
Azdavay’da vaşak görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak, tabiatı ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Azdavay ilçesinde görüntülendi.
Civelek'ten yatırım raporu
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçede tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, 2022 yılı hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu.
Küre Dağları, uluslararası marka olacak
Zengin ekosistem varlığı, bozulmamış doğası, tarihi ve kültürel geçmişiyle ulusal nitelikteki değerinin yanında uluslararası düzeyde de önem taşıyan Kastamonu'nun göz bebeği Küre Dağları uluslararası marka olma yolunda.