Suğla, 2 yıl içinde göz kamaştıracak;

Suğla, 2 yıl içinde göz kamaştıracak

Azdavay ilçesinde Suğla Yaylası içerisinde ciddi bir turizm yatırımı yapılarak inşa edilen ‘Doğa Konaklama Projesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Yüzde 40’lık bir kısmı kalan proje,yaklaşık 2 yıl sonra doğaseverlerle buluşacak....

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, eşsiz mekanıyla bir doğa harikası olan Suğla Yaylası, kamp tutkunları için vazgeçilmez bir mekan olacak. Azdavay Belediyesi tarafından Suğla Yaylasında yapımı devam eden Doğa Konaklama Projesi’nin yüzde 60’lıkkısmı tamamlandı. Azdavay Belediyesi bütçesinden harcama yapılmadan, tamamen ajans ve hibe destekleriyle yapımı devam eden Doğa Konaklama Projesi, 2 yıl içerisinde doğa ve kamp tutkunlarının hizmetine açılacak.

 

CİVELEK; “TOPLAMDA 220 YATAKLI KONAKLAMA TESİSİ PLANLADIK”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, doğa turizminde marka şehir olma yolunda ilerlediklerini kaydederek; “Azdavay BelediyeBaşkanlığı olarak,doğa turizmindeki projelerimizden bir tanesi de Suğla Yaylası’nda Doğa Konaklama Projemiz. Burada ilk etapta 30 tane kır evi, 30 karavan kamp alanı ve 30 çadırlık kamp alanı olmak üzere toplamda 220 yataklı bir konaklama tesisi planladık. Şuanda projemizin yüzde 60’ındayız. 10 tane kırevi bitmiş durumda. Restorantımız, su arıtması, kanalizasyon arıtması ve kanalizasyon hattı, elektrik ve telefon hattı gibi alt yapıları tamamen bitmiş durumda” dedi.

 

HELİKOPTERLER,GÖLETLERDEN OLASI YANGINLARDA SU ALABİLECEK

Doğa Konaklama Projesi kapsamında Suğla Yaylası’nda, 3 adet yapay gölet yapıldığını da belirten Başkan Civelek; “En önemli projelerimizden bir tanesi de burada 3 tane rekreasyon göleti var. Bunlar kendi yapmış olduğumuz yapay göletler. Bu göletlerdeki sular içilebilir kalitedeki sular. Aynı zamanda su tutan bir özelliği var Suğla Yaylasının. Yaklaşık 80 bin metrekare gölet alanı oluştu. Bu göletler, rekreasyon alanı ve büyük bir görsellik kazandırdı. Aynı zamanda 5 derece civarında ısıyı yükseltti bu göletlerimiz. Diğer bir önemli tarafı da iki göletimizden helikopterlerle su alınabiliyor olması. Allah göstermesin bölgemizde çıkacak bir yangında, Azdavay ve Pınarbaşı bölgesinde helikopterle su alınabilecek tek gölet Suğla Yalasında yapmış olduğumuz bu göletler. Bu yönden de gölet çalışmamızı çok önemli buluyorum” diye konuştu.

 

“KÜÇÜK ÇAPLI DÜĞÜN ORGANİZASYONLARI YAPILABİLECEK”

Proje kapsamında bölgeye hitap edecek, kafe restoranın da yapımını gerçekleştirdiklerini belirten Civelek; “Yaklaşık 500 metrekarelik çelik kondisyonunuyaptığımız, çatısını ve diğer alanlarının da yapımını gerçekleştirdiğimiz, bölgemize hitap edecek bir kafe restoranımız mevcut. Burada küçük çaplı düğün organizasyonu da yapılabilecek” dedi.

 

“GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZIN BİZLERE SÖZÜ VAR”

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Doğa Konaklama Projesi kapsamında spor faaliyetleri anlamında da çeşitli alanlar oluşturacaklarını belirterek şöyle konuştu; “Çim amfi tiyatro alanımız var. Yaklaşık 4 bin kişinin oturabileceği çim amfi sahası yapıyoruz. Aynı zamanda karavan park alanı ve çadır kamp alanlarıyla birlikte burası güzel bir kompleks haline gelecek. Gençlik ve Spor Bakanımızın bizlere sözü var. Yapmış olduğumuz kır evlerinin arka tarafındaki yaklaşık 100 dönümlük boşluk alanımız var. Bu boşluk alana bir tane çim futbol sahası yapılacak. Birinci lig futbol takımlarının antrenman yapabileceği bir futbol sahası olacak. Aynı zamanda tenis kortu, minik golf sahası gibi projelerimiz de var.”

 

TREKKİNG DE YAPILACAK

Suğla Yaylasında proje kapsamında trekking de olacağını belirten Başkan Civelek; “Suğla Yaylasının en önemli özelliklerinden bir tanesi de ormanlarla sınırı olması. Orman yolları var.O orman yolları, tamamen treaking yapmak için tercih edebilecekleri güzel bir alan olacak. Bunlar da aynı zamanda turizm anlamında alt yapı oluşturmuş olacak” dedi.

 

“BELEDİYE BÜTÇESİNDEN TEK KURUŞ HARCAMADAN YAPTIK”

Proje için Azdavay Belediyesi bütçesinden harcama yapılmadan sadece ajans ve hibe destekleriyle bu projeyi yaptıklarını belirten Civelek, şunları dile getirdi; “Suğla Yaylası, Pınarbaşı’na 12 kilometre, Azdavay’a 8 kilometre mesafede bulunuyor. Yani Azdavay ve Pınarbaşı’nın ortasında olan, karayoluna sıfır mesafesi olan bir yayla burası. Bu yaylada hem kış, hem yaz turizmi yapılabiliyor. Yani dört mevsim turizm yapılabilecek bir alan. Son yıllardaki Azdavay-Pınarbaşı kanyon turizmi için dışarıdan gelen misafirlerin öncelikli olarak konaklamak için tercih edebilecekleri bir alan planladık burada. Yaklaşık 10 yıllık belediye bütçemizin tamamı kadar bütçe gerektiren bir proje burası. Azdavay Belediyesi’nin 10 yılda personel maaşları dahil olmak üzere, hiçbir kaynak kullanmamış olsa da ancak yapabileceği bir projeydi bu. Maddi kaynak olarak büyük bir projedir Doğa Konaklama Projesi. Ama belediyemiz bütçesinden şuana kadar bir kuruş harcamadan tamamen devlet kaynakları ve ajans desteklerindeki hibelerle bu yüzde 60’lık kısmı tamamladık. İnşallah yüzde 40’ı da planlayarak 2 yıl içerisinde bölgemiz turizmine hediye edeceğiz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum