Arama
Arama Sonuçları
“Kanıtlamazsanız namertsiniz!”
Kastamonu’nun yayın organları TV366 ile Açıksöz TV’nin ortak yayın programı, Gazeteci Ali Sağır ve İrfan Salcı’nın sunumunda İYİ Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Kadir Yalçın’ı ağırladı.
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Kastamonu'ya yeni doktorlar geliyor!
Sağlık bakanlığı Kastamonu'ya 3'ü uzman toplam 11 doktor, 3 eczacı olmak üzere toplamda 14 sağlık personeli ataması yaptı.
Sağlık Müdürü'nden Azdavay'da sağlık istişaresi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Azdavay ilçesinde incelemelerde bulundu. İl Müdürü Derdiyok, Azdavay'da görev yapan sağlık personelleri ile görüşerek tıbbi ekipman eksikleri ve sağlık yatırımlarına ilişkin istişarelerde bulundu.
Yöresel mimariye uygun pazar yeri projesi!
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek Azdavay’da yöresel mimariye uygun Pazar yeri projesini açıkladı. Başkan Civelek açıklamasında; “Projemiz en kısa süre içerisinde tamamlanıp, hizmete açılacaktır” dedi.
Eskişehir’de Kastamonulu bir aday!
Eskişehir’de Mihalgazi ilçesinde Belediye Başkan Adayı olan Kastamonulu hemşehrimiz Fahri Karabilen, hemşehrilerinden manevi destek istedi.
Selde tahrip olmuştu... Yeniden yapılıyor!
Azdavay ilçesinde Devrekani Çayı’nın iki yakasına DSİ tarafından yapılan taşkın koruma duvarları ilçede yaşanan sel afetleri dolayısıyla tahrip olmuştu. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, DSİ tarafından duvarların yeniden projelendirilerek ihaleye çıktığını ve müteahhit firmanın şantiyesini kurmaya başladığını açıkladı.
İşte MHP'nin 'kesin' aday listesi!
MHP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından kesinleşen liste yayınlandı.
Kastamonulu Müftü'den duygulu veda...
Tayini çıkan Azdavay İlçe Müftüsü Kazım Atcı için ilçede veda yemeği organize edildi.  Veda yemeği programına Azdavay Kaymakamı Mustafa Arslanşahin, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ve Azdavay İlçe Müftülüğü personelleri katılım sağladı.
O ilçeye bir TOKİ projesi daha!
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, son dönemde gerçekleştirdikleri konut projelerinin ardından, Yenimahalle'de Belediye'nin kazandırdığı 10 dönümlük arsa üzerine dar gelirli aileleri için 100 dairelik bir sosyal konut projesinin daha yapılacağını duyurdu.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Azdavay'da sağlık alanında yeni gelişme!
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 112 Acil Sağlık Hizmeti'nin yapılacak olan atamalar sonrasında Mart ayı itibariyle faaliyete geçeceğini kaydetti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın bu dönem yapacağı atamalarda Azdavay'a 18 personelin geleceğini de kaydetti.
Kastamonu’da 302 personel alınacak!.. Başvurular başladı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde alımını yapacağı 27 bin sözleşmeli personelin 302’sinin ilimize atanacağını kaydetti.
Kastamonu İl ve İlçe seçmen sayıları açıklandı!
31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, Kastamonu'da heyecan dorukta. Resmi kaynaklardan alınan verilere göre, Açıksöz Gazetesi olarak Kastamonu Merkez ve İlçe seçmen sayılarını derledik.
MHP, Kastamonu’da 3 ilçe adayını açıkladı
Kastamonu 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde adayların açıklanma süreci devam ediyor.
CHP Azdavay,Ağlı ve Doğanyurt adaylarını açıkladı!
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, Azdavay, Ağlı ve Doğanyurt Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.
Belediye personel alıyor!
Belediye’ye personel alınacağı duyuruldu
İlçelerde şok eden siyasi değişim!
AK Parti, Kastamonu'da 19 ilçe belediye başkan adayını belirledi ancak Abana, Bozkurt, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde beklenmedik bir değişiklik yaşandı. 4 İlçede mevcut belediye başkanlarında değişikliğe gidildi.
İlçelerde sürpriz isimler açıklandı!
2024 Mahalli İdareler Seçiminde Kastamonu’da AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan adayları açıklandı.
Kastamonu'da alınacak 50 personel kontenjanı açıklandı
Kastamonu İl Müftülüğü bünyesinde TYP (Toplum Yararına Program) bünyesinde 6 aylık çalıştırılmak üzere 50 personel alımı yapılacak. Merkez ve İlçelerde alınacak personel kontenjanı açıklandı.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Film senaryolarını aratmayan hikâye
Kastamonu’dan trenle Çanakkale Savaşı’na gittiği sırada ağabeyi tarafından Eskişehir’de "Sen küçüksün" denilerek trenden indirilen ve zorluklara rağmen buraya yerleşen Recep Açıkalp’in ailesi, 4 kuşaktır kentte yaşıyor.  
Kastamonu'da aç kurtlar köyü birbirine kattı!
Aç kalan kurtlar, Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Tekke köyüne indi.
Azdavaylı Osman Öğretmen hayatını kaybetti! Onun da öğretmeniydi....
Azdavaylı emekli öğretmen Osman Pirci hayatını kaybetti. Merhum öğretmen Osman Pirci, Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in de ilkokul öğretmeniydi.
Kastamonu’nun orta yerinde “çöp ev”
Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar evini çöp eve düşürdü. Göreni hayrete düşüren evi gören vatandaşlar ise çaresiz vatandaş için yardım istedi. 
Kastamonu’da 23 projeye 3,5 milyar TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Kastamonu'ya da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir ödenek ayrıldı.
Kastamonu'da kar bastırdı, sürücüler yolda kaldı
Kastamonu'da bir çok bölgede etkili olan kar yağışı, ulaşımı da olumsuz etkiledi.
Tuncay Sönmezışık’a önemli görev
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Birlik Müdürü Tuncay Sönmezışık görevine başladı. KASMİB Birlik Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuncay Sönmezışık Adnan Tot’ tan görevi devraldı.
Civelek'ten Babaş yorumu; "Işığı düşünmeden kapatırsan..."
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, AK Parti'den Kastamonu Belediye Başkanlığına aday gösterilen Tahsin Babaş'ı tebrik etti. Başkan Civelek dikkat çeken açıklamasında; "Işığı düşünmeden kapatırsan , karanlıkta çok düğme ararsın. Kaldığın yerden yürüyeceksin inşallah Tahsin Başkanım" dedi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.