‘Kastamonu, Türkiye’nin karavan cenneti olacak’;

‘Kastamonu, Türkiye’nin karavan cenneti olacak’

Azdavay Belediyesi’nin çalışmalarına devam ettiği ‘Atlı Turizm Merkezi’, henüz resmi açılışı yapılmamış olmasına karşınşimdiden karavan turizmcilerinin uğrak noktası haline geldi....

Özellikle son dönemde karavan turizmi yapanların yoğun ilgi gösterdiği Kastamonu’ya gelen turizmciler, ilimizi ‘karavan cenneti’ olarak adlandırıyor. Azdavay Atlı Turizm Merkezi’ne karavanıyla gelen turizmci Yaşar Topcu; “Kastamonu ve ilçeleri tam bir karavan cennetidir. Bazı eksiklikler var, ama bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar son hızla devam ediyor.Eksikler giderildikten sonra Kastamonu, Türkiye'nin karavan cenneti olacaktır” diye konuştu.

KAYA; “YEŞİLİN TADINI ÇIKARMAK İÇİN UZAKLARA GİTMEYE GEREK YOK”

Azdavay Atlı Turizm Merkezi’nde konaklayan karavan turizmcileri, ‘neden Azdavay?’ sorusuna yanıt verdi. Azdavay’ı yeşilinden dolayı tercih ettiğini dile getiren karavan turizmcisi Cengiz Kaya, 5 yıldızlı oteller yerine doğayla iç içe olmayı tercih ettiklerini dile getirdi. Kaya, Azdavay’a beşinci gelişi olduğunu belirterek; “Özellikle Suğla Yaylasını yapılandırma aşamasında gelmiştim. O zamanlar orada enduro yarışları yapılırdı, bizde o yarışları izlemeye gelirdik. Doğu Karadeniz’in yeşili bir başkadır, amayeşilliklerin tadını çıkarmak için fazla uzaklara gitmeye gerek yok. Azdavay ilçesi bu açıdan muhteşem bir yer. Çeşitli yerleri aracımızla geziyoruz, dolaşıyoruz. Doğayı sevmeyen karavan turizm hiç yapmasın. Doğada her türlü canlı var, onlarla yaşamayı sevmek gerekiyor. Yok böcek soktu, şu oldu, bu oldu kafasında değiliz. Yıllardan beri otel hayatını yaşadıktan sonra artık yeter dedik. Sabah uyandığımızda camı açınca böyle bir güzellikte uyanıyoruz. Yarın sabah da Suğla’da uyanacağız”diye konuştu.

 

TOPÇU; “GÖLCÜK YAYLASINDA VALİ AVNİ ÇAKIR, BİZİ KASTAMONU’YA DAVET ETMİŞTİ”

Aslen Artvinli olduğunu ve 17 yıldır karavan turizmi yaptığını dile getiren Yaşar Topçu da; “Şuanda Alanya'da yaşıyorum. İstanbul Kadıköy Nüfus Müdürlüğü’nden emekliyim. Eşimle, gençlik yıllarımızda karavan hayatı hayalimizdi. Emekli olduktan sonra bunu gerçekleştirdik.Geçen yılBatı Karadeniz turu yaptık. Gölcük Yaylasında Vali Avni Çakır ile karşılaştık. Vali bey,bizi Kastamonu'ya davet etti. Onun daveti üzerine Kastamonu'ya geldik ve sağ olsun bizi makamında çok güzel ağırladı.Azdavay ilçesine bir program yapalım diye düşündük geçen sene, 240 adet karavanı toparladım. Programı hazırlarken bütün ilçe belediye başkanları ve vali beydestek oldu. Etkiliğin adını ise 'Suğla Etkinliği' olarak lanse ettik, basında paylaştık ama Bozkurt'ta yaşanan sel felaketi buna izin vermedi. Yıllar önce gelmiştim Azdavay'a, sonrasında geçen seneki bu etkinliklerden dolayı bütün Kastamonu civarlarını gezdim. Kastamonu’yu gezerken etkinlikte konaklayacağımız yerleri tespit ettik.Bu yüzden Kastamonu'yu çok iyi tanıyorum. Halkını tanıyorum, burası benim ikinci memleketim oldu. Sel felaketinden sonra tekrar buraya geldik. Geçmiş olsun dileklerimizi iletelim istedik” dedi.

 

“TÜRKİYE'NİN KARAVAN CENNETİ KASTAMONU OLACAK”

Bu yılmemleketi Alanya’nın çok sıcak olması nedeniyle Azdavay’a geldiğini söyleyen Topçu; “Sıcaklarda bunaldığımız bir gün‘hadi gidelim, hem dostlarımızı ziyaret edelim’ dedik, çıktı yola. Azdavay Belediye Başkanı Osman Civelek sağ olsun hiçbir şeyimizi eksik etmiyor.En büyük yardımcılarımızdan birisidir. Buradan da Daday'a geçeceğiz.Kastamonu ve ilçeleri tam bir karavan cennetidir. Bunun yanı sıra biraz eksiklerimiz mevcut, karavanlar için boşaltım yeri, özel bir kamping alanı bu tarz şikayetlerimiz mevcut ve bunu dile getirdik. Başkan Civelek, şikayetlerimiz üzerine Suğla'ya 50 karavanlık kamping yapıyor. Bu konuyla ilgili KUZKAda çalışmalar yapıyor.Gerekli yerlere taleplerimizi belirtiyoruz, dikkate alıp Kastamonu’da çalışmalar son hızla devam ediyor. Eksikler giderildikten sonra Türkiye'nin karavan cenneti Kastamonu olacaktır” dedi.

 

“KARAVAN AYRI BİR KÜLTÜR, YAŞAM ŞEKLİDİR”

Karavan hayatından da bahseden Topçu; “Karavan, koşarak denize gideyim, deniz tatili yapayım tarzında bir hayatı değildir. 50 metre denizeyakınlıkta evim var ama Temmuz-Ağustos ayları geldiğinde ben bu ayları Kastamonu’da geçiriyorum. Yayla turizmi çok önemli. Karavan ayrı bir kültür, yaşam şeklidir. Tatil arabası değil. Yazın olduğu gibi, kış aylarında da karavancılık yapıyoruz. 12 ayın 10 ayını karavanda geçiyoruz. Sadece yerelle de sınırlı kalmıyoruz. Ülke ülke gezmeye çalışıyoruz. Ayrı bir kültür, ayrı bir yaşam şekli, doğayı seviyorsanız muhteşem bir yaşam şekli” diye konuştu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum