Arama
Arama Sonuçları
Resul Dindar Kastamonu’da
İğdir Soğucaova Yaylasında yapılacak olan kış festivaliyle Kastamonu’da eğlence başlıyor
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
Araç yaylaları keşfedilmeyi bekliyor
58 kilometrelik rota üzerinde birbirine bağlantılı 33 yayla ziyaretçilerine eşsiz bir doğa turu sunuyor
Sigarayı bıraktı, midibüsü karavana çevirdi
İzmir’de yaşayan oto elektrik ustası Mehmet Ardil, ikiz erkek çocukları olunca günde 2 paket içtiği sigarayı bırakma kararı aldı. Ardil, 2 yıl önce sigarayı bıraktıktan sonra 2004 model midibüsünü, işçiliğinin çoğunu kendisi yaparak karavana çevirdi. 4 kişinin rahatça kalabileceği karavanı yaklaşık 200 bin TL maliyetle yaptığını belirten Ardil, “Sigara paralarının hepsini 2 yıl boyunca bu işe harcadım. İyi ki de bırakmışım, iyi ki de yapmışım” dedi. Ardil'in karavanının içinde ise adeta yok yok.
Fenomen çift, Kastamonu'da katıldıkları büyüleyici festivali anlattı
Kastamonu'nun cennet köşesi Pınarbaşı İlçesinde düzenlenen Türkiye 6. Kanyon Festivaline ülkenin dört bir yanından katılım sağlandı. Yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan festival 2,5 yaşında kızlarıyla katılan adrenalin tutkunu Bayraktar ailesini de ağırladı.
Kastamonu'ya ilgi arttı! Turistler Akdeniz değil Karadeniz'e akın ediyor
Tatilini doğa ile baş başa kalarak yapmak isteyenlerin yeni adresi deniz, kum, güneş ve kültür turizmini birleştiren Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgeye gösterilen ilginin artması sonucu Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta karavancılara yeni park ve kamp alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı.
AK Partili Ünlü'den bol 'özeleştirili' konuşma
Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 2.asrında zirvedeki Kastamonu” temalı toplantıya; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları dikkat çekti. Adeta bir muhalefet partisinin il başkanı gibi açıkça özeleştiride bulunan AK Partili Ünlü, Kastamonu genelinde gerçekleştirdikleri projelerin bir kısmından kısaca bahsederek, önümüzdeki sürece dair de açıklamalarda bulundu.
Bu ilçede sıfır dükkanların kirası bir paket sigara fiyatına
Ev ve dükkan kira fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı bazı esnaf, üretim maliyetlerini düşürmek için rotasını Kırıkkale'nin Delice ilçesine çevirdi.
Kaza kurbanı aile Bodrum’da defnedildi
Kastamonu’nda geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren Rıdvan Keskin ile eşi Naciye Keskin ve 1 yaşındaki çocukları Miranmir Keskin, Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı.
Anne ve babanın öldüğü feci kazada bebek de yaşam savaşına yenik düştü
Kastamonu'da tatil için yola çıkan ailenin bulunduğu cip ile kamyonun çarpışması neticesinde ölen anne ve babanın 1 yaşındaki bebekleri de hayatını kaybetti.
Çadır ve karavan kampları da doldu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesi arasındaki 145 kilometrelik sahil şeridini kapsayan Kuzey Ege'ye tatilcilerin ilgisi arttı.
Kastamonu yaylalarında kartpostallık görüntüler
Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen yaylalar havadan görüntülendi.
15 yıllık hayalleri gerçeğe dönüştü
ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRDÜKLERİ KARAVANLA DÜNYAYI GEZİYORLAR
‘Hasan Baltacı konuşur, AK Parti yapar’
AK Parti İl Genel Meclisi (İGM) Grup Toplantısı, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi.
"Tosya'ya da yer gösterirseniz seviniriz"
Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB) Meclis Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Çakır'ın konuşmasının ardından Kastamonu Tanıtım videosu izlendi. Videonun izlenmesinin ardından söz alan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; " Kastamonu Tanıtım Filmiyle alakalı yanlış hatırlamıyorsam Tosya ile ilgili hiçbir şey yok. Tosya diğer ilçelerimizle birlikte yarışabilecek potansiyele sahip bir ilçe. Kastamonu turizmiyle alakalı ortaya konulan özverili çalışmaların içerisinde Tosya'ya da yer gösterirseniz seviniriz" dedi.
Karavan üreticileri ihracata hazırlanıyor
Türkiye Karavan Turizmi Koordinatör Ajansı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), karavan turizminin tüm yönleriyle gelişimine katkı sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde karavan üreticilerinin uluslararası pazarlara açılmasına yönelik çalışmalara başladı.
Depremzedeler nasıl oy kullanacak?
İç işleri Bakanlığı, depremzedelerin nasıl oy kullanacağına ilişkin açıklama yaptı.
28 sahra eczanesi bölgede hizmet veriyor
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından bölgeye yardım faaliyetleri devam ediyor. Türk Eczacılar Birliği (TEB), bölgede ilaç sıkıntısının yaşanmaması adına 10 ilde 28 farklı noktada kurulan ecza tırları, konteynerlar ve çadır eczanelerle ücretsiz hizmet veriyor.
“14 bin 14 vatandaşımız yaşamını yitirdi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı. Erdoğan, 1 yıl içinde depremde evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar yapılacağını açıkladı. " Bugün Meclis'te yapılacak oylamayla 10 ilde OHAL yürürlüğe girmiş olacak" şeklinde konuştu.
10 bin kişi ziyaret etti
Araç ilçesinde düzenlenen Araç Yayla Kış Festivali, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Araç 2. Yayla Kış Festivali'ne geri sayım
Araç Yayla Kış Festivali için geri sayım başladı. Geçtiğimiz sene birincisi düzenlene Araç Yayla Kış Festivali'ne bu sene de yoğun ilgi ve talep var. 27-28-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival geçtiğimiz ne olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçecek.
Karavan Turizminde Uluslararası İşbirliği
Türkiye Karavan Turizmi Koordinatör Ajansı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, ülke karavan turizmini tanıtmak ve uluslararası işbirliklerini geliştirmek amacıyla Avrupa karavan endüstrisi çatı kuruluşu Alman Karavan Endüstrisi Birliği ve Dünya'nın en büyük karavan ihtisas fuarı özelliği taşıyan Caravan Salon Düsseldorf Fuarı ile Türk karavan üretici ve tedarikçilerini B2B etkinliğinde bir araya getirdi. İstanbul’da Karavanist Fuarı’nda gerçekleştirilen B2B etkinliğine Alman Karavan Endüstrisi Birliği (CaravaningIndustrieVerbande.V. -CIVD) Genel Müdürü Daniel Onggowinarso, Caravan Salon Düsseldorf’un Fuar Direktörü Stefan Koschke ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile Karavan İmalat ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) üyeleri katıldı.
Cam teras, 120 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu Azdavay İlçesinde bulunan Çatak Kanyonu yaklaşık 450 metre yükseklikte ve üzerine kurulan cam terası 2022 yılında 120 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan Çatak Kanyonu'nun cam terası, yeni hazırlanan proje sayesinde yaklaşık 300 bin turistin ziyaret etmesi hedefleniyor.
Konaklama vergisi uygulaması başlıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Konaklama Vergisi Uygulama Genel Tebliği açıklandı. Tebliğde konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle satılan ve tesis bünyesinde sunulan diğer hizmetler 1 Ocak 2023'ten itibaren konaklama vergisine tabi olacak. Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler vergiden istisna tutulacak.
Pınarbaşı Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Pınarbaşı Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar; “10 araç ve bir çekme karavanı belediyemizin araç filosuna kazandırmış olduk” dedi.