28 sahra eczanesi bölgede hizmet veriyor;

28 sahra eczanesi bölgede hizmet veriyor

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından bölgeye yardım faaliyetleri devam ediyor. Türk Eczacılar Birliği (TEB), bölgede ilaç sıkıntısının yaşanmaması adına 10 ilde 28 farklı noktada kurulan ecza tırları, konteynerlar ve çadır eczanelerle ücretsiz hizmet veriyor....

Türk Eczacılar Birliği (TEB) tarafından temini sağlanan mobil eczaneler sayesinde bölgede ilaç sıkıntısı yaşanmıyor. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren, Türk Eczacılar Birliği tarafından gönderilen mobil ecza tırları, 10 ilde 28 farklı noktada ücretsiz hizmet veriyor. Türk Eczacılar Birliği (TEB) meydana gelen depremlerin ardından bölgenin ilaç sıkıntısı yaşamaması için her afette olduğu gibi bu afette de vatandaşların yanında oldu. Bölgeye sahra eczaneleriyle ilaç temini sağlayan TEB, bu sayede bölgenin ilaç sıkıntısı çekmesini önlüyor.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından bölgede ilaç ihtiyacı da doğmuştu. İlaçların temini için bölgede sahra eczaneleri kurulurken, gönüllü eczacılar da bölgeye adeta akın etti. Depremden etkilenen illerde 28 farklı noktada sahra eczaneleri kurulduğunu aktaran Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, Türkiye’deki tüm Bölge Eczacı Odaları ve 46 bini aşkın meslektaşları ile birlikte seferber olduklarını söyledi. Bölgede 28 adet sahra eczanesi ile hizmet verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini, ayrıca gönüllülük esasıyla bölgede 7 gün 24 saat kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti sunduklarını aktardı.

Türk Eczacıları Birliği Gezici Tır Eczanesinin depremin ilk günü itibariyle vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandığını ifade eden Üney, gezici karavan eczanesi ile insülin, şeker ölçüm kitleri gibi malzemelerin bölgeye gönderildiğini söylerken; kadın hijyen malzemeleri, ıslak mendil, hasta alt bezi, bebek bezi gibi destek malzemeleri de afetzedelere ulaştırdıklarını belirtti.

54 ECZACI ODASI GÖNÜLLÜ OLARAK BİR ARAYA GELDİ

Eczacıların bağışlarıyla temin edilen ilaç ve tıbbi malzemelerle bu sahra eczanelerinin kurulduğunu belirten Türk Eczacılar Birliği İkinci Başkanı hemşehrimiz Orkun Yılmaz da, 54 Eczacı Odasının gönüllülük esasıyla bir araya geldiğini ve bölgenin ilaç ile tıbbi malzeme ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

TEB SAYESİNDE BÖLGEDE İLAÇ SIKINTISI YOK

Türk Eczacıları Birliği İkinci Başkanı İhsan Orkun Yılmaz, depremin ardından 54 eczacı odasının bir araya geldiğini, ülkedeki eczacıların yaptığı bağışlarla sahra eczanelerini kurmaya başladıklarını söyledi. Eczacıların her zaman olduğu gibi bugün de hastaların yanında olduklarını vurgulayarak, Türkiye'deki tüm eczacıların bunu gönüllü olarak yaptıklarını belirtti. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren ilaç sıkıntısının yaşanmaması adına gayret sarf ettiklerini söyleyen Yılmaz, bölgede ilaç sıkıntısının yaşanmadığını dile getirdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum