TUYED, Pınarbaşı ve Azdavay ilçesindeydi;

TUYED, Pınarbaşı ve Azdavay ilçesindeydi

Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerini ziyaret eden TUYED Yönetim Kurulu Üyleri, ilçedeki doğal güzellikleri yerinde gördü. TUYED Yönetim Kurulu Üyeleri, Pınarbaşı ve Azdavay Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. Ziyarette TUYED üyeleri, ilçelerdeki doğal güzellikler ve turizm üzerine bilgi aldı....

YAŞAR; “DÜNYANIN EN DERİN İKİNCİ KANYONU KASTAMONU’DA”


TUYED üyeleriyle bir araya gelen Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Horma Kanyonu’nda dünyada bir eşi daha bulunmayan kanyon bitkisi ve doğal akvaryum. Bölgede aynı zamanda kanyonun içinden geçen Zarı Çayı’nın döküldüğü Ilıca Şelalesi yer alıyor. Valla Kanyonu, dünyanın en derin ikinci kanyonu. Milattan öncesinde yaşam alanı olan Ilgarini Mağarası da Pınarbaşı’nda.Tüm seyahat severleri Kastamonu’ya ve Pınarbaşı’na davet ediyorum.”

"SUĞLA YAYLASI’NA TURİZM MERKEZİ"


Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ise, belediyenin turizm alanındaki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Suğla Yaylası’nda oluşturdukları turizm merkeziyle alakalı Civelek; “Yaylada 24 dönüm gölet, 49 adet ve 200 yatak kapasiteli bungalov kır evleri, 200 kişi kapasiteli kır lokantası, 200 kişi kapasiteli konferans salonu, spor alanları, karavan park alanı, atlı spor alanı, piknik alanı, yürüyüş yolları, amatör kayak pisti, macera sporları parkuru, kırsal turizm ve motor sporları alt yapıları, yöresel ürün satış noktaları ve açık hava etkinlik alanı gibi birçok aktivitenin yapılabileceği alanlar oluşturuldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum