Atlı Turizm Merkezi Eylül’de hizmete açılıyor;

Atlı Turizm Merkezi Eylül’de hizmete açılıyor

Asırlık ahşap malzemelerle yapılan Azdavay Atlı Turizm Merkezi, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olmaya aday. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Atlı Turizm Merkezi’nin resmi açılışının Eylül ayında gerçekleşeceğini söyledi....

İlçe merkezine 2 buçuk kilometre mesafede bulunan Azdavay Belediyesi’ne ait Atlı Turizm Merkezi, şimdiden doğa turizmi tutkunlarının büyük beğenisini topluyor. Özellikle karavan turizmi yapan vatandaşların tercih ettiği Azdavay Atlı Turizm Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yapay gölet, masa tenisi kulübeleri, küçük oyun alanları, donanımlı mesire kamelyaları, karavan ve çadır kamp alanlarıyla doğaseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Öte yandan rahvan atlarının da bulunduğu merkez, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenleri bekliyor. Eylül ayında ise Atlı Turizm Merkezi’nin resmi açılışının gerçekleştirilmesi planlanıyor.



CİVELEK; “BÜTÇEMİZ EL VERMİYOR DİYE ELİMİZİ BAĞLAYIP OTURMADIK”

Yapıların büyük bölümünde eski ambar ve samanlıklardan çıkan ahşabın kullanıldığı, çok cüzi bir rakama milyonluk yatırımın yapıldığı Azdavay Belediyesi’ne ait Atlı Turizm Merkezi, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenleri bekliyor.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek; “Atlı Turizm Merkezi, 70 dönüm arazi üzerine kurulu. Azdavay Belediyesi’nin şuanda buraya 5-6 milyonluk bir bütçe ayırıp da yapma ihtimali asla yoktu. Ama hiçbir kaynağımız yok diye bu hizmetten de geri kalmadık, farkımız da bu. Kaynağımız olmasa da lazım olan çalışmayı, ikili ilişkilerimizle kaynaklarımızı oluşturup yaptık. 3’te biri kaynaklar, 3’te ikisini işçiliğimizle biz hallettik. Çok az rakamlara güzel işler çıkardık. Zaten 19 yılın birikimi de bu şekilde. Azdavay Belediyesi’nin hayırseverlerin destekleriyle yapmış olduğu 2 tane güzel sosyal tesisimiz var. Bin öğrenci kapasiteli yüksekokul binası var. Başlı başına hiçbir devlet desteği olmadan yaptık. Aynı zamanda Suğla Yaylası, Cam Teras, Cam Teras’ın müştemilatı, yolları… Bunlar 100 milyon lira gibi çok ciddi rakamlar gerektiriyordu. Ama bunlar için Azdavay Belediyesi bütçesinden yüzde 5’i bile kullanılmamıştır. Ancak bunlara bütçemizin imkanları el vermiyor diyerek elimizi bağlayıp oturmadık” dedi.


“ZİYARETÇİLERİN, PİKNİK YAPARAK EĞLENEBİLECEKLERİ BİR ALAN”

Atlı Turizm Merkezi hakkında açıklamasını sürdüren Civelek, şunları kaydetti; “Burası hem Azdavay halkının, hem de Cam Teras’a gelen turistlerin uğrayacakları, yöresel ürünleri tadabilecekleri ve günübirlik gelip piknik yaparak eğlenebilecekleri bir alan. Hem de at binme eğitimi de alabilecekler. Konaklama yok, günübirlik bir mekan olacak. Sadece karavan turizmi ve çadır turizmi için alanımız mevcut. Atlı Turizm Merkezi’mizde, piknik masalarımız var. Piknik masaları içerisinde mutfağı, suyu, tezgahı, masası sandalyesi mangalı mevcut. Bu piknik masaları tam donanımlı olması nedeniyle oldukça rahat bir kullanım imkanı sunacak. Hayvan çeşidi 20’nin üzerine çıkacak. Bu da projemizde ve çalışmalarımız devam ediyor. Yeni nesil mutlaka bir hayvana dokunmalı oyun oynamalı. Göletimizde 2 bin adetin üzerinde sazanlar var, olta balıkçılığı serbest. 3 atımız var şuanda bir de küçük midillimiz var. Eylül ayında buranın resmi açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”


“11 AĞUSTOS’TA YÜZDE 50’Sİ YOK OLDU, BİZ TEKRAR YAPTIK”

11 Ağustos 2021’de ve geçtiğimiz 27 Haziran’da yaşanan sel afetlerinden Atlı Turizm Merkezi’nin de etkilendiğini dile getiren Başkan Civelek; “11 Ağustos selinde çok ciddi etkilendi burası. Yüzde 50’si yok oldu ve tekrar geri eski haline getirdik. 27 Haziran selinde de Devrekani Barajının açılmasıyla burası çok ciddi bir tahribat yaşadı. Ama şuandan itibaren artık taşkın koruma duvarlarını da yapmış olduk. Herhangi bir etkilenme söz konusu olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan ulaşımla ilgili de açıklamalarda bulunan Azdavay Belediye Başkanı Civelek; “Burasıyla ilçe merkezi arasında 2 buçuk kilometre var. Bir otobüse şuana kadar ihtiyaç duyulmadı. Ancak açılışı yaptıktan sonra en az günde 2 defa gidişli dönüşlü otobüs kaldırmayı planlıyoruz” dedi.


“AZDAVAY’DA ÖĞRENCİLER, OTOBÜS PARASI ÖDEMİYOR”

İlçedeki çocuklara ve gençlere yönelik Azdavay Belediyesi’nin vizyonundan da bahseden Civelek;  “Azdavay Belediyesi olarak pandemi döneminde belediye bütçesine dokundurmadan hayırseverlerin desteğiyle otobüs aldık. Meclisimizce aldığımız karar doğrultusunda hiçbir öğrencimizden para almıyoruz. Günde 5 defa servis yapıyoruz şehir içerisinde. Sadece ilkokul öğrencisinden para alınmıyordu öncesinde. Artık ortaokul ve lise ile kapsamını genişlettik. Azdavay’da öğrenciler otobüs parası ödemiyor. Şuanda 70 civarında öğrenci biniş yapıyor. Azdavay’da öğrenciler mutlaka birinci sınıftan 8. Sınıfa kadar devam ediyorsa, ata binmeyi, yüzmeyi ve kayak yapmayı mutlaka öğrenecek. Biz belediye olarak bunu çocuklarımıza kendi imkanlarımızla sağlıyoruz” diye konuştu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum