Civelek'ten yatırım raporu;

Civelek'ten yatırım raporu

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçede tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, 2022 yılı hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu....

2021 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ''Hızlı adımlar atarak altyapıdan turizme, spordan istihdama yönelik büyük projeler gerçekleştirdik. Suğla Yaylası gibi bölgemizin en nitelikli turizm projesinde de  güzel bir noktaya gelirken, Atlı Turizm Merkezi Projemizde de yine bölgemizin en kapsamlı turizm destinasyonunu halkımızın ve ziyaretçi misafirlerimizin hizmetine açıyoruz'' dedi.

İlçenin turizmine ciddi katkı sağlayan Çatak Kanyonu Cam Teras'ın hemen yanına inşa edilen kır lokantasının da bitme aşamasına geldiğini hatırlatan Başkan Civelek, ''11 Ağustos'ta yaşadığımız sel afetinin ardından devlet millet seferberliğinin en güzel örneği ilçemizde yaşanmış olup, zarar gören her vatandaşımızın yaraları sarılmış ve kamu zararlarını da hızla gidermeye çalışıyoruz.Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile spor salonu inşaatı sonlara yaklaşmış olup,mülkiyeti belediyemize ait olan salan çok amaçlı olarak halkımıza hizmet verecektir'' dedi.

 

İlçedeki istihdam hakkında da bilgilendirme yapan Civelek, ''Efedağ Mermer, Kütük Mermer , Üniversal Mermer ve Emmidağ Mermer gibi tamamen ihracata dayalı büyük üretim kapasiteli iş kolları ile istihdam kapılarımız olmuştur. Belediyemiz Kereste Fabrikası 9 yıllığına bir ahşap sanayine kiralanmış olup,büyük bir istihdam kapısı olmaya devam edecektir. Ayrıca 29 Aralık 2021 tarihinde Maksut bölgesinde faaliyet gösterecek taş kömürü madencilik Enerji Başkanlığından ruhsatı imzalanmış olup, bahar aylarında büyük bir istihdam kapısı aralanacaktır'' dedi.

 

Civelek son olarak, '' Pandemi ve sel afetine rağmen ilçemiz adına büyük işlere imza atıldığı aşikardır. İnşallah 2022 yılı, bu gayretli çalışmaların meyvesinin yendiği , halkımızın daha müreffeh ve daha mutlu yaşayacağı bir yıl olmasını, 2022 yalında bölgemiz turizmi için final Projemiz olan ‘kanyon içi kaya patika yolu’nun başladığı bir yıl olmasını temenni ediyorum'' ifadelerine yer verdi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum