Arama
Arama Sonuçları
Bezmialem Üniversitesi Kastamonu'da
Bezmialem Vakıf Üniversitesi, aralarında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Rümeysa Kazancıoğlu'nun da bulunduğu bir heyet ile Kastamonu'daki tarihi mekanlarda incelemelerde bulundular.
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Pompeiopolis mozaikleri gün yüzüne çıkacak
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mevlüt Eliüşük, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti'nde daha önce üzeri kapatılan mozaikleri yeniden gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
İşletmeci’den Belediye’ye İhale Tepkisi
Taşköprü ilçesinde 6 yıldır faaliyet gösteren ve geçtiğimiz sene yaşanan yangını nedeniyle tadilata giren Gizlice Konağı yeniden ihaleye çıkıyor.
‘Kastamonu, 100 yüzyılın fırsatını elinin tersiyle itti’
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) tarafından, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ülkemizin en büyük bölgesel fuarı ‘Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı TRADEF’ ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Kebeci Restoran’da düzenlenen toplantıya KALDER Başkanı Turgay Civelekoğlu ve dernek yönetimi ile TRADEF Organizatörü İstamonu Fuarcılık sahibi Gazeteci Hüseyin Karadeniz ve basın mensup0ları katıldı.
15. Memleket Günleri'nde Taşköprü standına özel ilgi
Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) tarafından İstanbul Maltepe’de 15.si düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliği, 4 gün boyunca devam eden yoğun katılımla gerçekleşti. Çok sayıda İstanbullunun katılım sağladığı Kastamonu Günleri’nde Taşköprü Belediyesi de yerini aldı.
34. Taşköprü Festivali’nde binler buluştu
Taşköprü Belediyesi tarafından 18-21 Ağustos tarihlerinde 34.’sü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin kapanış programı akşam Tarihi Köprübaşı Festival alanında sevilen sanatçılar Elif Buse Doğan ve Haluk Levent konserleri ile sona erdi. Gerçekleştirilen kapanış konserlerine Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, MHP İl Başkanı Emin Çınar ve binlerce vatandaş katıldı.
Sarımsak güzelleri belli oldu
Taşköprü Belediyesi tarafından bı yıl 34.’sü düzenlenen Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamın da Taşköprü ilçemiz de “Güzellik Yarışması” gerçekleşti.
Halk Oyunları Ekipleri, kahvaltıda buluştu
34’ncüsü düzenlenen Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Romanya, Polonya, İran, Kosova ile İstanbul’dan, Taşköprü ilçesine gelen ve Taşköprü HEM halk oyunları ekipleri Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.
Taşköprü’de festivallerin geçmişi, 2 bin yıla dayanıyor
Taşköprü Roma döneminden beri festivallere ev sahipliği yapıyor, Taşköprü ilçesi sınırlarında bulunan Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılan kazıların iki bin yıl önce festivallerin yapıldığını ortaya koyduğu bölgede, Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali de otuz yılı aşkındır devam ettiriliyor.
“Pompeiopolis, bir sponsorluk anlaşmasını hak ediyor”
Taşköprü İlçesinde bulunan ve MÖ. 64 yılında Romalılar tarafından Paphlagonia (Paflagonya) Eyalet Merkezi olarak kurulan Pompeipolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Bakanlığın ayırdığı bütçenin yetersiz kalması nedeniyle kazı çalışmalarının devam etmekte zorlandığını ve bu noktada sponsora ihtiyaç olduğunu vurgulayan Pompeiopolis Antik Kenti Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arkeolog Barış Sağıroğlu; “Zamanında, Paphlagonia Bölgesi’ne başkentlik etmiş bir Roma Kenti olan Pompeiopolis Antik Kenti, buranın değerini anlayacak bir firma ya da kurum tarafından yapılacak bir sponsorluk anlaşmasını hakkediyor” dedi.
Sarımsak festivaline renk katacak
Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18-21 Ağustos tarihlerinde bu yıl 34.sü gerçekleşecek olan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinliği bünyesinde ilki gerçekleşecek olan motosiklet ve off-road araçlarına yönelik “Paflagonya Antik Şehirleri Pompeiopolis Buluşması” festivale renk katıp farklı bir kimlik daha kazandıracak.
Sarımsak festivaline geri sayım başladı
Taşköprü Belediyesi'nin 18-21 Ağustos tarihlerinde 34'cüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin programı belli oldu. 4 gün sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Tuğba Yurt, Ekin Uzunlar, Mustafa Yıldızdoğan ve Ertunç sahne alacak.
7 sanatçı geliyor
Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 34’ncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Kültür ve Sarımsak Festivali’nde sahne alacak sanatçılar belli oldu. 18-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde; Haluk Levent, Tuba Yurt, Mustafa Yıldızdoğan, Ekin Uzunlar, Elif Buse Doğan, Ankaralı Yasemin ve Ertunç sahne alacak.
Taşköprü Pompeiopolis Sanat Çalıştayı
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Taşköprü Meslek Yüksekokulu iş birliği çerçevesinde düzenlenen “Taşköprü Pompeiopolis Sanat Çalıştayı” Taşköprü Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti.
Taşköprü’de elektriğin başladığı bina
Taşköprü’de Elmalı Bahçe olarak adlandırılan alanın yan tarafındaki tarihi bina görenlerde merak uyandırıyor.
Antik yol, 1.700 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Pompeiopolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında bin 700 yıl sonra keşfedilen antik yolun turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Pompeipolis’te 2’nci etap kazı çalışmaları devam ediyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve MÖ. 64 yılında Romalılar tarafından Paphlagonia (Paflagonya) Eyalet Merkezi olarak kurulan Pompeipolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor.
KASTAMONU YEMEKLERİ VE KASTAMONU'NUN TARİHİ
Zengin tarihi olan Kastamonu'nun mutfağını mutlaka tatmalısınız.
Çakır ve Vidinlioğlu, Taşköprü ilçesini ziyaret etti
Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır ve Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinoğlu’nun eşi İlknur Vidinoğlu, Taşköprü ilçesini ziyaret etti
Kaymakam Partal, Taşköprü MYO'da incelemelerde bulundu
Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Meslek Yüksekokulu içerisinde yer alan ve Pompeiopolis kazı evine dönüştürülmesi planlanan binada incelemede bulundu
Pompeipolis’te ödenek çıkmazı
YILLIK KAZI STATÜSÜ KAZANAN POMPEİPOLİS’TE ARAZİ ÇALIŞMALARI ÖDENEK YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE DURDU