İşletmeci’den Belediye’ye İhale Tepkisi;

İşletmeci’den Belediye’ye İhale Tepkisi

Taşköprü ilçesinde 6 yıldır faaliyet gösteren ve geçtiğimiz sene yaşanan yangını nedeniyle tadilata giren Gizlice Konağı yeniden ihaleye çıkıyor....

Bugün, Taşköprü Belediyesi  tarafından ihaleye çıkacak olan Gizlice Konağı’nın ihale şartnamesinde bulunan sadece kadın kooperatif ve dernekleri ibaresi mevcut işletmeci tarafından tepkiyle karşılandı. öte yandan ihale henüz gerçekleşmeden bir kadın kooperatifinin sosyal medya paylaşımı da dikkat çekti.

Gizlice Konağı’nın eski işletmecisi olan Yüksel Kuşçu, bu ihalenin herkese açık olması gerektiğini ve yangın sonrası yaşadığı mağduriyetin giderilmediğini ifade etti.  Kuşçu, henüz gerçekleşmemiş olan ihalenin ilçedeki bir kadın kooperatifi tarafından ihale gerçekleşmeden perdelerinin ve örtülerinin seçilerek sosyal medya hesaplarından; “Bu efsaneyi konağımızın camlarında görmek nasip olsun inşallah” ifadeler dikkat çekti.

"BU YANLIŞTAN DÖNEREK İHALENİN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUM"

Konuyla ilgili konuşan Gizlice Konağı eski işletmecisi Yüksel Kuşçu; “2016 yılından beri Gizlice Konağı işletmecisiydim. Geçtiğimiz sene yaşadığımız yangından dolayı konağımız tadilata girdi. Biz buraya çok yatırım yaptık. Bir mağduriyet yaşadık yangından dolayı. Belediyemiz bize tadilattan sonra işletmeciliğini tekrar vereceklerini söylediler. Şu an ihaleye açılacağını duyduk. İhale şartnamesini aldığımızda sadece kooperatif ve derneklerin girebileceği ibaresini gördüğümde inanamadım. Ben kendi adıma konuşmuyorum sadece kooperatiflerin değil tüm kadınların girişimcilerin ihaleye girebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben buraya kendi evimden çok emek verdiğim. Evimden çok zaman geçirdiğim. Böyle bir haksızlığın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Taşköprü’de iki tane kooperatif var. ikincisi yeni açılan kooperatif üzerine şartnamenin hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü bu kooperatif yöneticileri sosyal medya hesaplarından ‘Konağımız ve perdeleri ibareleriyle’ paylaşımları bu sonucu çıkarmamıza neden oldu. Ben sadece bir kadın girişimci olarak herkesin bu ihaleye girebilmesini ve katılabilmesini çok isterdim ve halen de istiyorum. Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın bu yanlıştan dönerek ihalenin yeniden düzenlenmesini istiyorum. İhaleye çıkmamış bir konağın perdeleri nasıl seçiliyor? bu ifadeler bizi çok üzdü. İhaleye çıkmamış bir konağın perdesi bile nasıl seçiliyor? Bizi çok üzdü gerçekten. Evet ben eski bir işletmeci olarak bu konağı yeniden işletmek istiyorum. Lakin ihaleye giremiyorum. Yanlış bir şey söylediysem herkesten özür dilerim. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

Konuların muhatabı olarak zikredilen Taşköprü Pompeiopolis Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nimet Berberoğlu; “Bize herhangi bir söz verilmedi. Biz tabi ki ihaleye gireceğiz. Bahse konu o yorumu da bir dilek olarak yazdım. İhaleye şahıs olarak değil kooperatif olarak katılacağız. Zaten bizden başka da katılacak isimler var" şeklinde konuşsa da, ‘Konağımızın camlarında görmek nasip olsun inşallah ellerinize sağlık’ paylaşımı konak için perde yapılmasına başlandığı ve bu perdelerinde büyük ölçüde bittiğini gösteriyor olması 25 Ocak tarihli paylaşımın bir söz üzerine yapılmış olduğu iddialarını gündeme getirdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum