Sarımsak festivaline geri sayım başladı;

Sarımsak festivaline geri sayım başladı

Taşköprü Belediyesi'nin 18-21 Ağustos tarihlerinde 34'cüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin programı belli oldu. 4 gün sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Tuğba Yurt, Ekin Uzunlar, Mustafa Yıldızdoğan ve Ertunç sahne alacak....

FESTİVAL YENİLİKLERLE DOLU OLACAK

 

Festival süresince bu yıl bir ilk olarak Ankara Atlı Okçuluk Spor Kulübü ve Altay Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü tarafından tarihi Savaş Sanatları Gösterisi, çocuklar için Türkiye Jokey Kulübü bünyesindeki poni atlar, Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun katılımı ile Sarımsaklı Ev Yemekleri Yarışması, Riders 37 ve KASDOFF’un destekleri ile PaflagonyaAntik Şehirleri Pompeiopolis Buluşması etkinliği gerçekleşecek.Kapalı Pazar yerinde Pompeiopolis Tarım Gıda Hayvancılık Fuarı’nın da yer alacağı Sarımsak Festivali etkinliği öncesi Köprübaşı Festival alanında yöresel el sanatları ve satışlar için standlarda kurulmaya başlayarak kiralamaya sunuldu.

 

ÇATAL; “TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ TAŞKÖPRÜ’YE BEKLİYORUZ”

 

Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal,2 yıldır pandemi nedeniyle düzenleyemedikleri Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ni bu yıl 18-21 Ağustos tarihlerinde büyük bir coşku içinde gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyerek gurbetteki ve sıladaki tüm hemşerilerini Taşköprü’ye beklediklerini ifade etti.

 

TOPLU SÜNNET TÖRENİ

 

Taşköprü Belediyesi'nin 18-21 Ağustos tarihlerinde 34'cüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nde ilk olarak 17 Ağustos Çarşamba günü saat: 17:00’da Cumhuriyet Meydanında Toplu Sünnet Töreni programı yer alacak ve sanatçı Ankaralı Yasemin sahne alacak.

 

FESTİVALİN BİRİNCİ GÜNÜ (18 AĞUSTOS)

 

Tarihi köprübaşından saat: 13.45'de Sarımsak Heykeli açılışı yapılacak ardından ise saat:14.00’de açılış kurdelesi kesilecek.Protokol davetlilerinin köprübaşı festival alanında, Yöresel Yemek Yarışması Stantları ve Yöresel El Sanatları stantlarını ziyareti ile devam edecek. Saat 14.30’da Kapalı Pazar yerinde düzenlenecek olan Pompeipolis 2022 Tarım, Orman, Hayvancılık ve Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılışı gerçekleşecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda ki törenle devam edecek.Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerin ardından Kara Mustafa Paşa (Taş)Camii’nde akşam namazına müteakip İstanbul Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Ayasofya Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Emirgan Hamid-i Evvel Camii Müezzini Aziz Hardal ve Taşköprülü din adamlarının katılımı ile mevlidi şerif okunacak. Saat. 21.30’da ise Köprübaşı Festival alanında ise Festival Orkestrası sahne alacak.

 

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ (19 AĞUSTOS)

 

31 Ağustos cuma günü ise sabah saat 09.30'da Taşköprü Belediye Abdullah Çatal’ın yerli ve yabancı halk dansları grubu temsilcileriyle resepsiyonu olacak.Saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Kubilay Seyhan Özel Arşivinin yer aldığı “Dünden Bugüne Taşköprü Fotoğraf Sergisi”ninaçılışı gerçekleşecek. Saat14.00’te Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Gezisi, Resepsiyon ve müzik dinletisi programı yer alacak. Saatler16:00’yı gösterdiğindeyse Kapalı Cuma Pazarı alanında, çiftçiler arasından en iyi sarımsak üretici, en iyi buzağı yetiştiricisi ve en iyi kuzu yetiştiricisi yarışmaları düzenlenecek. 19.30’da köprübaşı festival alanında Endonezya-Kosova-Polonya-İran-Romanya-Başkurt Cum-Ataköy H.O.G. Spor Kulübü Derneği ve Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer alacak. 20:30’da Küçüksu Mesire alanında “Paflogonya Antik Şehirleri Pompeipolis buluşması” kamp açılışı yapılacak. Akabinde köprübaşı festival alanındasanatçı Ertunç ve Mustafa Yıldızdoğan sahne alacak.

 

FESTİVALİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ (20 AĞUSTOS)

 

Saat 11.00’de Belediye Binası önünde çocukların ve gençlerinkatılımı ile bisikletle şehir turu gezi bitiminde ise önünde hediye çekilişi olacak. 14.00’da Cumhuriyet Meydanında Festival orkestrası sahne alacak.15.00’te Halk Oyunları gösterisi gerçekleştirilecek. Akabinde saatler 16.30’u gösterdiğinde Sarımsak Festivali Geleneksel Güzellik Yarışması yapılacak. 17.30’da  “Paflagonya Antik Şehirleri Pompeipolis buluşması” motosiklet ve Off- Road araçlarının kortej geçişi gerçekleştirilecek. 19.00’da köprübaşı festival alanında Festival Orkestrası programı yapılacak. Köprübaşı festival alanındaEkin Uzunlar ve Tuğba Yurt sahne alacak.

 

FETSİVALİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜ (21 AĞUSTOS)

 

Saat 12.00’deAğcıkişi Mahallesi Kaba Yazı Mevkiinde Halk Oyunları gruplarının gösterisi yer alacak, akabinde Tarihi Savaş Sanatları Gösterisi (Kaba Yazı mevkii) gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te Ata sporumuz At Rahvan ve İngiliz-Arap At Yarışlarının ve ödül töreni düzenlenecek.

Saat 19.00’da Köprübaşı festival alanında halk oyunu ekiplerinin gösterisi yapılacak. 20.45’de Leon Spor Kulübü kick boksgösterisi  akabinde Köprübaşı festival alanında Elif Buse Doğan ve Haluk Levent konserleri sahne alacak. Akabinde havai fişek gösterisi ile festival sona erecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum