Arama
Arama Sonuçları
Ilgaz Dağı’nın kar suyuyla beslenen tarlalarda ekim başladı
Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezlerinden olan Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde, Ilgaz Dağı’nın kar suları ile beslenen tarlalarda çeltik ekimine başlandı. Dizlerine kadar suyun içinde ter döken çiftçiler, Türkiye’nin en kaliteli pirinci olduğunu iddia ettikleri sarıkılçık pirinci için yoğun mesai harcıyor.
Amatör maçta; Sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi!
Amasya’da oynanan bir amatör lig futbol maçında sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi. Sahalarda istenmeyen görüntüler kameralara yansıdı.
Başkan Cengiz Aygün; "Kastamonu hazır olsun"
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Play-Off hazırlıklarını sürdüren GMG Kastamonuspor'un Başkanı Cengiz Aygün; "Artık biz hazırız. Takımımız hazır ama Kastamonu da hazır olsun." diyerek birtakım açıklamalarda bulundu.
Komandoların oynadığı zeybek hayran bıraktı...
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı Komando Birliği tarafından Gazi Stadı'nda oynanan zeybek büyük beğeni topladı.
Motorcular, gençlik ateşini yaktı!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla kutlanıyor. Bu yılın kutlamaları, Karabük’ten Kastamonu’ya, Kastamonu’dan Samsun’a unutulmaz bir bayrak değişimi töreniyle taçlandı.
Kastamonu’daki kuruma personel alımı başladı!
Kastamonu’da yer alan kuruma devlet işçisi alımı başladı.
Valilik olaya el attı! Söz konusu video eski çıktı…
Sosyal medyada tepki toplayan video görüntü hakkında Valilik açıklama yaptı. Video görüntünün 3 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı…
Kastamonu Belediyesi'nde önemli görev değişiklikleri!
Kastamonu Belediyesi'nde bazı birimlerde görev değişiklikleri yaşandı.
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
KÜ Sivil Havacılık, hız kesmiyor!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Belediye'deki atamaya tepki geldi! 'Liyakat?'
Veteriner Hekimler Odası’ndan, Veterinerlik İşlerine yapılan atamalara tepki geldi. Oda Başkanı İbrahim Maşalacı, mevcut Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen'in yerine meslekte bilgisi olmayan birinin geçirilmesine tepki göstererek; "Yönetmeliği hiçe sayarak, bu atamanın izahı ne olabilir? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır " dedi.
‘Acil’e acilen çözüm gerek! Nüfusun iki katına yaklaştı
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında Türkiye genelinde hastanelerin acil servislerine başvuru sayısı 150 milyonu aştı. Acil servislerde sekiz saatten fazla bekleyen hasta sayısı ise yaklaşık 6 milyona ulaştı.
Kastamonu Özel İdare BAL'dan çekiliyor!
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele veren başarılı takımımız Kastamonu Özel İdare KHS, son olarak Perşembespor'u 3-0 farkla mağlup etmesiyle Lig'e veda etmeye hazırlanıyor.
Şampiyon yüzücü Zeynep’ten iki Türkiye 1’inciliği daha
Paletli yüzme yarışında dünya şampiyonu olan İnebolulu sporcu Zeynep Elbir, ilk kez katıldığı serbest dalış Türkiye şampiyonası ve milli takım seçme müsabakasında iki Türkiye birinciliği, bir de Türkiye ikinciliği kazandı.
İnebolulu kaymakam, Sivas’ta göreve başladı
İçişleri Bakanlığı onayıyla Sivas Gemerek Kaymakamı olarak atanan İnebolulu hemşehrimiz Yusuf Özden, 6 Mayıs Pazartesi günü yeni görevine başladı.
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
Araç’ta AK Parti-CHP arasında ‘borç’ gerginliği
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Araç Belediye Başkanı seçilen Süleyman Yazkan, CHP’li Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya döneminden 39,5 milyon lira borç kaldığını açıklamıştı.
Amedspor kupayı kaldırdı
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezonu 81 puanla şampiyon kapatan Amed Sportif Faaliyetler, 33 bin kişilik stadyumda görkemli kupa töreniyle şampiyonluk kutlaması gerçekleştirdi.
Orman Yangınlarına erken uyarı sistemi geliştirildi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, orman yangını tehlikesine karşı önceden önlem alınmasını sağlayan "Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi (MEUS)" geliştirildi.
KÜ ekibi hortumu kaptı, yangına koştu!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri, Taşköprü itfaiyesini ziyaret ederek uygulamalı eğitim aldı.
Kastamonu dikkat geliyor!
Kastamonu için Meteoroloji AFAD ve Kastamonu Valiliği uyarı yapmıştı. Kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiği Kastamonu'da yoğun yağmur bulutu şehir merkezine ilerliyor.
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Büyükşen;  'Tehlike okullara kadar ulaştı!'
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesine tepki gösterdi. Büyükşen; "İlk defa bu,okullara kadar uzandı. Bu ülkede sığınmacı olduklarını unutup, ülkelerinde kalarak gösteremedikleri bir cesaretle Türk vatandaşlarına saldırabiliyorlar. Vatanlarına dönüşleri, milletimizin, eğitim-öğretimimizin, öğretmenlerimizin ve hatta çocuklarımızın da rahat bir nefes almasını sağlayacaktır" dedi.
Kırmızı et fiyatlarında büyük indirim!
Tarım Kredi Kooperatif Market, kaliteli ürünleri uygun fiyata satmaya devam ediyor. Bu kapsamda, son günlerde gündemden düşmeyen kırmızı et fiyatlarına da indirim yapıldı.
İŞKUR'dan engelli bireylere iş desteği!
İŞKUR, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için çalışma hayatına kazandırmak amacıyla engelliler haftası kapsamında İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunda engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.
Genel Başkan Özel'den Eskişehir'de Kastamonu vurgusu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de yaptığı konuşmasında israfa son verip hizmeti getirmeye devam edeceğiz diyerek, konuşmasında; " Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Kırıkkale’de, Kastamonu’da Eskişehirler yaratacağız" ifadelerine yer verdi.
Bu yaz çok sıcak olacak!.. Nisan’da rekor kırıldı
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) sezonluk tahminlerini değerlendiren Prof. Dr. Barış Önol, 2024 yılı Nisan ayının Türkiye'de ölçülmüş en sıcak nisan ayı olduğunu belirterek, önümüzdeki yaz dönemi için uyardı.
Bakan Yumaklı'yla 'Kastamonu' istişaresi!
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri hemşehrimiz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya geldi.
Kastamonu Polisi, okul çevrelerinde kuş uçurtmuyor
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuk ve gençlerin zararlı kişi ve alışkanlıklardan korunması amacıyla okul çevrelerinde sıkı önlemler alıyor.
Çocukları kanallardan uzak tutun
Düzce Ovası Sulama Birliği, 850 kilometrelik sulama kanalına su verildiğini duyurdu. Yapılan uyarıda çocukların sulama kanallarından uzak tutulması istendi.