Araç’ta AK Parti-CHP arasında ‘borç’ gerginliği;

Araç’ta AK Parti-CHP arasında ‘borç’ gerginliği

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Araç Belediye Başkanı seçilen Süleyman Yazkan, CHP’li Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya döneminden 39,5 milyon lira borç kaldığını açıklamıştı....

Başkan Yazkan’ın açıklamasının ardından CHP Araç İlçe Başkanı İrem Yasemin Savaş’tan tepki geldi. İlçe Başkanı Savaş, eski Başkan Sarıkaya döneminde 35 kiloluk altın karşılığı borç ödediklerini ifade etti.

“HİÇBİR BORCU SAKLAMADIK”

İrem Yasemin Savaş, açıklamasında şunları kaydetti; “31 Mart seçimlerinden bu güne bir aydan fazla bir süre geçti. Bir aydır mazeret, dedikodu, yalan ve kışkırtmalarla Araç’ı yönetmeye çalışan, Araçlının belediye başkanı olacakken birkaç kişinin belediye başkanı olmayı tercih eden birisini izliyoruz. Bu güne kadarki söylemlerinden, dedikodularından bir yere varamayan Belediye Başkanı Süleyman Yazkan, belediyenin duvarına devir alınan borç miktarını asmıştır. Muhasebe kayıtlarında bulunan borçlar alenidir. Hiçbir borcu saklamadık, seçim döneminde kapı kapı Araç’taki tüm hanelere bıraktık. Dönemimizde Araç ilçemizde huzur, barış ve kardeşlik iklimini tesis ettik. Sağlanan birlik beraberlik bir aylık süreçte tamamen yok olmuştur. Kışkırtmalar, tahrikler, dedikodular ve yalanlar her geçen gün artmaktadır. Bizler Araçlılar olarak bu hareketlere prim vermeyeceğiz, huzur iklimini egemen kılarak arsızların karşısında dimdik duracağız. Araç Belediyesi soyulup soğana çevrilirken, kaynakları har vurulup harman savrulurken, müteahhitler zengin edilirken herşeye evet diyen, o dönemin büyük ortağı Süleyman Yazkan bugün aklı sıra bizim yönetimimizi karalamaya çalışıyor. Şimdi Belediye Başkanı Süleyman Yazkan’ın anlamak istemediği, Kuyumcu Süleyman’ın anlayacağı şekilde bir bilanço çıkartarak, altın hesabı yaptık. Sayın Yazkan; Araç Belediyesini sizlerden 2019 yılında devir aldık. Aldığımızda Araç Belediyesi’nin o dönemin kuru ile 50 kg altın borcu vardı. 2023 yılında belediyeyi devir ettik. Bu günkü kurla belediyenin 14.68 kg altın borcu bulunmaktadır. Bizler hem çalıştık, hem halkımıza hizmet ettik, hem de senin bıraktığın borçtan 35.32 kg altın karşılığı borcunu ödedik. Bu günün parasıyla 83 milyon lira yapıyor. Şimdi hesabı, hizmetin ne demek olduğunu anlamışsındır umarım.”

“ARTIK KIŞKIRTMAYI, YALANI, DOLANI, ARSIZLIĞI BIRAKIN DA HİZMET EDİN”

“Araç Belediyesi’ni 2019’da devir aldık. Tüm mal varlıkları, banka hesapları icralıktı. Garajında iş makinası kalmamıştı. Batırılan ve halkına hizmet edemeyen bir belediye vardı. Göreve geldiğimizde marifetimizle, hızlı bir şekilde mazeret üretmeden Araç Belediyesi’ni pandemi, ekonomik kriz ve tüm engellemelere rağmen ayağa kaldırdık. Hizmet taşıtlarını aldık, su, yol, alt yapı hizmetlerine büyük yatırımlar yaptık. Söz verdiğimiz vaatlerden fazlasını gerçekleştirdik. Hem çalıştık hem borç ödedik. Halkımıza mahcup olmadan bir dönemi bitirdik. Bahsettiğin asıl borç bizim değil, senin büyük ortağı olduğun dönemden kalan borçtur sayın Yazkan. Artık laf değil, iş üretin de sizin marifetlerinizi görelim. Artık kışkırtmayı, yalanı, dolanı, arsızlığı bırakın da hizmet edin.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum