Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı
Kastamonu Üniversitesi, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılına Özel "Şeb-i Arus Konseri"ne ev sahipliği yaptı.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Vali Dallı Azdavay'da!
Vali Meftun Dallı, Kastamonu'da bir süredir devam ettiği ilçe ziyaretleri kapsamında Azdavay ilçesini ziyaret etti.
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Doğanın ihtişamı Kastamonu' da
Doğanın ihtişamı: Kastamonu'nun muhteşem kanyonları
Bocce Erkek Takımı, İl Müdürü Asrak’ı ziyaret etti
Analig Bocce Türkiye Şampiyonası’nda dördüncülük elde eden erkek takımı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak’ı ziyaret etti.
"Azdavay'ın geleceği, doğa turizminde marka şehir olmak"
Tarım ve Orman Bakanlığı Uzman Osman Demirel, Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Küre Dağları Milli Park Şube Müdürleri Erman Çokluk ve Ahat Deliorman Azdavay ilçesini ziyaret etti. Heyet, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile Cam Teras bölgesinde yapılacak yeni yatırımları istişare etti. Civelek açıklamasında; "Azdavay ilçemizin geleceği doğa turizminde marka şehir olmaktır" dedi.
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
Kastamonu'yu gururlandırdılar: İğdirli gençler Türkiye 4'üncüsü oldu
Kulüplere ve Milli takımlara altyapı oluşturması amacıyla kurulan Anadolu Yıldızlar Ligi Bocce Türkiye Finalleri'nde, ilimiz Türkiye 4'üncüsü oldu.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Cide'de detaylı inceleme
Cide'de 09.07.2023 tarihinde meydana gelen selden etkilenen mahalle ve köylerde bulunan derelerde detaylı incelemeler yapıldı.
Erkek takımı 1., kız takımı 4. oldu
Anadolu Yıldızlar Ligi Grup Müsabakalarında erkek takımı 1., kız takımı 4. olarak yarı finale yükseldi.
Bisikletçiler, Kastamonu’yu gezdi
Kastamonu, Türkiye genelinde düzenlenen "Boostcamp" sportif turizm etkinliği çerçevesinde bisiklet sporuyla uğraşan yeni ziyaretçilerini ağırladı.
Bisikletçiler Kastamonu'ya aşık oldu
Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.
Bisiklet turizmcileri Kastamonu'ya geliyor
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de bisiklet turizminin öncüsü olan Boostcamp bisiklet tatillerinin yeni destinasyonunun Batı Karadeniz olduğunu söyledi.
Çatak Kanyonu Cam Terası nefes kesiyor
Azdavay’da yüzlere metre yükseklikten manzarayı izleme fırsatı veren cam terasa yoğun ilgi...
DKMP'den Azdavay'a çıkarma
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve Genel Müdür Yardımcısı Akif Günkurt Azdavay ilçesini ziyaret etti.
Çatak Köyü ulaşıma açılıyor
Çatalzeytin Kaymakam Enis Akdağoğlu, kısmi olarak ulaşıma açılan Çatak Köyü yolundaki çalışmaları yerinde inceledi.
"Ders çıkardığımız ölçüde güçlüyüz"
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Bozkurt ilçe ziyarete yönelik yaptığı açıklamada; "Afetlerden ders çıkarabildiğimiz ölçüde güçlüyüz.
Kandemir'den yerinde inceleme
Küre Kaymakamı Cezmi Kandemir, Çatak Köyü'nde heyelan sonucu su basan evlerde ve köy yollarında incelemede bulundu.
"Tüm riskler mercek altında"
Kastamonu'da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan sel afetinin ardından, Kastamonu'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Başkanlığı'nda İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde toplantı gerçekleştirildi.
İnebolu ve Bozkurt'ta üst düzey inceleme
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından İnebolu ilçesine görevlendirilen Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde ilk toplantıyı gerçekleştirdi.
Bakan Yardımcısı İnebolu'da
İlk toplantı yapıldı.