Yüzlerce bisikletçi, Kastamonu’ya akın etti;

Yüzlerce bisikletçi, Kastamonu’ya akın etti

......


Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.

Karabük, Bartın ve Kastamonu’yu içine alan bölgede 420 km pedal çeviren bisikletçiler, doğal güzellikler eşliğinde bölgenin turizm unsurlarını ve yöresel lezzetlerini deneyimledi.

Yeşilin bin bir tonu içinde gerçekleştirilen 4 günlük etkinlikte bisiklet tutkunları, Horma Kanyonu, Çatak Kanyonu Cam Terası, Azdavay Atlı Turizm Merkezi ve Gideros Koyu gibi turizm unsurlarını ziyaret etti.

Etkinliğin birinci gününde 2 bin metre tırmanış gerçekleştiren 30 bisikletçi, Safranbolu ve Pınarbaşı arasında 120 km yol kat etti. Zorlu rota sonunda Horma Kanyonu'nda mola veren bisiklet tutkunları, burada turizme kazandırılan 3 km’lik yürüyüş platformunu gezerek, Ilıca Şelalesi’nin muhteşem manzarası eşliğinde yorgunluklarını attı. Bisikletçiler, geceyi yöresel lezzetlerden Kara Çorba, Ispıt ve bandumanın sunulduğu akşam yemeğiyle tamamladı.

İkinci gün Pınarbaşı ve Cide rotasında 120 km sürüş gerçekleştiren bisikletçiler,  bin 870 metre rakımlı Küre Dağları’nı aşarak performanslarını test etti. Bisikletçiler, manzarasıyla doğaseverleri büyüleyen 1000 metre rakıma sahip Çatak Kanyonu Cam Terası’nın ardından Azdavay İlçesi’nde bulunan atlı turizm merkezini ziyaret etti. İkinci günün finalini ise Cide’de yapan bisiklet tutkunları, serbest zamanda Gideros Koyu’nu da gezmeyi unutmadı.

"Boostcamp" etkinliğinin iki gününü Kastamonu’da geçiren bisiklet tutkunları, 4 günlük Batı Karadeniz Bölgesi turunu tamamladı. 2021 yılında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde hazırlanan “Küre Dağları Milli Parkı ve Çevresinde Bisiklet Sporu ve Turizmi Kapsamında Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Öneriler Raporu” rota bilgisi referans alınarak hazırlanan turla, turizm unsurlarını görme ve deneyimleme imkânı elde eden bisikletçiler, bölgeye hayran kaldı.

Daha önce Bodrum ve Kapadokya’da düzenlenen "Boostcamp" etkinliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürmekte olan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekleriyle Batı Karadeniz Bölgesi’ne de taşınmış oldu. Düzenlenen bu etkinlikle yurt içinden ve dışından ilginin artırılarak, bölgenin bisiklet için önemli bir çekim noktası haline getirilmesi hedefleniyor.

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum