Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı;

Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı

Kastamonu Üniversitesi, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılına Özel "Şeb-i Arus Konseri"ne ev sahipliği yaptı....

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye'nin kültür ve tarih zenginliğine katkıda bulunmaya devam ediyor. Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından düzenlenen Hz. Mevlana'nın Hakka Vuslatın 750. Yıl Dönümüne özel 'Şeb-i Arus Konseri', 29 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu'nda gerçekleşti.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi ve protokol üyelerinin katıldığı etkinliğe, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılışında Nasrullah Camii Baş İmam-Hatibi Kahraman Şekercioğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet olundu. Tilavetin ardından Şeb-i Arus konserini gerçekleştirmek üzere sazende ve hanende heyeti sahneye çıktı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Enderun Hafızlar Topluluğu Solisti Muhammed Feyzi İbrahimoglu önderliğinde, topluluk üyeleri ve konuk sanatçılardan oluşan sazende ve hanende heyeti, unutulmaz bir Şeb-i Arus Konserine imza attı.

Topluluk üyeleri arasında Erdem Yapıcıoğlu, Yiğit Enes Alıcı, Musa Kağan Uzun, Ramazan Yıldız ve Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Arş. Gör. tanbur sanatçısı Hazar Ertürk; aynı bölümden kemençe sanatçısı Abdurrahman Özsağır; yine aynı bölümden ud sanatçısı Furkan Yılmaz; Bartın Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi neyzen Muhammed Türe; Ankara'dan katılan kanun yapım ustası ve aynı zamanda kanun sanatçısı Emin Bayram; Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencisi keman sanatçısı Osman Özdamarlar; Enderun Hafızlar Topluluğu üyelerinden Ferhat Paşa Camii imam hatibi kudüm sanatçısı Fikret Kuşoğlu ve bendir sanatçısı Fatih Çatak yer aldı.

Sazende ve hanende ekibi tarafından icra edilen Şeb-i Arus Konseri, Hz. Mevlana'nın evrensel sevgi ve hoşgörü mesajlarına olan bağlılıklarını katılımcılara hissettirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, konser sonunda sazende ve hanende heyetine teşekkür ederek, Mevlana'nın öğretilerine vurgu yaparak duygularını paylaştı. Rektör Topal, sanatın evrensel bir dil olduğunu ve bu özel konserin, katılımcılara Mevlana'nın sevgi, hoşgörü ve birlik mesajlarını daha derinden hissettirdiğini ifade etti. Ayrıca, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ederek, kültürel etkileşim ve anlayışın bu tür etkinliklerle güçlendiğini vurguladı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum