Doğanın ihtişamı Kastamonu' da;

Doğanın ihtişamı Kastamonu' da

Doğanın ihtişamı: Kastamonu'nun muhteşem kanyonları...

Kastamonu kanyonları, Kastamonu'nun doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika seçenekler sunar. Her biri benzersiz manzaralar ve doğal yaşamın keyfini çıkarabileceğiniz farklı deneyimler sunar...

HORMA KANYONU


Kastamonu il sınırları içinde yer alan doğal güzelliklere sahip bir kanyondur. Kanyon, Kastamonu il merkezine yaklaşık olarak 65 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Horma Kanyonu, doğal güzellikleri ve yürüyüş parkurları ile ünlüdür. Kanyonun içinden akan dere, yürüyüş yapmak isteyenler için harika bir çevre sunar. Kanyonun muhteşem manzaraları, fotoğrafçılar için harika bir fırsat sunar. Doğanın ve suyun birleştiği bu güzel ortam, eşsiz kareler yakalamak için idealdir.

VALLA KANYONU


Valla kanyonu, Kastamonu ili, Pınarbaşı ilçesi, Muratbaşı (Valla) köyü sınırları içinde bulunur. Küre Dağları Millî Parkı içinde yer alan kanyon 800 m derinliği ile Türkiye'nin en derin kanyonları arasındadır.[1][2][3] Devrekani Çayı'nın Küre Dağları'nı parçalayarak oluşturduğu kanyondur. Uzunluğu 12 km'dir.  Bu kanyon, yeşilliklerle çevrili, yüksek kaya duvarlarına sahip ve doğal güzellikleriyle göz kamaştırır.

ÇATAK KANYONU


Türkiye'nin Kastamonu il sınırları içinde yer alan ve doğal güzellikleri ile ünlü bir kanyondur. Kanyon, Kastamonu il merkezinin doğusunda yer almaktadır ve şehir merkezine yaklaşık olarak 40-50 kilometre uzaklıktadır. Çatak Kanyonu, doğa severler ve macera arayanlar için harika bir destinasyondur.  Çatak Kanyonu, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için mükemmel bir yerdir. Kanyonun içinden akan dere, yürüyüş rotaları boyunca size eşlik eder.

LOÇ VADİSİ


Türkiye'nin Kastamonu il sınırları içinde yer alan doğal güzellikleri ile ünlü bir vadidir. Kastamonu il merkezinin doğusunda yer alan bu vadide doğa yürüyüşleri, piknik ve doğa gözlemi gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Loç Vadisi, sakin ve doğal bir çevre arayanlar için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Vadide vakit geçirirken doğal yaşamı ve güzellikleri keşfetmek için yeterli zaman ayırmanız önerilir.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum