Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Erbilgin'den Yalçın ve Aydın'a gönderme!
CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, konuşmasında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın ve MHP Belediye Başkan Adayı  Yüksel Aydın'ın, 'Hasan Baltacı'nın Milletvekilliği'nden istifa etmesi gerektiği' söylemlerine ilişkin; "Siyasette hakim değilsen, siyaset yapmayı sadece söylem üzerine kurarsan çuvallarsın" diyerek her iki adaya da gönderme yaptı.
Baltacı’dan Topçuoğlu’na destek!
Hasan Baltacı: “Tuğer Topçuoğlu MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın'a gereğini söylemiş”
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Yüksel Aydın'dan çok sert tepki: 'Haram zıkkım olsun!'
Başkan Adayı Yüksel Aydın,  eski belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun geçtiğimiz günlerde CHP'ye üye olan oğlu Ahmet Tuğer Topçuoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Aydın açıklamasında; "O babanın lokmalarıyla büyüdünüz. Kimsiniz siz de Milliyetçi Hareket Partisi'ne ayar vereceksiniz! Haram zıkkım olsun" dedi.
Valla Kanyonu'na bile gizlenmiş!
Fatih Turan isimli bir Instagram kullanıcı; Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla Kanyonu hakkında dikkat çekici bir video yayınladı. Rutin bir çekim yapmak isterken ilginç bir detayı fark eden Turan'ın videosu; yaklaşık 3 milyon kişi tarafından izlendi.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Bu haberi okuyunca Kastamonu'ya akın edecekler
Kastamonu'nun bu özelliği olduğunu birçok kişi bilmiyor
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Doğanın ihtişamı Kastamonu' da
Doğanın ihtişamı: Kastamonu'nun muhteşem kanyonları
Kemençe çalarak validen silah ruhsatı istedi
Yerel sanatçı, kemençe çalarak validen silahı için ruhsat istedi.
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
Özel çocuklar doğa harikası Valla Kanyonu’nda ağırlandı
Kastamonu Üniversitesi’yle yürütülen proje çerçevesinde, 15 kişilik özel çocuklar ve aileleri Valla Kanyonu’nda ağırlanarak güzel bir gün yaşatılması hedeflendi.
Fenomen çift, Kastamonu'da katıldıkları büyüleyici festivali anlattı
Kastamonu'nun cennet köşesi Pınarbaşı İlçesinde düzenlenen Türkiye 6. Kanyon Festivaline ülkenin dört bir yanından katılım sağlandı. Yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan festival 2,5 yaşında kızlarıyla katılan adrenalin tutkunu Bayraktar ailesini de ağırladı.
İşte depremzede Hatay'a yapılan yeni köy evleri...
Depremin vurduğu Hatay’da inşa edilen ve bitme noktasına gelen köy evleri görünümleriyle depremzede vatandaşları cezbederken bir yandan da sabırsızlandırıyor.
Festival sonlandı..
Pınarbaşı'nda düzenlenen 6. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali yoğun bir ilgiyle karşılandı. 3 gün boyunca dolu dolu geçen festival sona erdi.
Komşu belediye, kendi ürettiği unu ihtiyaç sahiplerine dağıtacak
Çorum Belediyesi’nin ürettiği buğdaylar una dönüştü. 10’ar kiloluk çuvallar halinde paketlenen toplam 15 ton un, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
Bu akşam Pınarbaşı'da 'Öykü Gürman' rüzgarı esecek
Ünlü şarkıcı Öykü Gürman bu akşam Pınarbaşı'da sevenleriyle buluşacak.
Pınarbaşı’da festival coşkusu başladı
Pınarbaşı ilçemizde “Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali” başladı.
CNNTürk Program sunucusu İslamoğlu, Pınarbaşı'na hayran kaldı
CNNTürk'de Yeşil Doğa programının sunucusu ve çevre aktivisti Güven İslamoğlu Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine geldi. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu Güven İslamoğlu ve ekibini Pınarbaşı'nı gezdirdi. Bölge Müdürü Sönmezoğlu, İslamoğlu ve ekibine Kastamonu ormanları ve biyoçeşitliliği hakkında bilgi verdi.
Polis acı haberi telefonda babaya söyleyemedi
Devrilen un yüklü tırın sürücüsü hayatını kaybetti. Genç sürücünün çalan telefonunu açan polis, acı haberi sürücünün babasına söyleyemedi.
Kastamonu'da gizli hazineler
2000 yılında Milli Park ilan edilen Küre Dağları pek az kişinin bildiği birçok doğal güzellik barındırıyor. Valla Kanyonu, Ilgarini Mağarası, Ilıca Şelalesi, Çatak Kanyonu, Aydos Kanyonu ve daha niceleri... Bu esiz güzelliklerden biri de Malyas Kanyonu. Tabii bu güzelliklerin her biri zorlu coğrafyanın gizli köşelerinde olduklarından bunlara ancak çevreyi iyi bilen rehberlerle ulaşılabiliyor.
Aşure günü namazı nasıl kılınır? kaç rekattır?
Muharrem ayının 10. gününün gelmesi ile birlikte Aşure günü namazının kılınışı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Vatandaşlar arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Peki, Aşure günü namazı nasıl kılınır, okunacak dualar nelerdir? İşte Diyanet'e göre 4 ve 100 rekat adım adım Aşure günü namazı kılınışı
Milli Eğitim Bakanı’nın Kastamonu paylaşımı: 'Bu da bizim...'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Pınarbaşı ilçemizde bulunan Valla Kanyonu’nun fotoğraflarını paylaşarak, ‘Bu da bizim Grand Canyone’muz’ dedi.
Öykü Gürman Kastamonu'ya geliyor
6'ncı Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali, 10-13 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı'nda coşkuyla gerçekleştirilecek.
Pınarbaşı'ya teleferik mi geliyor?
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Valla Kanyonu'nun Kerte kısmına inşa edilen Uçurum Salıncağı'ndan, Burgulu Teras arasına teleferik projesinin yapılmasını kamuoyuna 'Sizce de muhteşem olmaz mı?' diyerek sordu.
Enflasyon: ENAG nasıl çalışıyor, sonuçları TÜİK'ten neden farklı?
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Peki, ENAG nedir? Grup nasıl bir yöntem izliyor ve sonuçları TÜİK'ten neden farklı? BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici araştırdı.
Kastamonu’da bayram şenliği vatandaşları coşturdu
Kastamonu’da gerçekleştirilen bayram şenliğinde vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.