Erbilgin'den Yalçın ve Aydın'a gönderme!;

Erbilgin'den Yalçın ve Aydın'a gönderme!

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, konuşmasında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın ve MHP Belediye Başkan Adayı  Yüksel Aydın'ın, 'Hasan Baltacı'nın Milletvekilliği'nden istifa etmesi gerektiği' söylemlerine ilişkin; "Siyasette hakim değilsen, siyaset yapmayı sadece söylem üzerine kurarsan çuvallarsın" diyerek her iki adaya da gönderme yaptı....

"KADİR YALÇIN'IN KONUYA VAKIF OLMADAN GİRMESİ BENİ ŞAŞIRTTI"

Erbilgin konuşmasında şunları söyledi;  "Recep Tayyip Erdoğan en iyi kadroları olarak düşündüğü bakanlarını belediye başkan adayı olarak gösterdiğini biliyoruz. Dolayısıyla yerel yönetimler hakikaten önemli konuma gelmiş durumda. Kadir Yalçın ve Yüksel Aydın, Milletvekilliğinden istifa etmesi yönünde bir çağrı yaptı. Siyasette hakim değilsen, siyaset yapmayı sadece söylem üzerine kurarsan çuvallarsın. 2024 yerel seçimlerini yaşıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 4 milletvekili belediye başkan adayı olarak gösterilmiş. Murat Kurum İstanbul'da, Nebi Hatipoğlu Eskişehir'de, Mustafa Savaş Aydın'da, Ceyda Görülmez İzmir'in Konak ilçesinde aday gösterilmiş. İYİ Parti açısından Kadir Yalçın için beraber çalıştık, konuya vakıf olmadan bu konuya girmesi, beni şaşırttı. Tam 5 Milletvekili 2024 için belediye başkanı olarak gösterilmiş. Bırakıp geldiği Saadet Partisi'nde bugün itibariyle 3 milletvekili Kayseri, Manisa ve İstanbul'da Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş.  Dolayısıyla bir Milletvekili'nin belediye başkan adayı olarak gösterilmesi Türkiye siyaseti açısından yeni bir durum değil, kaldı ki Erdoğan kendince en iyi kadrolarını belediye başkan adayı olarak gösteriyor. "

"BU TÜR AFAKİ SÖZLER HAKİKATTEN KOPMUŞ BİR ZİHNİ İFADE EDER"

"Bir önceki seçimlerden hatırlatalım. Bakan iken Düzce Milletvekili Faruk Özcü, Düzce gibi bir ilde belediye başkan adayı olmuş. Seçilmiş ve Bakanlığı bırakmış. Ordu'da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı iken Hilmi Gürel'i belediye başkan adayı olarak göstermiş Sayın Erdoğan. Seçilmiş ve görevinin başına geçmiş. Samsun'da da eski Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir'i aday göstermiş. Bunlar kazanmış. Bir de aday gösterip kazanamadıkları var Fatma Şahin. Türkiye'de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile özdeşleşmiştir. Aday gösterip kazanamadığı yerler de İzmir Nihat Zeybekçi, Ankara'dan da Mehmet Özhaseki sizler hatırlayacaksınız.  Sayın Yüksel Aydın 'İnsanların oyunu çöpe atıyorsun' diye söylüyor. Hatırlatalım, 2019 seçimlerinde Bartın ve Amasra Belediye Başkanları  görevinin başındayken Milletvekili Adayı olarak, Aydın'ın ifadeleriyle 'milletin oylarını çöpe atıp' Milletvekilliğine aday olmuş. Dolayısıyla bu tür afaki sözler olsa olsa söyleyeni mahkum eder. Olsa olsa hakikatten kopmuş bir zihni ifade eder.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum