Arama
Arama Sonuçları
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Trabzon’un balığı Batı Karadeniz’den
Av sezonu 10 gün önce açılmasına rağmen Trabzon açıklarında pek avlanma olmadığından tezgâhlarda genellikle Batı Karadeniz’den gelen balık çeşitleri yer alıyor.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Dışı zehirli, içi lezzetli
Dış görünüşü ve zehirli dikenleri nedeniyle pek rağbet görmeyen iskorpit (çarpan) balığı, lezzeti ve faydaları ile dikkat çekiyor.
Bu alışkanlıklarınız varsa sağlıklı yaşıyorsunuz demektir | 7 sağlıklı alışanlık
Çoğumuz uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak isteriz. Ne yazık ki, başarı arayışımızda sağlığımızla ilgili kısayolları sıklıkla kullanırız ve sonunda önleyebileceğimiz çeşitli rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşarız. Hiç de böyle olmak zorunda değil. Birçoğumuz stresli, talepkar hayatlar yaşıyor olsak da, burada biraz ince ayar yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz.
Sogep Programı sonuçları açıklandı
Ülkemizde dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek, yoksulluk ve güç gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek projeler belli oldu.
Tezgahları havuz balıkları süslüyor
Denizlerde av yasağının başlamasıyla tezgâhlar havuz balıklarına kaldı. Sinop'ta kıyı balıkçılarınca az miktarda avlanan istavritin kilosu ise 90-100 liradan satılıyor.
Su ürünleri ihracatından 1,7 milyar dolar gelir elde edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılında 1,37 milyar dolar olan su ürünleri ihracatının 2022 yılında 1,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Tekne Germeçtepe’ye indirildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen "Kontrol Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından alınan Su Ürünleri Kontrol Teknesi Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Zafer Özden, DSİ 23. Bölge Müdürü Sayın Yasin Devrim ve Bölge Müdür Yardımcıları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nida Sinsi, Ticaret Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, İl tarım ve Orman Müdürlüğü İdari ve Teknik elemanları ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımları ile Germeçtepe Baraj Gölü'ne indirilerek hizmete alındı. Hizmete alınan kontrol teknesi ile Kastamonu’da iç su ve deniz de yürütülen su ürünleri kontrol ve denetim hizmetleri daha etkin olacak.
Balık, dalganın tersine yüzüyor
Kış aylarına girilmesiyle birlikte, gözler Kastamonu’daki balık tezgahlarına çevrildi. Eskiden balık çeşitliliğinin daha fazla olduğunu söyleyen Sefa Balıkçılık sahibi Hüseyin Abacı, fiyatların son günlerde yaşanan zam furyasına göre fena olmadığını belirtti.
SOMON MU, TON BALIĞI MI? HANGİSİ DAHA İYİ?
Her ikisinin de insan vücudu için önemli faydaları olan ton balığı mı, somon mu ? Her ikisi de çok sevilen, çok tercih edilen somon ve ton balığı kıyaslanınca ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? Gelin, yakından bakalım..
Yağlı balıklar ve sağlığa etkileri
Proteinin insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Balık da günlük olarak almamız ihtiyaç duyulan bu proteinin en iyi kaynaklarından birisidir. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması ise insanların balık etine ulaşımını ve balık tüketimini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de senelik balık tüketimi kişi başına ortalama 3 kg’dır. az sonra okuyacağınız yazımızda yağlı balıklar ve isimlerini ,balığın diyetteki yerini, balık yağı ve içeriğini, balığın pişirme yöntemlerini ve daha birçok konu başlığını inceleyeceğiz.
Sağlıklı beslenmenin faydaları nelerdir?
Sağlıklı bir diyet tipik olarak, yağsız proteinler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve birçok renkteki meyve ve sebzeler dahil olmak üzere tüm ana gıda gruplarından besin açısından yoğun gıdaları içerir.
Kulak Sağlığını Destekleyen 4 Gıda
Gıda bizim için hayati derecede önemlidir. Vücudumuzu besler, bize enerji verir ve hatta ruh halimizi iyileştirme yeteneğine sahiptir. Bazı gıdalar da vücudumuzun belirli bölgeleri için önemli olabilir. Örneğin havuç alın. Havuç sadece mükemmel bir öğleden sonra atıştırmalıkları veya bir antreye tamamlayıcı garnitür olmakla kalmaz, aynı zamanda görme yeteneğiniz için iyi olan az miktarda A Vitamini elde etmek için de kullanılır. Bunu bilmek, kulak sağlığına ve işitme duyusuna ne tür yiyeceklerin iyi gelebileceğini merak ediyor. Bir kişi sağlıklı kulakları korumak için diyetine hangi yiyecekleri dahil etmelidir?
Yüksek Tansiyon İçin En İyi 17 Gıda
Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür.
Grip Ve Soğuk algınlığını Atlatma Hızlı Yöntemler
Grip ve soğuk idraknlığıyla ilgili her yıl milyonlarca olay bildirilmektedir. Averaj olarak yetişkinler yılda 2 ila 3 kez soğuk idraknlığı kaparlar ve semptomları 10 gün süresince sürerken çocuklar yılda 10 defa hastalığa yakalanırlar (Araştırma referansları: 2, 3). Mevsimsel gribin şiddeti yıldan yıla öngörülemez. Amerikan sağlık bakanlığı yetkililerinin belirttiği üzere eğer öğrenciler ve okul mensupları hasta olmamak için kişisel çaba gösterirse nüfusun 5 te 1 gribe karşı korunabilir
Kalbe neler İyi Gelir ? Kalbi sağlıklı tutan besinler nelerdir ?
Kalbe iyi gelmesi için ve Sağlıklı bir vücut için 50’den fazla ve farklı besin öğesine ihtiyaç vardır ve bu gıda öğelerini tek yönlü beslenme şekliyle karşılamak mümkün değildir. Tek yönlü bir beslenme, aslabir süre vücut için lüzumlu besin öğelerini sağlayamaz ve yeryüzünde süper bir besinden anlatmak mümkün değildir. Sadece bazı besinler vardır ki, diğerlerine gore kalp sağlığına daha çok katkı sağlarlar. Bu gıdaları şu şekilde sıralayabiliriz.