Kalbe neler İyi Gelir ? Kalbi sağlıklı tutan besinler nelerdir ?;

Kalbe neler İyi Gelir ? Kalbi sağlıklı tutan besinler nelerdir ?

Kalbe iyi gelmesi için ve Sağlıklı bir vücut için 50’den fazla ve farklı besin öğesine ihtiyaç vardır ve bu gıda öğelerini tek yönlü beslenme şekliyle karşılamak mümkün değildir. Tek yönlü bir beslenme, aslabir süre vücut için lüzumlu besin öğelerini sağlayamaz ve yeryüzünde süper bir besinden anlatmak mümkün değildir. Sadece bazı besinler vardır ki, diğerlerine gore kalp sağlığına daha çok katkı sağlarlar. Bu gıdaları şu şekilde sıralayabiliriz....

Yağlı balıklar kalbe iyi gelen besinler arasında ilk sırada yer alıyor

Somon, ton, sardalya ve alabalık benzer biçimde omega-3 yağ asitlerinden zengin yağlı balıklar kalp sağlığınıza destek verir. Balıklardaki omega-3 yağ asitleri düzensiz kalp atımlarını ve damarlarda tıkanıklığa neden olan plak oluşumunu engeller.


Yağlı Tohumlar


Badem, ceviz ve fındık benzer biçimde yağlı tohumlar lif ve içerdikleri sağlıklı yağ asitleri ile kalp sağlığınızı korurlar. Bu ürünlerin tuzsuz olanlarını tercih etmelisiniz.


Üzümlü Meyveler


Yaban mersini, ahududu, böğürtlen ve çilek şeklinde meyveler içerdikleri lif ve biyoaktif bileşikler sayesinde kalp dostudurlar. Bu meyvelere renk veren bileşikler kan basıncını dengeler ve damar sağlığını korurlar.


Yulaf Ezmesi


İçerdiği çözünür lif sayesinde yiyeceklerdeki kolesterolün bir kısmının dışkı ile atılmasını sağlar, kolesterol düzeyini azaltır ve tokluk sağlar.


Turuncu Ve Kırmızı Sebzeler


Havuç, tatlı patates, kırmızı biber ve kış kabağı kalp sağlığını korumuş olan beta karoten, lif ve C vitamini açısından zengindir. Patates iyi bir potasyum kaynağıdır ve tansiyonnın dengelenmesini sağlar.



Bitter Çikolata


Bitter çikolata bu konuda önemli rol oynar.

Kakao oranı %70 ve üzerinde olan siyah çikolata kalp sağlığını koruyan biyoaktif bileşikler (polifenoller) ihtiva eder. Polifenoller kan basıncını dengeler ve inflamasyonu azaltırlar.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum