Arama
Arama Sonuçları
“Kenevirin Borsası Kastamonu olacak!”
Yalçın: "Kenevir bizim için çok değerli. Kenevirin üzerinde duracağız. Kenevirin borsası Kastamonu olacak."
'Sarımsakçı vekil'den CHP’ye sert eleştiriler
Mehmet Yıldırım, 2 yıldır akciğer kanserine karşı verdiği mücadele sırasında CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan adayı Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanlığı yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadığını söyledi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Taşköprü Sarımsağı; Amerika'da kıymete bindi!
Çok az da olsa Kastamonu’da da ekimi yapılan ‘Çin Sarımsağı’; Amerika ve İngiltere’de ‘Ulusal Güvenlik Riski’ olarak gündemde yer alıyor.
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
Sağlığa bomba etkisi Kastamonu’dan!
Taşköprü sarımsağı, sadece eşsiz lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Bu doğal mucize, içeriğindeki zengin besin değerleri sayesinde adeta sağlık için bir bomba etkisi yaratıyor.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'nin sarımsak pazarlığına dahil olduğu videosunu paylaşması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Urganioğlu açıklamasında; "Benim sarımsak üreticim yıl boyunca, bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi.
" Taşköprü’yü sarımsak kokusu ile biliriz, ancak şu an torpil kokusu sarmış durumda"
Taşköprü Belediyesi İŞKUR üzerinden 20 kişilik işe alım bildirgesi yayımladı. Başvuru bildirgesinin yayında kısa süre kalması ve 20 kişilik alım için sadece 35 başvurunun olması tepki aldı.
Taşköprü'de Endüstriyel Kenevir ve Sarımsağın ekim nöbeti...
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “Endüstriyel kenevir - Sarımsak Ekim Nöbetinde Yetiştirilen Kenevir ve Sarımsağın Verim ve Kalitesi Üzerine Çinkolu ve Borlu Gübrelemenin Etkileri” isimli çalışması için Taşköprü ilçesinde ekimi yapılan deneme tarlasını ziyaret etti.
Dudaktan sürekli neden uçuk çıkar? Uçuk stresten mi çıkar?
İnsanların sürekli olarak yaşadığı oldukça rahatsız edici olabilen uçuk, viral bir enfeksiyondur. Vatandaşlar tekrarlayan uçuk nasıl geçer, neden çıkar ve uçuk bulaşıcı mı gibi soruların cevaplarına yanıt arıyor. İşte dudaktaki uçukla ilgili tüm merak edilenler haberimizde
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Alişan İhsangazi'de
Alişan ile Hayata Gülümse programının çekimleri için Kastamonu'ya gelen ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, İhsangazi ilçesini ziyaret etti.
20 köyü birleştiren köprünün yapılmasını istiyorlar
Taşköprü ilçesinde bağlı Alatarla köyünde vatandaşlar, 2021 yılında yaşanan sel sonrası yıkılan ve 20 köyün geçiş sağladığı köprünün yeniden yapılmasını talep etti.