Taşköprü Sarımsağı; Amerika'da kıymete bindi!;

Taşköprü Sarımsağı; Amerika'da kıymete bindi!

Çok az da olsa Kastamonu’da da ekimi yapılan ‘Çin Sarımsağı’; Amerika ve İngiltere’de ‘Ulusal Güvenlik Riski’ olarak gündemde yer alıyor....

Dünya’nın en faydalı gıdalarından biri olan sarımsak; son yıllarda endüstriyelleşen Dünya’da; fabrikasyon ve organik bağlarından koparılmış bir şekilde üretilmeye başlanmıştı.

Amerika Birleşik Devletlerinde Cumhuriyetçi Senatör Rick Scott; Kastamonu’da da bazı çiftçilerin kolaya kaçmak için ektiği Çin sarımsağının ulusal düzeyde güvenlik riski oluşturduğunu söyledi. 

Türkiye’de, özellikle doğu illerinde de ekimi yapılan Çin Sarımsağı; Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin de gündeminde geniş yankı uyandırdı.

ABD’li Senatör Scott, mevcut endişelere değiniyor. Ancak, "Yabancı ülkelerde yetiştirilen sarımsakların, özellikle de Çin'de yetiştirilen sarımsakların kalitesi ve güvenliği konusunda ciddi bir halk sağlığı endişesinin" altını çiziyor.

Belirli ithalatların ABD'nin güvenliği üzerindeki etkisine ilişkin soruşturmalara izin veren bir yasa kapsamında Ticaret Bakanlığı'na harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Scott, sarımsağın; Türkiye gibi daha geleneksel yetiştirilen illerden ABD’ye ihraç edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Türkiye’de sarımsak denilince de akla gelen ilk yer olan Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi; bu tanım için en uygun adres…

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum