O il Kastamonu'ya rakip olmaya çalışıyor!;

O il Kastamonu'ya rakip olmaya çalışıyor!

....

Yozgat'ta sarımsak üretimi her geçen yıl artarken, bölge çiftçisi sarımsağın merkezi olarak bilinen Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine rakip olma yolunda ilerliyor.

YOZGAT KASTAMONU'YA RAKİP OLMAYA ÇALIŞIYOR

Yozgat'ta son yıllarda üretimi giderek artan sarımsak, Türkiye'de sarımsağın merkezi olarak bilinen Kastamonu Taşköprü'ye rakip olmaya hazırlanıyor.

Çandır Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kır, ilçede Taşköprü Sarımsağını üretmeye başladıklarını belirterek, oda olarak hedeflerinin çiftçinin ürün çeşitliliğini ve gelir düzeyini arttırmak olduğunu söyledi.

Boğazlıyan ilçesinde ise alternatif ürün olarak 30 dekar alanda ekimi yapılan, tamamen organik sarımsağın hasadı da tamamlandı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge çiftçilerinden Bülent Sönmez, alternatif ürün olarak sarımsak ekimime yöneldiklerini, hiçbir katkı maddesi kullanmadan tamamen organik ve hormonsuz olarak sarımsak üretimi yaptıklarını bildirdi.  Çiftçilerin mutlaka alternatif ürünlere yönelmesi gerektiğini ifade eden Sönmez, "Bu tür ürünlere talep çok fazla oluyor. Bazen pazara bile ürün yetiştiremiyoruz. Ayrıca, tarladan ürün almak isteyen vatandaşlar da buraya gelerek taze taze kendi elleri ile ürünleri topluyor. Bunlara ilaç katılmadığı için lezzeti çok daha fazla. Yani tamamen organik ve hormonsuz ürünler" şeklinde konuştu. 

Kaynak: İleri Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum