Sarımsak için 'borsa' kurulacak;

Sarımsak için 'borsa' kurulacak

....

Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu'nun birinci yılını tamamlaması münasebetiyle düzenlemiş oldukları toplantıda Meclis üyesi Orhan Reis, Taşköprü sarımsağı için borsa kurulmasını hedeflediklerini açıkladı.

Borsa, görevdeki bir yılı tamamlamış olmalarının ardından çalışmaları neticesinde  alınan yol ve konulan hedefler noktasında bilgilendirme toplantısı düzenledi..

Toplantı Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya  Borsa Başkanı Serdar İzbeli, Meclis Başkanı Tarık Altıkulaç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Borsa çalışanları katıldı.

Toplantıda farklı alanlarda faaliyet gösteren meclis üyeleri ilgilendikleri alanlar ile ilgili projelerini anlattılar.

Meclis üyesi Orhan Reis ise şöyle konuştu: "En büyük hedeflerinden birisinin Taşköprü sarımsağıyla ilgili soğuk hava deposu organize edilmesi. Çiftçilerimizin bu soğuk hava depolarında ürünlerini bir yıl muhafaza edebilmeleriyle birlikte ürünün daha fazla katma değer katılarak piyasaya arzının sağlanmasını hedefliyoruz. Bunun neticesinde de Taşköprü sarımsağında biz borsasının kurulmasını hedefleyerek istikrarlı bir fiyat politikası ve homojen bir şekilde yurt dışında bu ürünlerimizin satışını sağlamayı hedefliyoruz. Taşköprü sarımsağı bildiğiniz üzere dünyanın en kaliteli ürünlerinden bir tanesi. Şu anda ne yazık ki büyük bir uğraş içerisindeyiz Taşköprü sarımsağıyla ilgili. Biz burada rekabeti kalite rekabetine çekme hedefindeyiz, haksız rekabetten çıkartıp kalitemizi tüm dünyaya daha çok bilinen olan kalitemizi duyurmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum