Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım';

Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'

Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi....

Toplantının başında KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol 13-16 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Kast Expo Fuarı hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Milletvekili Halil Uluay, KASİAD Genel Başkanı Ayhan Arslan, KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İGM Başkanı Güray Parçal, STK Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, siyasiler ve iş insanları toplantıya katılım sağladı.

KASİAD Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, toplantıda dikkat çeken bir konuşma yaptı.

"NORMAL BİR DERNEK DEĞİLİZ"
Konuşmasına Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangın dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten KASİAD Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu "Biz normalde dernek değiliz. Kastamonu Sanayici İş Adamları Derneği olarak bir bütün olmak. Benim bu dernekte göreve gelmemdeki en büyük amaç Kastamonu için bir olalım birlikte olalım beraber büyüyelim. Bunun için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Kent Konseyi ile beraber Kastamonu'da bir ilki başaralım. Bu benim en büyük hayalimdi. Çünkü bir masanın dört ayağı var bu ayağından mutlaka birisi ikisi kırık oluyor Kastamonu'da. Kırık bacakla bir yere varılmıyor. Benim gönlümdeki tüm siyasilerimizin tüm yerel yöneticilerimizin bürokratlarımızın hep beraber olması. Kastamonu için ne gerekiyorsa, kesinlikle hiçbir menfaat göstermeden bir adım öne gitmesini sağlayacak insanların bir arada buluşması için, benim tek temennim buydu. Görüyorum ki hepinizden Allah razı olsun Kastamonu'yu hisseden bütün dostlarımız burada. Gelemeyenler de çok selamlarını iletti, mazeretleri vardı o yüzden gelemediler. Gelenlerden de gelemeyenlerden de Allah razı olsun."
"KASTAMONU BİR BÜTÜN"
"Biz dernekçiliği dernekçilik olarak değil de sadece Kastamonu'ya hizmet olarak yapmak için bu arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Karınca misali bu yolda hedefe varamasak da o hedefte ölürüz. Yola çıkmamızın en büyük nedeni biz bunu derneğimizin kuruluşunda da yaptık. Bizim yapacağımız; milletvekillerimiz ve siyasilerimiz, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyi, Ticaret Borsası ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep beraber birlikte karar alabilmektir. Kastamonu Üniversitesi'ni bu olayın içine katarak, Sayın Dekanımız ve Teknokent yöneticilerimiz ile hep beraber olup bu kişileri derneğimize Onur Kurulu Üyesi olarak kaydetmektir. İl ve İlçe Belediye Başkanlarımızı da bu derneğimize Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak kaydetmektir. Kastamonu'yu bir bütün olarak kabul etmek, belediye başkanlarımız; ilçelerinde yapılacak yatırımları için ne gerekiyorsa onlar hazırlayacaklar biz İstanbul'da ve Kastamonu'da olan yatırımcılarla direk belediye başkanlarımızı karşılaştırarak memleketimizde ne gerekir hayalimiz bu. Sahilde Defne yaprağını mı üretmek gerekir, Devrekani'de tarım yapmak mı gerekir, Taşköprü'de sarımsak yapmak mı gerekir... Bunu bütün siyasi partilerimizle hep beraber yapmaktır. "

"Bu vesile ile bizim yapacağımız yerel sanayici ve iş insanlarımızın sorunlarını çözmek gerekli mercilere iletmek. İlimize yatırımcı çekebilmek için onlara Kastamonu'yu ve imkanlarını anlatmak. Belediyelerimizden il ve ilçelerimizde yapılacak projeleri değerlendirmek, projeleri yerel ve genel iş insanlarına sunmak. Kastamonu Taşköprü Tosya ve Seydiler Organize Sanayilerimizde üyelerimizi çoğaltarak bunları ithalat ve ihracata yönlendirmek. Ticaret ve yönetim konularında seminerler düzenlemek, kaynaşma ve gelişmelerine vesile olmak. Bunun için de fuar düzenlemek. Türkiye, İstanbul ve Kastamonu'daki iş insanları sanayici ve üreticileri arasında köprü kurmak. Tarım ve hayvancılık ve orman Mamülleri için Ar-Ge ve kooperatifçilik alanlarında çalışmalar yapmak. KASİAD Vakfı olarak, ihtiyaç sahibi gençlerimize gereken yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak. Kastamonu'muza hizmet yarışında olan bütün siyasetçi iş insanı ve sanayicinin daima yanında olmak aksini yapan her ferdin bir bütün olarak karşısında durmak derneğimizin asli görevi olacaktır."
"YENİ BİR ŞEHİR YARATALIM"

"Tek bir Kastamonu var, başka yok. Biz bir olacağız diri olacağız. Siyaset değil hizmet yapacağız. Hiç kimse hizmeti engelleyemeyecek. Yeni yönetim olarak biz bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında gelin bu birlikteliği sağlayalım. Bu birlikteliği hep beraber başaralım. Yeni yüzyılda, yeni bir şehir yaratalım."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum