Tekne Germeçtepe’ye indirildi;

Tekne Germeçtepe’ye indirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen "Kontrol Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından alınan Su Ürünleri Kontrol Teknesi Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Zafer Özden, DSİ 23. Bölge Müdürü Sayın Yasin Devrim ve Bölge Müdür Yardımcıları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nida Sinsi, Ticaret Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, İl tarım ve Orman Müdürlüğü İdari ve Teknik elemanları ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımları ile Germeçtepe Baraj Gölü'ne indirilerek hizmete alındı. Hizmete alınan kontrol teknesi ile Kastamonu’da iç su ve deniz de yürütülen su ürünleri kontrol ve denetim hizmetleri daha etkin olacak....

Kontrol teknesinin suya indirilmesi akabinde Vali Çakır Germeçtepe Baraj Gölü'nde bulunan Kafes Alabalık Tesisi'nde Türk Somonu hasadına katıldı ve Tarım ve Orman İl Müdürü tarafından tesis ve Türk Somonu hakkında Çakır’a bilgi verildi. Vali Avni Çakır ve Su Ürünleri Kontrol Teknesi ile barajda deneme sürüşü yaptı ve tesislerde bir dizi incelemelerde bulundu.

Kastamonu’da toplam 14 adet alabalık yetiştiricilik tesisi bulunmakta olup bu tesislerin 5 adedi kara tesisi, 9 adedi ağ kafes tesisidir. Yetiştiricilik tesislerinin toplam kapasitesi yıllık Bin 416,5 (Ton/Yıl) dır. Bu kapasitenin 112,5 ton/yılı kara tesislerinin, Bin 304 ton/yılı ağ kafes tesislerinin.

Kastamonu’da 2021 yılında toplam 496 ton/yıl alabalık üretimi gerçekleşmiş olup bu üretimin 136 Bin 452,29 kilogram kısmı alabalık üretim desteklerinden yararlandı.

Desteklemenin;

43 Bin 205,66 kilogram kısmı kilogram üstü alabalık (Türk Somonu) olup 64 Bin 808,48 TL, 117 Bin, 684,07 kilogram kısmı porsiyonluk alabalık olup 88 Bin 263,06 TL, Toplamda 160 Bin 889,73 kilogram balık için 153 Bin 071,54 TL destekleme ödemesi yapıldı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum