Kulak Sağlığını Destekleyen 4 Gıda;

Kulak Sağlığını Destekleyen 4 Gıda

Gıda bizim için hayati derecede önemlidir. Vücudumuzu besler, bize enerji verir ve hatta ruh halimizi iyileştirme yeteneğine sahiptir. Bazı gıdalar da vücudumuzun belirli bölgeleri için önemli olabilir. Örneğin havuç alın. Havuç sadece mükemmel bir öğleden sonra atıştırmalıkları veya bir antreye tamamlayıcı garnitür olmakla kalmaz, aynı zamanda görme yeteneğiniz için iyi olan az miktarda A Vitamini elde etmek için de kullanılır. Bunu bilmek, kulak sağlığına ve işitme duyusuna ne tür yiyeceklerin iyi gelebileceğini merak ediyor. Bir kişi sağlıklı kulakları korumak için diyetine hangi yiyecekleri dahil etmelidir?...

MUZ

Muz her zaman iyi bir potasyum kaynağı olarak bilinir ve birçok koşucunun günlük diyetlerinde kas kramplarıyla savaşmak için muz bulunur. Ancak muzların işitme kaybına karşı korunmaya da yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Muz magnezyum içerir. Magnezyumun kan damarlarını genişletmeye ve dolaşımı uzatmaya yardımcı olduğu bilinmektedir (iç kulağınızda bile). Kan akışını artırmanın yanı sıra glutamat salınımını da kontrol eder. Glutamat, gürültüye bağlı işitme kaybının önemli bir katkısıdır, bu nedenle etkili bir şekilde kontrol edildiğinde, bir kişinin işitmesinin değişmesi olasılığı önemli ölçüde daha düşüktür. Muzları günlük diyetinize dahil etmenin kolaylığı da bir artıdır. İster yolda kahvaltı yapın, ister gününüzü geçirecek bir atıştırmalık, ister bir smoothie'ye dilimleyin, muzları dahil etmenin ve işitme kaybını uzak tutmanın pek çok yolu vardır.

SOMON

Herkes, bir kişinin vücudunun yaşlandıkça bozulma eğiliminde olduğunu bilir ve işitme de bir istisna değildir. İşte burada somon devreye giriyor! Somon, kulaklarınız ve özellikle işitmeniz için iyidir. Somon, sardalya ve diğer benzer balıklar, omega-3 yağ asitleri içerir. Omega-3 yağ asitlerinin yaşa bağlı işitme kaybı riskini azaltma yeteneğine sahip olduğu bilinmektedir. Yaşa bağlı işitme kaybını yavaşlatmaya yardımcı olsa da, harekete geçmek için belirli bir yaşa kadar beklemeniz gerektiği anlamına gelmez. Gençken haftada iki porsiyon somon yemeye başlamak, herhangi bir sorun ortaya çıkmadan çok önce kulaklarınıza bakmaya başlamanıza yardımcı olacaktır. Proaktif olmanın yanlış bir tarafı yok! Somonun kişinin kulak sağlığına iyi gelmesinde tek bir sorun vardır. Herkes balık sevmez! Yani, bir kişi balık sevmiyorsa, sadece yaşa bağlı işitme kaybı yaşamaya mahkum mu? Neyse ki, durum böyle değil.

BROKOLİ


2007 yılında yapılan bir çalışmada folik asidin işitme kaybını geciktirmede de son derece yardımcı olduğu bulunmuştur. Folik asitle dolu bu tür yiyeceklerden biri de brokoli. Folik aside ek olarak brokoli, K vitamini, C vitamini ve lif gibi besinleri de içerir. Bu üçlü besin, bir kişinin kulağındaki hassas ve hassas dokulara verilen hasarı azaltmada inanılmaz derecede faydalıdır. İster çiğ, ister buharda ister ızgarada tüketilsin, bir kişinin diyetinde yeterli miktarda brokoli, işitme duyusunu ortalama bir kişininkinden çok daha uzun süre koruduğundan emin olacaktır.

 

BİTTER ÇİKOLATA

Bazılarınız bu makaleyi tüm bu sağlıklı yiyecekler ve bunu yazıyor olması gereken sağlık kuruyemişleri hakkında homurdanarak okuyorsunuz… peki, asla korkmayın! Bitter çikolatanın işitme kaybının önlenmesine de yardımcı olduğu biliniyor! Yaşa bağlı işitme kaybına ana katkıda bulunanlardan biri çinko eksikliğidir. İşte burada bitter çikolata devreye giriyor. Yüksek çinko içeren bir ziyafet, günde bir kare bitter çikolata yemek, bir kişinin yaşlılığa kadar yaşıtlarından daha iyi duymasını sağlayabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum