Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Bağcılar’da ‘Hz Pir’ esintisi
Kastamonu’nun evliyalarından olan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle hem anıldı hem de davetlilere anlatıldı.
Kastamonu'da 715 riskli yapı yıkıldı
Kastamonu Belediyesi ve Kentsev işbirliğinde "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi" paneli düzenlendi.
Ümit Özdağ Açıksöz Gazetesi'ne konuştu
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Açıksöz Gazetesine özel röportaj verdi. Özdağ'a, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü ve Kastamonu özelinde bir takım sorular yönelttik.
THK ve Turizm Fakültesi, işbirliği protokolü imzalayacak
Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şirin ve Şube Saymanı Sevil Ortaoruç Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, 2 kurum arasında işbirliği protokolü imzalanması konusunda mutabakata varıldı.
Bugün dolar ne kadar? 23 Ağustos 2023 dolar fiyatları
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.
Nüzhet Gökdoğan kimdir? nereli?
Nüzhet Gökdoğan kimdir? Nüzhet Gökdoğan nereli? Nüzhet Gökdoğan neden doodle oldu? Nüzhet Gökdoğan nerede doğdu? tüm soruların cevabı haberimizde
130 kişinin katılımıyla 'Bebek Dostu Sağlık Çalışanı' sempozyumu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında 1'nci Bebek Dostu Sağlık Çalışanı Sempozyumu gerçekleştirildi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından yeni doğan ve sosyal pediatri öğretim görevlileri tarafından sağlık çalışanlarının konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı. Düzenlenen programda 130 sağlık çalışanı bilgilendirildi.
Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı hayatını kaybetti
İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan ve 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.
Kastamonu Üniversitesi, Brüksel’de sempozyum düzenleyecek
Kastamonu Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu, Belçika’nın Brüksel şehrinde gerçekleştirilecek.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı
35 akademisyenin katıldığı Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu başladı
İnebolu’da 7 üniversiteden 34 akademisyenin katılımıyla İnebolu’da 7 üniversiteden 34 akademisyenin katılımıyla Uluslararası İnebolu Sempozyumu başladı.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu başlıyor
19-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası İnebolu Sempozyumu için hazırlıklar tamam İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner, tüm Kastamonuluları bu sempozuma davet etti.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu
Kastamonu Üniversitesi, İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu Belediye Başkanlığı işbirliğinde İnebolu İlçesinde 19-20 Haziran tarihlerinde uluslararası sempozyum gerçekleştirilecek.
Belediye yeraltı otoparkı yapıyor
KATSO'yla anlaşamadılar.
Üniversitenin ‘4 yıl’ raporu
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2019-2023 dönemleri arasında üniversite olarak yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Rektör Topal burada yaptığı değerlendirmesinde Kastamonu Üniversitesi'ni daha ileriye götürme adına akademik personelle birlikte gayret içerisinde olduklarını dile getirerek, üniversitenin 4 yılda elde ettiği kazanımlarla ilgili bilgiler verdi.
Üniversitenin ‘4 yıl’ raporu
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2019-2023 dönemleri arasında üniversite olarak yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
‘Tersine göçü başarabiliriz’
Kastamonu’nun yetiştirdiği en önde gelen siyasetçilerden İçişleri ve Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Merkezini ziyaret etti.
Rektör Topal, İnebolu heyetini ağırladı
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret etti. Ziyarette, KÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz ve Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerif Demir de hazır bulundu.
KÜ, Yeşil Ölçüm sıralamasında 348'inci sıraya yükseldi
Uluslararası arenada yükseköğretim kurumlarını çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric (Yeşil Ölçüm) 2022 dünya sıralaması açıklandı. Açıklanan listeye göre, Kastamonu Üniversitesi, 348’inci sıraya kadar yükseldi. Dünya sıralamasında Kastamonu Üniversitesi, aldığı puanlar ile önemli başarıya imza attı.
Disleksi erken yaşta tespit edilebilecek
“Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet” projesinin açılış töreni şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Kastamonu'da hayata geçirilen 'Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet' projesiyle, öğretmenlere verilecek eğitim sayesinde disleksi hastalığı erken yaşta tespit edilecek.
‘Kastamonu iyi gidiyor’
KASİAD olarak memleketin kalkınması ve tanıtımına katkı sağlamak adına bir tarafından tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ayhan Aslan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve “Umudun Yolu” isimli belgeselin tanıtımı için ata yurdu Kastamonu’ya geldiklerini ve iki gün boyunca Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, esnaflar ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanları ve fabrikalarını ziyaret ettiklerini gelişmelerden memnun kaldıklarını açıkladı.
Türk Ocakları toplantısı komşuda yapıldı
Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulunun 2022 yılında şubelerle birlikte bir araya geldiği ilk bölge toplantısı Karabük Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kastamonu Türk Ocağı yönetim kurulu ve Batı Karadeniz şubelerinin bir araya geldiği toplantıda Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmasından sonra şube başkanları şubelerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öz, konuşmasında ülke ve dünya meseleleri hakkında görüşlerini ifade etti.
"Önemli olan en erken dönemde tespit edebilmek"
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği (KÖÖGDER) tarafından Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen Disleksi’yi Fark Et Projesi’nin basın toplantısı düzenlendi. Söz konusu projeyle özgül öğrenme güçlüğü ve disleksi hakkında öğretmenler bilgilendirilerek tanıda ve tespitte fark etmelerini kolaylaştıracak.Kastamonu Özgür Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir burada yaptığı konuşmasında; “Bu çocuklarımız zeka geriliği yaşamamaktadırlar. Önemli olan özgül öğrenme güçlüğünü en erken dönemde tespit edebilmek ve eğitim anlamında destek sağlayarak akranlarının düzeyine getirebilmektir” ifadelerine yer verdi.
Kastamonu için tarihi gün!
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) bugün başlıyor. Kastamonu ile birlikte Batı Karadeniz’i de dünyaya açacak olan Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı TRADEF, saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle birlikte kapılarını açacak.
“Karadeniz’in en iyi festivalini gerçekleştireceğiz”
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Ağustos ayında düzenlenecek Tosya İpekyolu Fuarı ve Tosya Uluslararası Pirinç ve Kültür Festivalini tanıtan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “İddia ediyoruz, bu sene Karadeniz Bölgesi'nin en iyi festivalini Tosya olarak biz gerçekleştireceğiz” dedi.
Muhtarın gündemi ‘selin bıraktığı hasarlar’ oldu
Mahalle ve köy muhtarlarının katılımı ile Merkez İlçe Muhtar Toplantısı Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının gündemini, selin bıraktığı hasarlar oluşturdu.
Bakanlıktan, boğulmaya karşı tedbir!
İçişleri Bakanlığı son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Can güvenliği riski taşımayan deniz ve benzeri yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesini istendi.
Language Tree projesi tanıtıldı
Kastamonu Üniversitesi koordinatörlüğünde sürdürülen “Language Tree” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti.