130 kişinin katılımıyla 'Bebek Dostu Sağlık Çalışanı' sempozyumu;

130 kişinin katılımıyla 'Bebek Dostu Sağlık Çalışanı' sempozyumu

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında 1'nci Bebek Dostu Sağlık Çalışanı Sempozyumu gerçekleştirildi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından yeni doğan ve sosyal pediatri öğretim görevlileri tarafından sağlık çalışanlarının konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı. Düzenlenen programda 130 sağlık çalışanı bilgilendirildi....

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' yürütülüyor. Anne sütünün önemi konusunda farkındalık yaratmak için dünyada her yıl 1-7 Ağustos tarihleri, Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Bu haftanın amacı tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması amaçlanıyor.

130 KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Bebek Dostu Sağlık Çalışanı Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma Kastamonu'dan, Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tosya Devlet Hastanesi, Taşköprü Devlet Hastanesi, İnebolu Devlet Hastanesi, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Özel Anadolu Hastanesi, Özel Nefes Hastanesi sağlık çalışanları olmak üzere 130 kişi katılım sağladı.

SEMPOZYUMDA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BEBEK DOSTU DENEYİMLERİ AKTARILDI

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından online olarak, 1'nci Bebek Dostu Sağlık Çalışanı Sempozyumu gerçekleştirildi. Program hakkında bilgilendirme, Bebek Dostu çalışmaların merkeze yansıması, deprem bölgelerindeki sağlık çalışanlarının bebek dostu deneyimleri ve sahadan tecrübe aktarımı ile ilgili oturumlar gerçekleştirilmiş, daha sonra bu konuda çalışmalar yapan yeni doğan ve sosyal pediatri öğretim görevlileri tarafından sağlık çalışanlarının konuyla ilgili soruları cevaplandırılmıştır."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum