Ümit Özdağ Açıksöz Gazetesi'ne konuştu;

Ümit Özdağ Açıksöz Gazetesi'ne konuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Açıksöz Gazetesine özel röportaj verdi. Özdağ'a, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü ve Kastamonu özelinde bir takım sorular yönelttik....

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde başlatılan İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'nün 5. gününde yürüyüşçüler, Kastamonu Merkeze ulaştı.  Özdağ ve beraberindeki heyet, Kışla Parkı’nda partililer ve gençler tarafından karşılandı.

Özdağ,yürüyüşün Kastamonu ayağında Açıksöz Gazetesi'nin sorularınıı yanıtladı.  

- İnebolu sahilinden başlayıp Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara'ya uzanan, Türk Kurtuluş Savaşı boyunca İnebolu'ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılmış olan 344 km'lik İstiklâl Yolu'nu yürümeye nasıl ve neden karar verdiniz?

- Cumhuriyetin 100. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyetin kutlanmasında gereken önemi iktidar tarafından da muhalefet tarafından da yerine getirilmediğini görüyoruz. Şunun şurasında 29 Ekim'e ne kaldı? En ufak ciddi bir çalışma yok. işte böyle bir ortamda biz Zafer Partisi olarak 100. Yıl ile ilgili bir logo yaptık, bir marş besteledik. Ve şimdi 100. Yılı anmak için İstiklal Yolunda bir yürüyüş düzenliyoruz. İstiklal Savaşı'ndan bu yana 101 seneden sonra ilk kez böyle bir yürüyüş düzenleniyor. Bu yürüyüşün amacı hem İstiklal Yolunda verilen mücadeleyi gündeme getirmek hem de Cumhuriyetin kolay kurulmadığını halkımıza hatırlatırken 100. Yılında Cumhuriyeti anmak. 

- Cumhuriyetin 100. Yılını kutlama noktasında başka çalışmalarınız da olacak mı?

Bu yürüyüşten sonra başka faaliyetlerimiz de olacak. Büyük bir sempozyum düzenleyeceğiz. Önümüzdeki 100 yılda Türk Dış Politikasını, Güvenlik Politikalarını uzmanları  bir araya getirerek tartışacağımız iki gün sürecek bir çalışmamız olacak.

Özetle biz Zafer Partisi olarak iktidarda olsaydık ne yapardık, Türkiye'yi nasıl yönetirdik? diye düşünüp öyle davranıyoruz. Tabii iktidarın elindeki devlet imkanları elimizde olmadığı için, elimizde olan imkanlarla 100. Yılı kutlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

- İnebolu-Ankara 344 km'lik yolun zorluk derecesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 - Yürüyüşe 28 Ağustos'ta yola çıktık. 28 Ağustos 1920'de ilk silahlar indirilmişti, sonra kağnılara yüklendi ve Ankara'ya doğru sevkiyatlar başladı. Şimdi onlar mı daha çok zorlukla mücadele etti yoksa biz mi?

-Önümüzdeki yerel seçimleri Kastamonu özelinde nasıl değerlendiriyorsunuz? Zafer Partisi olarak Kastamonu'da aday çıkarmayı düşünüyor musunuz?

- Önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimde Zafer Partisi olarak her yerde ve Kastamonu'da aday çıkartacağız. Eğer sevgili Kastamonulular ülkelerinin Göçmenistan olmasını istemiyorlarsa o zaman Zafer Partisine oylarını versinler.  Biz belediyelerin eliyle de sığınmacıların ve kaçakların vatanlarına dönmesi için elimizden geleni yapacağız.

- Daha önce Kastamonu'ya gelmiş miydiniz?

- Tabi ki çok geldim Kastamonu'ya. Kastamonu Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi.

- Yürüyüşün devamı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

  -Yürüyüş, Cumartesi günü Kastamonu İl sınırından, Çankırı'ya devam edecek. Ilgaz Dağı'nı geçeceğiz, zor bir geçiş olacak Küre Dağlarından sonra. İlk iki gün Küre Dağlarını aştık çok zorlu bir parkurdu bizim için. Bir de şöyle düşünün. Buradan kağnılarla cephane ve silah dolu geçseydik ne olurdu?

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum