Kastamonu'da 715 riskli yapı yıkıldı;

Kastamonu'da 715 riskli yapı yıkıldı

Kastamonu Belediyesi ve Kentsev işbirliğinde "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi" paneli düzenlendi....

Toplantıda konuşan Vali Meftun Dallı: " Kastamonu'da bugüne kadar 766 adet riskli yapı tespit başvurusu yapılmış 753 adet riski yapı onayı verilmiş. Bu riski yapılardan 715 tanesi yıktırılmış, 1 bina güçlendirilmiş, diğerlerinde işlemleri devam etmektedir." dedi.

Toplantıya Vali Meftun Dallı, Ak Parti Kastamonu Milletvekilleri, Kurum Müdürleri, Kastamonu İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşların Başkanları ve mensupları katıldı.


Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda saat 10.00'da başlayan tüm il ve ilçe protokolünün katılım sağladığı toplantıda açılış konuşmalarını Vali Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı Ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Umut Naci Baykan,  Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Kent Konseyi Başkanı Ahmet Zafer Ergün, Kentsel Dönüşüm Ve Şehircilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur birer konuşma gerçekleştirdi.


  Toplantıda konuşma yapan Vali Dallı şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz Şubat ayında yaşadığı depremden sonra kentsel dönüşümle ilgili her türlü tedbirlerin alınması gerektiği açık bir şekilde ortada. İlimizin üst üste yaşadığı seller de iklim değişikliğinin bir gerçek olduğunu yadsınamaz şekilde ortaya koydu. Böyle doğal afetleri engelleyecek bir durumumuz olmadığına göre yapmamız gereken afetleri nasıl az hasarla atlatırızın hazırlığını yapmak.

Artık hepimizin birbirimize ve kendimize karşı samimi şekilde davranmamız asla tavizkar olmamamız, ‘bir şey olmaz’ düşüncesini zihnimizden ve kalbimizden artık çıkartmamız gerekiyor. "

 RİSKLİ YAPILARDAN 715 TANESİ YIKILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğünden alınan rakamları paylaşan Vali Dallı: " il Müdürlüğümüz bünyesinde 2013 yılında alt yapı ve kentsel dönüşüm şubesi kurulmuş olup, bu konudaki iş ve işlemler 6 bin 306 sayılı afet iskânındaki alanların dönüştürülmesi alanındaki kanun uygulama yönetmeliğine göre yürütülmektedir. Kastamonu bugüne kadar 766 adet riskli yapı tespit başvurusu yapılmış 753 adet riski yapı onayı verilmiş. Bu riski yapılardan 715 tanesi yıktırılmış, 1 bina güçlendirilmiş, diğerlerinde işlemleri devam etmektedir.

Bu yapılarda 2.513 mesken ve 374 iş yeri bulunmaktadır.  Başvuruların 12 tanesinin 636 sayılı kanunun kapsamına girmediğine karar verilmiştir. Binaların riskli yapı olarak onaylanan 1920 ev sahibi ve 146 kiracıya 19 milyon 796 bin lira kira yardımı yapılmıştır.

 Belediye Başkanımıza, Çevre Şehircilikle İklim Değişikliği Bakanlığımıza bu programın evimizde düzenlenmesi için gösterdikleri çabadan gayretten ötürü teşekkür ediyorum. Bu sempozyumun Kastamonu'muza ve diğer illerimiz için kentsel dönüşüm ve iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarda yol gösterici olmasını insanlarımızın kafalarında ve gönüllerinde yapıcı bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum. Katılan herkese emeği katkısı bulunan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Sizleri tekrar saygıyla sevgiyle selamlıyor." dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum