Kastamonu için tarihi gün!;

Kastamonu için tarihi gün!

Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) bugün başlıyor. Kastamonu ile birlikte Batı Karadeniz’i de dünyaya açacak olan Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı TRADEF, saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle birlikte kapılarını açacak....

Kuzeykent Fuar Alanında, Orta Doğu ülkelerinden gelecek satın almacılar ile Türk firmalarını bir araya getirecek etkinlik, Batı Karadeniz’de uluslararası katılımcıların yer alacağı ilk karma ticaret fuarı özelliğini taşıyor.

İstamonu Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda, kamu kurumlarının yanı sıra turizm, ahşap, bilişim, çevre, enerji, elektrik, eğitim, gıda, inşaat, makine, maden, mimarlık, otomotiv, plastik, sağlık, tarım ve tekstil sektörünün temsilcileri yer alacak. Fuar kapsamında konuk ülke ve iş geliştirme platformu oluşturulması da planlanıyor. 


DEVLER TRADEF’TE BULUŞACAK

Asrın fuar organizasyonu TRADEF’e; Tarım Bakanlığı, Kastamonu ve Zonguldak Valilikleri, Amasra Kaymakamlığı ile 12 belediye başta olmak üzere, 93 global şirket fuarda yer alacak. 

Katar Ticaret Odası ve odaya bağlı Doha Cables, Qatar Industrıal Foam&Furnishing, Qatarı German Co. For Medical Devices, Qatar Meat Production Co., Elite Paper Recycling, Fitco Detergent Factory, Lalav group, Winsa, Kastamonu Entegre, Kronospan, Üntel Kablo, Teksan Jeneratör, Esan Akü, Vekmar, Ünited Group, Başoğlu Kablo, Reis Gıda, Manta Denizcilik, Tahriksan Redüktör, Güven Kepçe, Artella, DOF Robotic, Türkoğlu Vana, Mengi Yay, TSP Makine, Miskos, Raftürk, Doğuş Döküm, Romon Group, Asya Döküm, Şükrüoğlu Filtre, İdeal Model, Özdemir Model, Boom Makina, Namsa, Celepçiler Beton, Çankutsan, Cihan Tat, Çetik Grup, Pir-İnci, Artemis Arıtım, Derya Pen, En İstanbul, MG Karasör, Modapiyer, Strata, ProPoreje Yapı ve Kaswood  firmalarının da aralarında bulunduğu Türkiye’nin seçkin 93 sanayi kuruluşu yer aldı.

GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ…

Bugün saat 14.00’de yapılacak resmi açılışa; Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli devlet adamlarından Irak (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, İran, Sudan, Afganistan ve Filistin Büyükelçileri ile Fatih Belediye Başkanı M. Ergun Turan’ın katılmaları netleşti. Dışişleri Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Faruk Kaymakcı’nın da açılışa katılması bekleniyor.

İSTANBUL’DAN İKİ BİN KİŞİ GELİYOR 

TRADEF’in resmi açılışına, sadece İstanbul’dan 2 bin kişinin katılacağı bildirildi. Fuar katılımcılarının yüzde 70’inin İstanbul’dan olmasının, bu sayıyı daha da arttırması beklenirken, sivil toplum, iş ve siyaset dünyasından birçok ismin fuara ilgili olduğu da belirtildi. TRADEF Türkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı 21-24 Eylül tarihlerinde 09.30 ile 18.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

KATAR TİCARET ODASI 7 ŞİRKETİYLE TRADEF’TE

TRADEF’e Katar ve Irak damga vuracak. Katar Ticaret Odası 7 şirketiyle fuara katılacak. Oda, Türkiye’de ilk kez bir fuara stant açmış olacak. Katar Ticaret Odası ve odaya bağlı uluslararası alanda kendini kanıtlamış inşaat, gıda, medikal, sağlık, turizm, danışmanlık ve aracılık hizmetlerini içeren 7 şirket, TRADEF Kastamonu’da stant açacak. Fuarda stant açacak Katarlı şirketler şöyle: Doha Cables, Qatar Industrial Foam&Furnishing, Qatarı German Co. For Medical Devices, Qatar Meat Production Co., Elite Paper Recycling.

IRAK, 120 KİŞİLİK HEYETLE KASTAMONU’DA

Türkiye-Ortadoğu Karma Ticaret Fuarı TRADEF’e eş zamanlı olarak 6. Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi gerçekleştirecek. Irak’tan gelecek 120 kişilik heyet içerisinde Bakan Aydın Maruf, İmar Bakan Yardımcısı Agreen Abdoula Azeez, Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Mithaq Abdul Hussain, başta olmak üzere, 14 il ticaret oda başkanları, meslek odaları örgütlerinin temsilcileri ve İş dünyasının ağır isimleri yer alacak. 

IRAK LALAV GROUP STANT AÇIYOR

Irak'ın Ticaret Bölgesi Erbil ve Duhok kentlerinin en büyük kamu ve özel inşaat, enerji, geri dönüşüm yatırım sirketi Lalav Group Yönetim Kurulu Başkanı Cholı M. Rasheed’in başında olacağı şekilde TRADEF'te stant açacak. Şirket bir işbirliğine ise sıcak bakıyor. 

4 BÜYÜKELÇİYİ AĞIRLAYACAK 

Bugün başlayacak Türkiye Ortadoğu Karma Ticaret Fuarı TRADEF’e katılmak üzere 4 büyükelçi Kastamonu’ya gelecek. 

İran Ankara Büyükelçisi Muhammad Farazmad ve eşi Meryem Farazmad, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammad Ramin ve eşi Zohal Hashami, Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf Eltayeb ve yardımcısı Afaf Muhamed Muhamdani ile Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, 21 Eylül Çarşamba akşamı Kastamonu’da olacaklar.

Kuveyt Ankara Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi ve Katar Ankara Büyükelçisi Mohamed Nasser J. M. Al-Thani’in katılım durumları ise bu akşam netleşecek. Büyükelçiler, TRADEF’i ziyaret ederek stantları gezecek. 

KARADENİZ: “KARŞILIKLI TİCARİ ADIMLARIN ATILMASI ÖNCELİKLİ AMACIMIZ”

İstamonu Medya ve Fuarcılık Genel Müdürü hemşehrimiz Hüseyin Karadeniz, Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 8 il, 76 ilçe içerinde son yüzyılda yapılan ilk ve tek karma ticaret fuarı olma özelliği taşıdığını belirterek, Kastamonu’nun böyle önemli bir fuara ev sahipliği yapacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. 

Karadeniz, Kastamonu’nun Batı Karadeniz’in ticaret üssü olmasıyla bölgedeki potansiyelin fark edilmesini sağlamayı hedeflediklerini kaydederek; “Katar, Kıbrıs, Ürdün, İsrail, Lübnan, İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Bahreyn, Yemen, Mısır, Pakistan, Tunus, Cezayir, Libya, Sudan, Fas’tan iş aleminin Kastamonu’da bir araya gelmesini sağlayarak potansiyel sektörlerde karşılıklı ticari adımların atılması öncelikli amacımız. Kastamonu’nun yanı sıra Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Sinop ve Zonguldak illerinin sanayi, ticari, zirai ve turizm faaliyetlerini tanıtma fırsatı bulacakları TRADEF, Batı Karadeniz Bölgesinin uluslararası arenada tanıtılması için bir başlangıç” dedi.

TRADEF Kastamonu’nun yeni ticari bağlantılar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak için sempozyumlara da ev sahipliği yapacağını vurgulayan Hüseyin Karadeniz; “Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Katar Ticaret Odası’nın iştirakleriyle düzenlemeyi planladığımız 'Globalleşen Dünyada Ticaretin ve Şehirlerin Önemi' isimli sempozyum yeni pazarların kapısını aralamaya fırsat tanıyacak” diye konuştu. 

BATI KARADENİZ, ALTERNATİF BİR PAZAR OLABİLİR

Batı Karadeniz’in, Türkiye’nin en değerli ormanları, tabiat parkları su havzaları, tarihi ve turistik alanlarına sahip olduğuna ve Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan firmaların bölgede önemli bir güç meydana getirdiğine işaret eden Karadeniz, tüm bu olanaklara sahip olmasına rağmen bölgenin tanıtım ve sunumdan kaynaklı markalaşmasının önündeki engellere dikkat çekti.

TRADEF’in bölge illerinin kendini ifade edebileceği bir ihtiyaca cevap vermek üzere planlanmış bir fuar olarak tasarlandığının altını çizen Karadeniz, potansiyeli ve sunduğu fırsatların aktarılmasıyla bölgenin yatırımcının ilgisinin de çekileceği alternatif bir pazar olabileceğini kaydetti.

HEDEF; TRADEF’İN ULUSLARARASI KİMLİK KAZANMASI…

Turizm çeşitliliği, keşfedilmemiş güzellikleri, tarım ve sanayinin birlikte geliştiği ve ekonomiye önemli katkılar sunduğu bölgede; mahalli ve yerel idare birimleri, sanayi ticaret odaları, Kalkınma ajansları, özel kurum kuruluş ve iş dünyası derneklerinin birlikte hareket edeceği TRADEF’in, Batı Karadeniz adına gerçek bir tanıtım ve iş forumu olma özelliği taşıyacağının altını çizen Karadeniz, “Batı Karadeniz’in büyümesine doğrudan etki sağlaması hedeflenen TRADEF’le yer alacak olan konuk ülke ile iş geliştirme platformu imkanı da oluşturulacak. Sonrasında ise fuarın hem bu bölgelere taşınmasını hem de uluslararası kimlik kazanmasını hedefliyoruz. Böylece fuar hem bölgeye hem de Türkiye ekonomisine katkısını artıracak.” 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum