Muhtarın gündemi ‘selin bıraktığı hasarlar’ oldu;

Muhtarın gündemi ‘selin bıraktığı hasarlar’ oldu

Mahalle ve köy muhtarlarının katılımı ile Merkez İlçe Muhtar Toplantısı Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının gündemini, selin bıraktığı hasarlar oluşturdu....

Vedat Yılmaz tarafından toplantı açılışı yapıldıktan sonra muhtarlar sorunlarını dile getirdi. Toplantının genelinde muhtarlar köylerinde GSM operatörlerinin çekmediğinden yaşadıkları sorunları dile getirirken, sel afetinden dolayı köylerinde meydana gelen hasarların giderilmesini talep ettiler. 

KASTAMONU BÜYÜK BİR TEHDİT ALTINDA”

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu; yaşanan afetten dolayı geçmiş olsun dileklerini sunarak; “Bununla ilgili bizim sorunumuz Karaçomak Deresi. Son yaşanan afetten dolayı 100-150 metre genişleme yaşandı. Karaçomak Deresi’nin ıslahı için ilgili kurumlara müracaat ettik. Bu konunun hızlandırılmasını talep ediyoruz. Gerçekten Kastamonu büyük bir tehdit altında. Karaçomak Deresi’nin ıslahının acilen yapılmasını istiyoruz” diyerek diğer taleplerini de dile getirdi.

TABELA İSTEMİ

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı ve Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Metin Kuşçu, Sepetçioğlu Sokak’tan Esentepe Mahallesi’ne bağlanan mevkii de bulunan dere ıslahının yapılmasını talep ederek, eksik olan sokak isimleri tabelalarının yerleştirilmesini talep etti.

“GECE GÜNDÜZ BİZİM YANIMIZDA OLDUNUZ”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu (TMK) Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ise; “Yaşanan yağışlardan dolayı fazlada olmasa zararımız var. Devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Gece gündüz bizim yanımızda oldunuz. Zararların giderilmesi noktasında devletimiz tüm gücüyle mücadelesini veriyor. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Malumunuz Kovid-19 yine ayaklandı. Buna bağlı olarak yine tedbirlerin alınmaya başlandığını görüyoruz. İnşallah bu süreci de hafif atlatırız” dedi.

"KASTAMONU'YA NE KAZANDIRABİLİRİZ? "

'Muhtarlar gelişiyor, Kastamonu değişiyor' projesine herkesi davet eden Yapıcıoğlu; “Kastamonu muhtarlar derneği ve İçişleri Bakanlığımızın ortaklaşa yürüteceği 'muhtarlar gelişiyor, Kastamonu değişiyor' projemizin salı günü Vedat Tek Kültür merkezinde açılışımızı gerçekleştireceğiz.Açılış esnasında, projenin tanıtımı, 1 yıllık etkinlikte nelerin olduğunu, 'Kastamonu Dünü, bugünü,yarını' adı altında sempozyumlar düzenlenecek. Kastamonu'ya Hayırlı uğurlu olsun. Amacımız burada Kastamonu'ya ne kazandırabiliriz, Türkiye de muhtarlığın ilk kurulduğu il olması sebebiyle yine burada ilklerin müzesini kazandırdık muhtarlık adına bununda genişletilmesini sağlayacağız” dedi.

Muhtarların toplantıda  anlatmış oldukları sıkıntıların hayata geçmemesi gibi konularının bazılarına katıldığını dile getiren Yapıcıoğlu; " Sinyalizasyon ile oluşan sıkıntılar her bölgede yaşanmaktadır.Onun dışında çay ve dere yataklarında ki çalışmaların da Özel İdare  ve bütün kurumlarımızda yardımları ile biran önce çözüleceğine inanıyoruz. Talebimiz ve önerimiz dere ve çay yataklarındaki sıkıntının biran önce kaldırılarak , ıslahı çalışmalarının biran önce başlatılması ve dere kenarlarındaki ağaçların önümüzdeki günlerde yada yıllarda yaşanacak yağışlarda tekrar tahribata yol açmaması, can kaybı yaşatmamasıdır" ifadelerini kullandı. 

"2 BİN 200 İNSAN AKTİF KOVİD-19 HASTASI"

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Korona Virüse karşı muhtarlardan destek beklediklerini vurgulayarak; “Basından takip ediyorsunuzdur. Tedbirlere bireysel olarak dikkat edilmesi gerekiyor. Mümkün oldukça kendi sağlığımız için mesafeyi korumamız lazım. 50 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan şahıslar ağırlıklı olmak üzere hatırlatma dozlarının olması tavsiye ediliyor. Bu şu demek, son aşının üzerinden 6 ay geçmiş olan kişilere aşı yapılıyor. Eski günlere dönmek istemiyoruz. Özellikle aşı çok güçlü bir tedbir. Aşılamada yüzde 100’e ulaşamadık. İnsanlara zorla aşı yaptıramıyorsun. Aşılamada en 2 aşı olanlarda oranımız yüzde 84-85 civarında. Elimizde aşılmalarımız var. Aşı günü gelenlerin aşı olması gerekiyor. Şu anda 2 bin 200 insan aktif Kovid-19 hastası. Bunun yaklaşık 70 tanesi hastanede tedavi görüyor. Diğerleri evlerinde tedavi görüyorlar. Özellikle çok süratli bir şekilde ilerliyor. Buradaki sıkıntı şu; bu sefer 2 alt varyant birden var. Şimdi BA-4 ve BA-5 varyantları var. Dolayısıyla yoğun bir şekilde bulaşıyor. Hava şartlarının iyi olması bir avantaj ama Ekim’den, Kasım’dan sonra daha riskli bir durum olabilir. Herkese sağlıklı günler diliyorum. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi siz muhtarlarımızın bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Akabinde muhtarların talepleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, hızlı şekilde çalışmaların yapacağı vurgulandı. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum