Arama
Arama Sonuçları
Asli kusurlu DSİ!..
Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin yakınları tarafından açılan davada DSİ asli kusurlu, Bozkurt Belediyesi ise kusurlu bulundu. Selde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, DSİ ve Bozkurt Belediyesinin tazminatlarını ödemesini talep etti.
Selzede mesire alanı yeniden doğaya kazandırılacak
Bozkurt ilçesinde, 11 Ağustos sel afetinde zarar gören Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Mamatlar Mesire alanında tamirat, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
Selzede hak sahipleri için ikinci kuralar çekildi
Bozkurt'ta 2 yıl önce yaşanan sel felaketinde ev ve işyerleri zarar gören hak sahipleri için TOKİ tarafından ikinci kuralar çekildi.
Selzedelere ev olan konteyner kent alanında şimdi sosyal alanlar yükseliyor
Bozkurt 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşadığı sel afeti sonrasında selzedelerin barınmaları için konulan konteyner kentlerin yerinde artık ilçede selin izlerinin silinmesiyle birlikte sosyal alanlar inşa ediliyor. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, ilçede yapımı devam eden Enver Paşa Parkı Millet Bahçesi, Halk Kütüphanesi ve Yabancı Dil Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Selzede köylere inceleme
İnebolu Kaymakamı Tuncay Karataş, İlçe Özel İdare Müdürü İlyas Albas ile birlikte 9 Temmuz tarihinde hava şartları nedeniyle selden etkilenen köylerde incelemelerde bulundu.
Selzede illere 50 milyon liralık kaynak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu sel felaketi yaşanan illerde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için ilk olarak 50 milyon liralık kaynak aktarıldığını söyledi.
Bir destek de Bozkurt'tan
Cide ilçesinde meydana gelen sel afetinden sonra Cide ilçesine yardıma koşan Belediyelerden biri de 11 Ağustos 2021'de sel afetini yaşayan Bozkurt Belediyesi oldu.
Selzede Bartın'da hayat normale dönüyor
Selin vurduğu Bartın'da devlet ve millet ele ele yaraları sararken, hayat da normale dönmeye başladı.
Bozkurt’ta selzedeler yeni evlerine kavuşuyor
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinden sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından afetzedeler için inşa edilen 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Selzede ilçelere elektrik vermek için yoğun mesai
Ekipler afet nedeniyle zarar gören enerji nakil hatlarının onarımını gerçekleştirerek vatandaşların enerji ihtiyacını karşıladı.
Sel nedeniyle kapanan köy yolları açılıyor
Kastamonu’da iki gün önce yaşanan sel sebebiyle yolu ulaşıma kapanan köylerin sayısı yapılan çalışmalarla 17’ye düştü.
Evini sel basanlar nerede kalıyor?
Son günlerde etkili olan yağışlar bazı kesimlerde sele dönüştü.
Milletvekillerinden selzede ilçelere ziyaret
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, sel afeti dolayısıyla zarar gören ilçeleri ziyaret etti.
Selzede köprü 5. kez yıkıldı
Çatalzeytin ilçesinde havaların ısınması sonucu kar sularının erimesiyle çayda su seviyesi yükseldi. 11 Ağustos 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonucu yıkılan köprü, beşinci kez yıkılarak kullanılamaz hale geldi.
Selzede Bozkurt'tan depremzedelere yardım
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin etkilendiği depremlerde zarar görenler için yardım kampanyası başlatılan Bozkurt ilçesinde de yardım toplanmaya devam ediliyor. 2021 yılında büyük bir sel felaketi yaşayan Bozkurt halkı, kendilerine yapılan yardımları unutmayarak depremzedelere vatandaşlara destekte bulundu.
Selzedeler yeni evlerine kavuşuyor
Bozkurt ilçesinde geçen yıl 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde bodrum katta bulunan ev ve iş yerlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 46 hak sahibine yeni daireleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile teslim edildi.
Çalışmalarda sona gelindi
Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi sebebiyle en büyük yıkımın yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, selzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımında sona gelindi. Çalışmaların tamamlandığı etaplarda konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.
Selzede işletmelere ‘can suyu’ olacak
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel baskınından etkilenen işletmeler, Valilik Komisyonu tarafından tutulan tutanak ile KOSGEB’e başvurarak faizsiz, ilk yılı ödemesiz, iki yıl geri ödemeli kredi kullanabilecek.
Bozkurt’ta afet konutları büyük ölçüde tamamlandı
11 Ağustos 2021 tarihindeki sel felaketini en ağır şekilde hisseden Bozkurt ilçesinde, selzedeler için inşa edilen 649 konutun yapımı devam ediyor. İlçede inşa edilen örnek daire ve örnek köy evi görüntülendi.
Geriye acı ve gözyaşı kaldı
Bugün, 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen, Kastamonu başta olmak üzere Sinop ve Bartın illerini derinden etkileyen sel felaketinin birinci yıl dönümü... Son 100 yılın en büyük afeti olarak tanımlanan sel afetinde, metrekareye düşen yağış miktarı 453 kilogram olarak ölçüldü. Sel afeti nedeniyle 65’i Kastamonu’da olmak üzere, 3 ilde toplam 82 kişi hayatını kaybetmişti.
“Meslektaşlarımız fedakarca yardıma koştu”
Kastamonu Barosu, Bozkurt ilçesinde meydana gelen ve birçok can ve mal kaybına neden olan sel felaketinin yaralarının sarılması için Baro mensubu avukatlar ve yardımsever vatandaşlarca yapılan yardımları Bozkurt’a ulaştırmayı sürdürüyor. Baro Başkanı Av.Özgür Demir, yaptığı açıklamada; “Hepimizin canını yakan felaketin meydana geldiği ilk günden itibaren meslektaşlarımız, fedakarca görev bilinciyle yardıma koştu” dedi.
8 bin 107 vatandaşa destek
11 Ağustos’taki sel felaketinin ardından 27 Haziran’da ikinci kez sel afetinin meydana geldiği Kastamonu’da, selden etkilenen çocuklar başta olmak üzere ailelerle tek tek görüşülerek yaralarının sarılması için mücadele ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çeşitli hizmet dallarında 11 Ağustos 2021 tarihinden bugüne kadar 549 uzman personel ile bin 206 hane ile 8 bin 107 vatandaşa psikososyal destek hizmeti sunuldu.
“Selde Dayımı Kaybettim”
Siirt’in Şirvanlı ilçesine bağlı Ormanlı köyünde 2009 yılında meydana gelen selde dayısını kaybeden AFAD gönüllüsü, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen selde, vatandaşlar için seferber oldu.
Bakan Soylu iftardan sonra Bozkurt'u inceledi
Bakan Soylu, iftarın ardından selden etkilenen alanlarda incelemede bulundu
Selzede çocuklar tiyatro gösterisi ile eğlendi
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinden etkilenen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sahnelenen tiyatro oyunu ile eğlendi.
Selzedelere Fazla ödenen paralar, geri istendi
Bozkurt başta olmak üzere, Abana, İnebolu, Azdavay ve Küre’de yapılan yardımların bir kısmının mükerrer (fazladan) ödendiği gerekçesiyle geri ödenmesi talep edildi.
Selzede çiftçiye tohum desteği
Taşköprü ilçesinde sel mağduru çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek verildi.
Selzede araç, sahile vurdu
Geçtiğimiz sene 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketiyle birlikte yitirilen canların yanı sıra pek çok araç da sel sularıyla birlikte denize karışmıştı.
Selzede çiftçilere fidan desteği
Devrekani İlçesine bağlı 11 köyde yaşanan sel felaketi sonucu zarar gören 42 üreticinin tarımsal üretimlerine devam edebilmesine katkı sağlamak amacıyla, Devrekani Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 4 bin adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.