Selzede işletmelere ‘can suyu’ olacak;

Selzede işletmelere ‘can suyu’ olacak

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel baskınından etkilenen işletmeler, Valilik Komisyonu tarafından tutulan tutanak ile KOSGEB’e başvurarak faizsiz, ilk yılı ödemesiz, iki yıl geri ödemeli kredi kullanabilecek....

Devlet, geçtiğimiz günlerde ilimizde meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarıyor. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile KOSGEB Kastamonu Müdürlüğü’nün işbirliği içinde bakanlık nezdinde yürüttükleri girişim olumlu sonuçlandı. Kastamonu merkez ve diğer ilçelerde selden etkilenen işletmeler, faizi KOSGEB tarafından karşılanan, ilk yılı ödemesiz, iki yıl geri ödemeli kredi kullanabilecek. İşletmeler büyüklüklerine göre 100 bin TL ya da 200 bin TL tutarında kredi kullanabilecekler.

Selden etkilenen işletmeler Kastamonu Valiliği tarafından oluşturulan Hasar Tespit Komisyonunda tutulan tutanakları ile KOSGEB Kastamonu Müdürlüğü’ne başvuracaklar, KOSGEB’in desteklediği sektörlerdeki işletmeler 8 ayrı bankadan birinden kredi kullanacaklar.

FINDIKOĞLU; “GEREKLİ KOLAYLIĞIN SAĞLANMASI İÇİN BANKALARLA İLETİŞİMDE OLACAĞIZ”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, işbirliğinden dolayı KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sel felaketinden etkilenen işletmelerimizin yaralarını sarmak için KOSGEB ile verimli bir işbirliği yürüttük ve destek talebimizi ilgili bakanlıklara ilettik. İşbirliğimiz sonucunda felaketzede işletmelerimiz için Acil Yardım Destek Kredisi çıktı. Krediyi ödeyecek olan 8 ayrı banka yetkilileri ile işletmelerimize kolaylık sağlamaları konusunda sürekli iletişim içinde olacağız.”

EROL: “İŞLETMELERİMİZİN YANINDAYIZ”

KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol ise yaptığı açıklamada, KOSGEB’in selden zarar gören işletmelerin yanında olduğunu kaydederek; “Haziran ayı sonunda ilçelerimizde yaşanan sel felaketinin ardından Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop illeri afet bölgesi ilan edilmişti ve KOSGEB desteği ile buluşmuşlardı. Son olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden zarar gören işletmelerde, kurumumuzun desteklediği sektörlerde faaliyet göstermeleri kaydıyla, Acil Yardım Destek Kredisi’nden faydalanacaklar. Kastamonu Valiliği hasar tespit komisyonu tarafından tutulan tutanakla bize başvurmaları halinde, gerekli evraklarını güncelleyerek, kredi verecek olan 8 bankaya yönlendireceğiz. Faizini KOSGEB’in karşılayacağı kredinin ilk yılı ödemesiz, sonraki iki yıl geri ödemeli olacak. İşletmeler büyüklüklerine göre 100 bin TL ya da 200 bin TL tutarında kredi kullanabilecek”  açıklamasında bulundu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum