Bozkurt’ta selzedeler yeni evlerine kavuşuyor;

Bozkurt’ta selzedeler yeni evlerine kavuşuyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinden sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından afetzedeler için inşa edilen 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı....

Ezine Çayı'nın, şiddetli yağışların ardından 11 Ağustos 2021'de taşması sonucu 65 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binada zarar meydana gelen Bozkurt'ta selin izlerini silmek için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜLDÜ

Sel nedeniyle evini kaybedenler için ilçenin farklı noktalarında TOKİ tarafından inşası tamamlanan 600 konutun kurası çekildi. Konutlar hak sahiplerine teslim edildi. İlçede 2. ve 4. bölgedeki TOKİ konutlarında Karadeniz manzarası bulunuyor.

Vatandaşların ilçede beş bölgede konutlara kavuştuğunu belirten Atıcı, TOKİ ve AFAD'ın sadece konut inşa etmediğini, peyzaj ve parklarla yaşam alanı oluşturduğunu da söyledi.

Bozkurt'taki selde altyapının tamamının, yapı stokunun ise yüzde 50'sinden fazlasının zarar gördüğü belirtildi. Yaşanan felaketten sonra çalışmalarına başlanılan 649 konutun büyük bölümü teslim edilmeye başlandı.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum